Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Koszorúztak a Polgári Frakció képviselői Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 06.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás EU integrációs és kommunikációs tanácsnok koszorút helyezett el ma délelőtt a Corpus Hungaricum szobornál tartott megemlékezésen. Az október 6-ai ünnepségen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai adtak műsort, s a Honvédség képviselői is lerótták tiszteletüket.

Tovább...
 
Beszélgetés az amerikai elnökválasztásról Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dömötör Csaba külügyi kabinetvezető   
2008. október 06.

ImageA Szabad Európa Klub legutóbbi rendezvényén Jeffrey Levine-t, az amerikai nagykövetség első beosztottját, valamint Patrick Egant, a Republicans Abroad Hungary elnökét láttuk vendégül. - Jeffrey Levine bevezetőjében felvázolta az amerikai választási rendszer főbb ismérveit, így bemutatta a sajátos elektori rendszer jellemzőit. A diplomata úgy vélekedett, hogy a Virginia állam-beli végeredmények dönthetik el az elnökválasztást.

Tovább...
 
Az MSZP-s Török Zsolt és a hazugság spirál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

Image"Török Zsolt mára úgy belekeveredett a saját maga által gerjesztett hazugság spirálba, hogy láthatólag nem zavarják a tények." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének mai közleményében - " Répássy Róbert hétfői nap büntetőfeljelentést tett Szilvásy György ellen, hivatalos személy által, közmegbízatás felhasználásával elkövetett személyes adattal visszaélés bűntettének, valamint a 225. §-ba ütköző, hivatali visszaélés bűntettének gyanúja, azaz a lehallgatások miatt."

Tovább...
 
Fáklyás felvonulást szervez ma a Fidelitas Székesfehérvári Szervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 05.

ImageFidelitas Székesfehérvári Szervezete idén, 2008. október 5-én, vasárnap ismét megrendezi hagyományos fáklyás fölvonulását, így emlékezve az aradi vértanúkra. – kaptuk a hírt Csanády László városi elnöktől – A gyülekező 18: 30 órakor lesz a Zichy ligetben. Innen indulnak a résztvevők fáklyákkal a Hősök terére, ahol idén Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke mond emlékező beszédet.

Tovább...
 
Kelet-európai szeminárium az autizmus jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegye mindig is híres volt kiemelkedő karitatív tevékenységéről, az elesettek támogatásáról. Jótékonykodásának egyik területe az autizmussal élők felé irányul - Spányi Antal megyés püspök júliusban már több olyan speciális eszközt (ELA- Everyday Life Activities ) is átnyújtott a Más Fogyatékos Alapítványnak, amelyet bécsi kapcsolataik lévén tudtak megvásárolni.

Tovább...
 
Tihanyi Vezetőképző 2008/2009! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Szijjártó Péter elnök   
2008. október 04.

ImageA Fidelitas Országos Elnöksége immár tizedik alkalommal hirdeti meg nagy sikerű Fidelitas Közéleti Ifjúsági Akadémia (Vezetőképző) tanfolyamát. A képzés egy esztendőn keresztül tart, öt Tihanyban eltöltött hétvégéből áll. Ezen hétvégék kommunikációs tréningekből, előadásokból és kiscsoportos beszélgetésekből épülnek fel. A vezetőképző célja a csapatépítésen túl az, hogy a résztvevők átfogó képet kapjanak a közélet viszonyairól, megismerjék annak szereplőit, és gyakorlatot szerezzenek a közéleti szereplés területén.

Tovább...
 
Ki legyen az év vállalkozója? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageOktóber végéig várják a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy ki nyerje el idén az „Év vállalkozója” díjat. A kitűntetést Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése alapította, s minden évben legfeljebb két olyan vállalkozónak, illetve vállalkozásnak ítélik oda, amely legalább három éve sikeresen működik, rendszeresen fizet iparűzési adót, nincs köztartozása, és tevékenységével hozzájárul a város jó hírnevéhez.

Tovább...
 
Szádeczky-Kardoss Elemér Díjat kapott Michalkó Gábor Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

ImageSzádeczky-Kardoss Elemér Díjjal tüntették ki Dr. habil. Michalkó Gábort, a KJF Turizmus Tanszékének főiskolai tanárát "Magyarország modern turizmusföldrajza" címmel megjelent szakkönyvéért. – kaptuk a hírt Tóth Bence PR-referenstől, aki elmondta: a díjat az MTA X. Földtudományok Osztálya keretében működő Szádeczky-Kardoss Elemér Alapítvány és Ösztöndíj Kuratóriuma ítélte oda a tanárnak szeptember 30-án.

 
"Vagyok" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 04.

Vakok és Gyengénlátók II. Országos Kulturális Találkozója kezdődött tegnap Székesfehérváron. A „Vagyok” elnevezésű program a Székesfehérvári Első Lions Club kezdeményezésére jött létre, s nyitó eseményeként nyílt meg este a Vörösmarty Társaság termében egy kiállítás az országos találkozóra nevező látássérültek képzőművészeti alkotásaiból.

Tovább...
 
Viniczai Tibornak hiába fáj - már ellenőrizni tudják! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 03.

Image"Viniczai Tibor üzleti érdekeinek sérülése miatt most vádaskodik, de ettől még a tények tények maradnak." - nyilatkozta Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető az alpolgármester mai sajtótájékoztatójára reagálva - "Viniczai Tibor 2006-ban is elárulta a jobboldalt, amikor külön indulásával hatalomban tartotta Warvasovszky Tihamért. Viniczai Tibor 2006-ban koalíciós megállapodást kötött az MSZP-s Warvasovszky Tihamérral, tehát tagja az MSZP-SZDSZ-MDF koalíciónak."

Tovább...
 
Városálom: holnap konferencia! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. október 03.

ImageCélegyenesbe fordultak a Budapesti Fidelitas szombati konferenciájának előkészületei. A "Városálom2010 - Ragadd meg Budapestet" című rendezvényre már közel 250 fiatal regisztrált. Holnap estig még Te is megteheted a www.varosalom.hu  honlapon.

Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10033 - 10043 / 10500