Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mentők és Tűzoltók a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

Idén ünnepli fennállásának 135. évfordulóját a Székesfehérvári Tűzoltóság, s 60. születésnapját az Országos Mentőszolgálat. Ebből az alkalomból színes programokkal várják az érdeklődőket holnap a Zichy ligetben. A rendezvény 8 órakor a Helyőrségi Zenekar vezetésével ünnepi felvonulással kezdődik, majd átadják az „Év Tűzoltója” díjat. Ezt követően három új mentőautót vehet birtokába a Közép-dunántúli Regionális Mentőszolgálat, s kezdetét veszik a tűzoltó- és mentő-bemutatók.

 
A labda a városvezetés oldalán pattog Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageRendkívüli közgyűlés tartottak ma délután a Városházán. A közgyűlés után Cser-Palkovics András városi elnök sajtótájékoztató keretében ismertette a Polgári Frakció döntésének okait.

Tovább...
 
Kitüntetések és tudományos tanácskozás az Ápolók Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageAz Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából egész napos ünnepséget és tudományos tanácskozást tartottak ma a Fejér Megyei Szent György Kórház Romhányi Auditóriumában. A program során kitűntetéseket adtak át a legkiválóbb ápolási szakembereknek, előadások hangoztak el a kórházhoz köthető témákban, s a hallgatóság egy vitafórumon is részt vehetett.

Tovább...
 
Kedvezményes virágvásár a fehérváriaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageHosszú sorok állnak kora reggel óta a Bioritmus kertészet és az Árvácska virágüzlet előtt. A kosarakkal és rekeszekkel felszerelkezett tömeg jelzi: megkezdődött az idei virágvásár. E két telephelyen az akció ideje alatt féláron lehet megvásárolni a balkon-, illetve az egynyári növényeket.

Tovább...
 
Nemsokára felavatják a Gyergyószentmiklósnál elesett katonáink emlékművét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageVasárnap avatják fel a gyergyószentmiklósi Bac-hegyen azt az emlékművet, amely az 1944. szeptember 7-én, az erdélyi Gyergyószentmiklós mellett hősi halált halt 159 magyar honvédra emlékeztet. Richter Ferenc kőfaragó mester alkotását április végén búcsúztatták Székesfehérváron, majd megáldása után elindult 675 km-es útjára, hogy aztán a III. Szent István gyalogezred katonáinak tömegsírja fölé állítsák. Az emlékmű elszállításáról a Karsai Holding Rt. gondoskodott.

 
Legyél Te Fehérvár Szépe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 15.

ImageA Start Models szervezésében  idén is megrendezik a Fehérvár Szépe versenyt, amelyre bárki jelentkezhet, aki betöltötte a 16. életévét.

 

Tovább...
 
Játékfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageA kosárlabdázók helyett egy kis időre játékok veszik birtokukba az ARÉV Sportcsarnokot vasárnap. Ekkor tartják ugyanis a Bridge Játék Fesztivált, amelyre nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is érdekes programokkal várják. A játékbirodalomban a kisbabákat saját kis játszótér fogadja, a nagyobbakat „dinoszaurusz-ásatás” és legóvár, de lehet majd kézműveskedni, óriási legóvárat építeni, s mindeközben rengeteg fejlesztő- és logikai játék áll a látogatók rendelkezésére.

 
Médiatudor - nézzük kritikusan a médiumokat! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

Sok szülő úgy próbálja meg lenyugtatni, lefoglalni, illetve elaltatni gyermekét, hogy beültetni valamelyik TV-csatorna elé. Aztán meg csodálkozik, hogy később már nem érdekes a tavaszi kert és a kinti játékok, csak a televízó és az Internet köti le az immár tinédzserré növekvő csemetét, aki egyfolytában reklám-spotok dallamára énekel. Ezért jött létre a Médiatudor program, amely kapcsán ma tartottak tréninget a pedagógusoknak a Németh László Általános Iskolában.

Tovább...
 
Ki a lomokkal! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

ImageLomtalanítási akció kezdődött ma Székesfehérváron, amely május 20-ig tart. Ennek során azokat a bútorokat, gépeket, dobozokat, ruhaneműket és lomokat szállítják el a szakemberek, amelyek a napi szemétszállítás során nem kerülhetnek bele a kukákba - például méretüknél fogva-. A szervezők arra kérik a lakókat, hogy este vagy kora reggel tegyék ki a szemetet az utcára.

Tovább...
 
Régiós Családi Nap a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 14.

Image„Vissza a jövőbe” –címmel Régiós Családi Napot tartanak május 25-én, a Bregyó-közi Sportcentrumban. A rendezvény egyben a város gyermeknapi programja, valamint magába foglalja a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett Közlekedésbiztonsági Gyermeknapot is.

Tovább...
 
"Romtalanodik a Vidámpark" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 13.

ImageHúsz évvel ezelőtt még játékokkal teli és gyermekektől hangos Vidámpark fogadta a látogatókat Székesfehérváron. Mára már gazzal beborított, rozsdás drótoktól csúfított épület-maradványok meredeznek az ég felé, a régi játékok helyén. A veszélyes romokat múlt hétfőn kezdték eltakarítani a szakemberek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10033 - 10043 / 10069