Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Hóvirág: a kikelet és a remény szimbóluma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 21.
ImageAz Odüsszeia az egyik kedvenc olvasmányom volt ifjú koromban. Élvezettel olvastam Homérosz méltán elhíresült eposzát, mely végtelen izgalmakat rejtett számomra. Zombik ugyan nem voltak benne, de azért akadt bőven egyszemű szörny, emberevő szörnyeteg és félelmetes örvény is, úgyhogy a mai fiataloknak is ajánlom, lesz olyan élvezetes, mint a Kaptár első részei, vagy a Gyűrűk ura. S már ebben a történetben is feltűnt egy bájos növény: a hóvirág!
Tovább...
 
Eredetvédelmi Fórum Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. február 21.
ImageAz Eredetvédelmi Fórumsorozat következő állomása Székesfehérváron lesz 2018. február 28-án, szerdán. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz között. A részletek alább olvashatók el. 
Tovább...
 
Egy hónapon át lehet nevezni a Diáknapokra Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós, Fehérvári Programszervező Kft.   
2018. február 20.
ImageElindult a jelentkezés az idei Fejér Megyei Diáknapokra. A közel ezer középiskolást megmozgató kulturális eseményt április 13–15. között rendezi meg a Fehérvári Programszervező Kft. Dunaújvárosban, a nevezéseket március 12-ig fogadják.
Tovább...
 
Méz, méz, méz.. Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. február 20.
ImageElőször rendeznek Mézfesztivált Székesfehérváron, és harmincadik alkalommal ad otthont városunk az Országos Méhésztalálkozónak és Vásárnak a hónap utolsó hétvégéjén. Február 23-án, pénteken a Belvárosban méz és méhészeti termékek kóstoltatása és vására, lovagrendek felvonulása várja az érdeklődőket. A szakmai napra szombaton a Videoton Oktatási Központban kerül sor.
Tovább...
 
Magyar Ápolók Napja Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. február 20.
ImageHazánk első főápolója születésnapja alkalmából megemlékezést tartottak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház parkjában álló Kossuth Zsuzsanna szobornál. A Magyar Országgyűlés 2014-ben február 19-ét a Magyar Ápolók Napjának nyilvánította.
Tovább...
 
Kuckónyi adomány a rászorulóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2018. február 20.
ImageNevéhez és küldetéséhez méltó módon minden létező lehetőséget kihasznál a Velencén és a tókörnyéki településeken élő rászoruló családok, kiváltképp a gyermekek támogatására a Velencei és Velencei-tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány. A Fekete Zsuzsanna vezette szervezet munkatársai és segítői hétről hétre kitalálnak valamit, amivel nemes küldetésüket erősíthetik. A legújabb kezdeményezés az "Adomány kuckó" névre hallgat.
Tovább...
 
Naspolya: amikor a szottyos az igazi! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 19.
ImageA naspolya tipikusan az a gyümölcs, amire először fintorogva tekint az ember, mert egy icipici indíttatást se érez arra, hogy a barna, szottyadt, kicsit szőrös, magvakkal teli, buggyantnak kinéző termést a szájához emelje. Ha viszont leküzdjük ezt az ellenérzést, meglepően harmonikus íz lesz a jutalmunk!
Tovább...
 
Izgalmas beszélgetés a VárosKép kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 19.
A rendszerváltás időszakának várostörténetéhez kapcsolódó beszélgetéssel folytatódnak a VárosKép című kiállítás kísérőprogramjai az Országzászló téren. A tárlat kurátorai Balsay István egykori tanácselnököt és polgármestert kérdezik többek között arról, hogyan vált egy erdőmérnökből független tanácselnök, és hogyan zárta le Székesfehérvár a Kádár-korszakot.
Tovább...
 
Karvezetők tartottak szakmai napot Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 19.
ImageSzékesfehérváron rendezték meg az I. Országos Karvezetői Szakmai Napot. A programban repertoárbővítés, hangképzési előadás, kerekasztal-beszélgetés és továbbképzés is szerepelt. A sikeres szakmai rendezvény aktív karvezetési gyakorlatán 28-an vezényeltek.
Tovább...
 
Iskolatörténeti kiállítás nyílt a Hunyadiban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. február 19.
Iskolatörténeti kiállítás nyílt szombaton a 150 éves fennállását ünneplő Hunyadi Mátyás Szakgimnáziumban. Az egész éves rendezvénysorozatban kiemelt helyet foglal el az a törekvés, amely a Zichy-palotabeli indulástól kutatja a levéltárban fellelhető dokumentumokat, keresi a felidézéshez a régebbi és újabb fotókat, a tanítványok és tanárok visszaemlékezéseit.
Tovább...
 
Hagymatea: megfázás és köhögés ellen nincs ennél jobb Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. február 19.
ImageNagymamám mindig hagymateát főzött, ha valaki náthás lett, vagy influenza gyötörte. Anyukám ugyanezt a módszert alkalmazta az említett esetekben, és mi, mint a família ifjabb nemzedékei szintén a hagymához fordulunk - gyógyszerek helyett -, amikor a szeretteinknél észrevesszük, hogy gyorsan fogy a 100-as csomagolású papír zsebkendő, és mikor kezünk gyorsan felforrósodik a vizsgált homlok érintése során.
Tovább...
 
<< Első < Előző 981 982 983 984 985 986 987 988 989 990 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10781 - 10791 / 20297