Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Alkotók, kutatók, művészek pályázatát várják Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 25.
A város szellemi életéhez kapcsolódó alkotók, kutatók, művészek számára kiírt Lánczos–Szekfű ösztöndíjra április 30-ig lehet jelentkezni. Egyének és alkotóközösségek is pályázhatnak eddig még nem publikált művekkel, meg nem jelent alkotásokkal. A díjakat hagyományosan az augusztus 20-i ünnepségek keretében adják át.
Tovább...
 
Újabb parcella a Béla úti temetőben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 25.
ImageAz elmúlt évben jelentős fejlesztések valósultak meg a Béla úti temetőben: 100 millió forintos beruházással alakították ki a „D” parcellát, ami 10-15 évre ad korszerű sírhelyes temetkezési lehetőséget, és ebben az évben is hasonló mértékű korszerűsítés várható.
Tovább...
 
Együnk mézet, halat és legalább napi 400 gramm gyümölcsöt Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2018. január 25.
ImageSzékesfehérvárra érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolai tájékoztató sorozata. Az egészségtudatos táplálkozásról, a magyar mezőgazdaság sokszínűségéről és a Fejér megyei termelőkről kaphattak hasznos információkat az "Itthonról Otthonra" fórum keretében a Hétvezér Általános Iskola és a Teleki Blanka Gimnázium diákjai.
Tovább...
 
Farsangi bál? Legyen trendi a körmöd! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. január 25.
ImageAz Igazi Nő mindig figyel arra, hogy ne csak a haja és a sminkje legyen tökéletes, hanem a körme is az alkalomhoz illő mintában / formában / színezéssel tündököljön. Nézzünk hát utána, mi a jelenlegi körömtrend, s milyen a legdivatosabb farsangi köröm?
Tovább...
 
Tények és tévhitek a tüdőgyulladásról Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa - PatikaMagazin   
2018. január 25.
ImageSokan még mindig ártalmatlan, otthon könnyen kezelhető, „lábon kihordható” betegségként tartják számon, miközben évek óta a tíz leggyakoribb halálok közt szerepel a fejlett országokban.
Tovább...
 
"Mindenki meg fog halni, de addig..." Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. január 25.
Image"1998 óta vagyok a tüdőgondozóban regisztrálva, először allergiával, asztmával és 2010-től COPD-vel. Amikor megtudtam, hogy COPD-s vagyok, bizony „megtelt a libero” nálam. Erős gyógyszerek mellett is évről-évre romlott az állapotom. Annyira fulladtam, köhögtem, hogy már rettegtem az éjszakáktól, nem tudtam aludni. Az utcára alig mertem kimenni, a légszennyeződésre nagyon kényes voltam, nem mertem autóba ülni, mert már csak kapkodtam a levegő után."
 
Tovább...
 
Finn diákok látogatása a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 24.
Újabb külföldi diákok látogattak Székesfehérvárra, ezúttal a finn testvérvárosból, Kemiből. A 16 fiatal a Tóvárosi Általános Iskola vendégeként tölt el néhány napot a városban.
Tovább...
 
Új lendület, régi cél Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. január 24.
ImageSteigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közös sajtótájékoztatón mutatta be a város hulladékszállítási közszolgáltatójának új arculatát. A Depónia felelős munkatársai újragondolták a logót, finomították a szlogent, frissül a megjelenés és elkészült egy bemutatkozó kisfilm is, mely azon túl, hogy a tájékoztatást szolgálja, segíti a fiatalok szemléletváltását az oktatásban. Mindezek mellett a Depónia Nonprofit Kft. névpályázatot írt ki az új kabalafigura elnevezésére is.
Tovább...
 
Székesfehérvár, a fejedelmi székváros Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. január 24.
ImageA 35 éves Székesfehérvári Bory Jenő Általános Iskola diákjainak rajzaiból készült el a 2018-as városnaptár, amelyet Balajthy Ferenc régi magyar hónapnevekre írt négysoros versei színesítenek. A naptár készítőit kedden a Városháza Dísztermében köszöntötte dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. január 23.
Szombaton rendezik meg az V. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált a hagyományos helyszínen, a Jancsárkert termelői és biopiac területén, fűtött nagysátorban. Több mint kétezer látogatóra számítanak, akiket egész nap hangulatos muzsikaszóval, fellépők műsoraival szórakoztatnak.
Tovább...
 
A szellemmel, az emberrel foglalkozni Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. január 23.
Tiszta forrásból – ezzel a címmel adott ünnepi gálaműsort a Vörösmarty Színház A Magyar Kultúra Napján: a társulat versek tolmácsolásával idézte meg a magyar kultúra gazdag és színes értékeit.
Tovább...
 
<< Első < Előző 991 992 993 994 995 996 997 998 999 1000 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10913 - 10923 / 20326