Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hogyan "kormányoztok ti"? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 02.

Image"Hogyan "kormányoztok ti"? Népszabadság: "(A jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval." Hegyi Gyula (MSZP): "Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád." Bacher Iván: "Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás."

Tovább...
 
Vége a vakációnak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. szeptember 01.

ImageNehezen indul a mai nap. A legtöbb kisdiák legalábbis szívesebben durmolna - minimum - nyolcig az ágyban, s kényelmesen tollászkodna reggeli közben – ahogy azt a nyári szünet alatt is tette. Most viszont irány az iskola, ahová az idén 1 millió 348 ezer 900 gyermeket írattak be szülei Magyarországon. Az általános iskolákban 775.820 (788.639), a szakiskolákban 123.720 (123.865), a speciális szakiskolákban 9770 (9785), a gimnáziumokban 203.360 (203.602), a szakközépiskolában pedig 236.230 (236.518) diák tanul majd ebben a tanévben.

Tovább...
 
A kormány által támogatott nagy lopás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 31.

Image„Magyarországon ezt a beruházást a befektetőkön kívül senki más nem támogatja, csak a Kormány.” – vette át a szót Dr. Balsai Istvántól Dr. Cser-Palkovics András a VVSI Velencei-tavi Evezőspálya kikötőjénél tartott sajtótájékoztatón – „Joggal merül tehát fel a kérdés, hogy miért tart ki egy ilyen befektetés mellett a Magyar Köztársaság Kormánya? Mi lehet az a súlyos ok, amely feledteti velük a tényeket? A jogi-, környezetvédelmi-, földhivatali problémákat, a sportéletben bekövetkező negatív változásokat?”

Tovább...
 
Sukorói kaszinó - Ha egyetlen kapavágás is történik: betemetjük! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 31.

Image„Ez az a helyszín, ahol nem lesz kaszinó.” – nyitotta meg Dr. Cser-Palkovics Andrással közös sajtótájékoztatóját Dr. Balsai István országgyűlési képviselő, volt igazságügyi miniszter, majd így folytatta: - „Ez az a helyszín, ahol nemcsak azért nem lesz, mert semmiféle jogalapja nincsen, s nemcsak azért, mert az Ügyészség büntető eljárást folytat a beruházás első embere ellen, továbbá sok száz millió forintos hűtlen kezelés miatt is nyomoz a Központi Nyomozó Ügyészség.”

Tovább...
 
Több hónapos előjegyzésre kell számítani a Tüdőgondozóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 31.

ImageA tüsszögős, fuldoklós időszaknak ugyan már lassan vége lesz, ám még mindig nem elhanyagolható az a probléma – sőt, soha sem az, hiszen szó szerint az „életről!” van szó -, hogy több hónapos előjegyzéssel kell számolniuk azoknak, akik a Fejér Megyei Tüdőbeteg-gondozó Intézetnél jelentkeznek. Az allergiások és az asztmások fuldokolnak a virágporok miatt, az Intézetnél viszont orvoshiány és átszervezési probléma merült fel, amely miatt jelentős beteg-torlódás tapasztalható.

Tovább...
 
Tankok és rakéták között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 31.

ImageA kisfiúk szeretnek katonásat játszani. S mennyivel jobb, ha ez a játék igazi tankok és rakéta-kilövők között zajlik! Persze, olyan járművekre kell gondolni, amelyek nem veszélyesek, csupán „kiállított tárgyak”. Ám minő izgalom egy gyermeknek bebújni a harckocsi fülkéjébe, s kikukucskálni az apró ablakokon. Avagy egy fél órás sétára indulni a környező dombok közé az egyik hernyótalpas tetején.

Tovább...
 
Nemcsak az agyukat, hanem a testüket is megmozgatták Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 31.

ImageA nagycsaládos, illetve az egyedülálló szülők gyermekinek nincsen túl sok lehetőségük arra, hogy különórákra járnak. Főleg, ha angolt, vagy németet szeretnének tanulni. Pedig az idegen nyelv ismerete nélkül szinte elképzelhetetlen a továbbtanulás, és később a megfelelő munkahely megtalálása. Az Öreghegyi Rk. Egyházközség Karitász csoportja ezért idén nyáron is megrendezte angol-német nyelvi foglalkozásait az általános iskola 7., 8. ill. 5., 6. osztályát végzett tanulók számára.

Tovább...
 
Óriási feladat áll előttünk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. augusztus 28.

Image"Nem születésnapi ajándékkal, hanem feladattal érkeztem." - fogalmazott Orbán Viktor a Polgárok Háza megnyitásának ötödik évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen. Mint mondta, életük legnagyobb feladata áll előttük, mégpedig egy másik, 93 ezer négyzetkilométeres épület felépítése, a magyarok régi-új otthona. A Fidesz elnöke beszédének kezdetén Cseh Tamásra, miként nevezte a "nagy harcosra" emlékezett, aki igazi "művészhős" volt.

Tovább...
 
Fehérvári siker a lépcsőfutó versenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 28.

ImageA dunaújvárosi tűzoltóság a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve első alkalommal szervezett a megyében tűzoltó lépcsőfutó versenyt. A rendezvényre tegnap került sor Dunaújvárosban, a Duna-parthoz közeli víztoronynál. A versenyen összesen 14 csapat (51 fő) indult a a Fejér megyei hivatásos, önkéntes és létesítményi tűzoltóságok közül.

Tovább...
 
Kiválasztották a pécsi kollégiumi férőhelyek "nyerteseit" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. augusztus 28.

ImageFejér Megye Közgyűlése az 1993. március 25-i ülésén fogadta el a 45/1993 sz. határozatát, amely szerint megállapodást kötött az akkori pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemmel, hogy a Szántó-Kovács János Kollégiumban 20 férőhelyet vásárol. Ugyanebben az évben, júliusban pedig úgy döntött, hogy ezeket a helyeket pályázatok útján osztja el minden esztendőben, hogy a legrászorultabbak a legpártatlanabb döntés eredményeképpen juthassanak a férőhelyekhez.

Tovább...
 
Hétvégén nem lehet időpontot foglalni az Okmányirodánál Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. augusztus 28.

A villamos hálózaton átalakítási munkálatokat végeznek hétvégén. Emiatt 2009. augusztus 29-én (szombaton) 12 órától várhatóan 2009. augusztus 31-én (hétfőn) 8 óráig nem lesz elérhető a székesfehérvári Okmányirodai internetes oldalán az időpontfoglalási funkció.

 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10033 - 10043 / 11428