Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Ha augusztus, akkor rendezvénykavalkád Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. augusztus 17.
ImageNemcsak az öreghegyieket várja a nagy hagyományokkal bíró, népszerű Öreghegyi Mulatság vasárnap: a szórakoztató zenés-táncos színpadi műsorok mellett felvonulnak a borrendek, fellép Szörényi Levente és a Vujicsics Együttes, este pedig utcabál lesz a Fantom zenekarral. A jövő héten az Aranybulla Művészeti Napokkal folytatódnak a városrész kulturális programjai. Pénteken Éltes Barna szobrászművész tárlatát nézheti meg a közönség, majd a Budapest Ragtime Band, pénteken pedig Hevesi Tamás ad koncertet.
Tovább...
 
Itt a tartósan vízhiányos időszak Nyomtatás E-mail
Írta: Katasztrófavédelem   
2018. augusztus 17.
ImageA belügyminiszter kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszakot. A vízgazdálkodásért felelős tárcavezető ezt a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével tette meg. A tartósan vízhiányos időszakban a vízkészletjárulékkal kapcsolatosan speciális szabályok vannak érvényben.
Tovább...
 
Limbo-láz, dinnye és menetelés Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. augusztus 17.
ImageA Belváros négy helyszínén térzenével, majd a Városház téren szakalaki bemutatókkal és közös koncerttel várta a VI. Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivál négy helyőrségi zenekara a Székesfehérvári Királyi Napok résztvevőit. A Magyar Honvédség Budapest, Debrecen, Tata és Székesfehérvár Helyőrségi Zenekara humorral fűszerezett, látványos előadásait hatalmas tapssal köszönte meg a közönség.
Tovább...
 
Áramszünet több utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 16.
Az E.ON tájékoztatása szerint az általuk végzett hálózatfejlesztési munkákhoz kapcsolódóan Székesfehérváron augusztus 16-án, csütörtökön több utcában áramszünet lesz.
Tovább...
 
A kultúra híd a nemzetek között Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 16.
Ünnepi fogadáson vehettek részt a Városháza Dísztermében a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztiválon résztvevő csoportok. A Baskír Köztársaság, Belgium, Csehország, Franciaország, India, Indonézia, Görögország és Mexikó táncosait Székesfehérvár polgármestere köszöntötte.
Tovább...
 
Botanikai séta a kastélyparkban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. augusztus 16.
ImageA soron következő botanika sétára a fehérvárcsurgói kastélyparkban augusztus 19-én, vasárnap, 14 órakor kerül sor. A látogatók felfedezhetik a 22,5 hektáros történeti kertet, amely egyben természetvédelmi terület; a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növényeket; a 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállományt, a csónakázó tavat és a gloriette épületét. A helyreállítást állandó kiállítás is bemutatja, amely Ombódi Ildikó kerttörténész rendezésében az egykori „mosóház” épületében, a park bejárata mellett nyílt.
Tovább...
 
A Székesfehérvári Királyi Napok programjai augusztus 16-án Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 16.
ImageA Fricsay Richárd Katonazenekari Fesztivállal folytatódnak csütörtök délután a Székesfehérvári Királyi Napok. Az év egyik legrangosabb sporteseményeként Fehérváron rendezik a Tour de Hongrie második szakaszának díjátadó ceremóniáját. Este a Magna Cum Laude koncertje és mozgó történelmi képregény várja a Belvárosban sétálókat.
Tovább...
 
A vitorlázás igazi adrenalinbomba! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 16.
ImageNincsen nyár Balaton nélkül. Legalábbis nekünk, magyaroknak. A hazai tengerről pedig nem hiányozhatnak a vitorlások és a vitorlás versenyek sem. A székesfehérvári Séllei Norbert és csapata a Gardazzura nevű hajójukkal kategóriájukban a második, összesítettben a huszadik helyen ért célba az idei Kékszalag vitorlásversenyen.
Tovább...
 
Így vegyük fel a harcot a pollenek ellen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 16.
ImageTüsszögünk, könnyezünk, fújjuk az orrunkat és nehézlégzéssel küzdünk. Mindez csalhatatlan jele annak, hogy virágzik a parlagfű. Hazánkban mintegy másfél millió allergiás és 350-400.000 asztmás beteg él. Köztük akár élsportolók is, hiszen ezzel a betegséggel is lehet aktívan élni! Dr. Vidák Zsolt tüdőgyógyász segítségével arra keressük a választ, hogyan tudjuk hatékonyan enyhíteni a tüneteket.
Tovább...
 
Parádés felvonulással és gálával búcsúztak a néptáncfesztivál résztvevői Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. augusztus 16.
ImageVéget ért a Székesfehérvári Királyi Napok keretében megrendezett XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál. Tegnap este valamennyi táncegyüttes és a házigazda albások részvételével a Táncháztól indult a hagyományos felvonulás, amely a Belvárost és annak környékét érintve a Zichy színpadig tartott. A fergeteges záró gálát tömegek kísérték figyelemmel a nézőtérről és a Hotel Magyar Király előtti térről.
Tovább...
 
Megemlékezés a Magyar Királyi 3. Szent István Honvéd Gyalogezred katonáiról Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2018. augusztus 15.
A doni harcokban elesett magyar áldozatokról emlékeznek meg augusztus 15-én, szerdán. A Magyar Királyi 3. Szent István Honvéd Gyalogezred emléktáblája előtt, a Lánczos Kornél Gimnáziumnál 09.00 órakor kezdődik az ünnepség.
Tovább...
 
<< Első < Előző 911 912 913 914 915 916 917 918 919 920 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10044 - 10054 / 20288