Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Átadták a kórház felújított műtőblokkját Nyomtatás E-mail
Írta: FMSZGYEOK, Kész-Varga Mónika   
2017. május 24.
ImageA Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata között tavaly szeptemberben megkötött támogatási szerződés alapján elkészült az egészségügyi intézmény D. épületének 5. emeletén található fül-orr-gégészeti műtőblokk komplex felújítása, valamint az ahhoz kapcsolódó orvosi műszerek és eszközök beszerzése.
Tovább...
 
A képzőművészeti oktatás jelene és jövője Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 23.
Image„A képzőművészet-oktatás jelene és jövője” címmel rendeztek konferenciát a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban. E programmal a Károlyi József Alapítvány csatlakozott az Európai Unió évfordulójának és az európai vizuális művészeti kultúra átadásának fontosságát hirdető ünnepléshez is.
Tovább...
 
"Hagyományt teremtettünk..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. május 23.
Image13 éve működik Kincsesbányán a Kincs Kultúra Sport Szabadidős Egyesület. Programjaikról már számos alkalommal beszámoltunk a Fehérvári Híreken, s most jöjjön egy rövid összefoglaló e jubileum kapcsán, amelyből megtudható az is, hogy az alapítók képviselői díjuk lemondásával is támogatják a szervezet működését – és járulnak hozzá a lakosság szabadidős programjainak finanszírozásához.
Tovább...
 
Parkolókat is bénít a vírus Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 23.
ImageEgyes németországi teremgarázsok fizetési rendszerére is bejutott a WannaCry. Az érintett parkolási cég nem tette még közzé, hogy milyen bevételektől esett el a fertőzés következtében, de a sorompók még mindig nyitva vannak, és így ellenőrizetlen a forgalom.
Tovább...
 
Szersén Gyula és Berecz András is szerepel a Mind egy szálig programban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. május 23.
Vasárnapig tart a „Mind egy szálig” jótékonysági honvédelmi adománygyűjtés Székesfehérváron. A rendezvény május 25-én, csütörtökön délután kulturális programmal is kiegészül, melynek keretében Szersén Gyula színművész, Berecz András mesemondó, illetve Agócs Gergely és a Fonó zenekar lép fel.
Tovább...
 
Megújult az útburkolat az Akácfa utcában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. május 22.
Teljes hosszában megújult a forgalmas Akácfa utca burkolata Székesfehérváron. A beruházás műszaki átadását a napokban tartották. Ezzel elkezdődött az a fontos fejlesztési folyamat, amely a környező „fa” utcákat érinti a Déli összekötő út elkészültéig.
Tovább...
 
Spenót - a szuperélelmiszer! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. május 22.
Eperbokrok mellett, kerti vízcsapot átölelve, a kaprok között játszadozva, de még a salátákhoz odasimulva is található spenót a szüleim kertjében. Nem szándékosan, s mégcsak nem is bódult állapotban vetette szanaszét anyukám ezt a sokak által nem kedvelt, ámde rendkívül értékes növényt, hanem a szél rakosgatta ide-oda, a veteményes minden egyes pontjára, mint sakktáblán a bábukat szokás. S nem is újkeletű ez a spenót-játék, hanem immár negyvenéves.
Tovább...
 
Kulturális kapcsolatok Rómával Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. május 22.
ImageSzékesfehérvár város delegációja Rómában tett látogatása során a Római Magyar Akadémia és a Pápai Magyar Intézet vezetőivel egyeztetett a kulturális kapcsolatok további lehetőségeiről, a két kultúra kölcsönös megjelenítéséről. A részletekről Róth Péter alpolgármester adott tájékoztatást.
Tovább...
 
A város török alóli visszavételének ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 22.
ImageSzékesfehérvár 144 évnyi török fogság utáni felszabadulására emlékeztek a Nemzeti Emlékhelyen. 1688 történéseit felelevenítve Mészáros Attila alpolgármester mondott beszédet. A megemlékezésen a Hungarikum Együttes adott műsort.
Tovább...
 
Új gondozója van a Virágórának Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 22.
ImageAz Országzászló tér éke, Székesfehérvár egyik jelképe a Virágóra, mely a jó időnek köszönhetően május eleje óta ismét üzemel. Annak gondozását Kovács Jenő halálát követően fia vette át. A Virágóra múltjáról, jelenéről, jövőjéről Kovács András órásmester adott tájékoztatást.
Tovább...
 
Felavatták a rekonstruált Deák Dénes-kutat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 22.
Felavatták a rekonstruált Deák Dénes-kutat. A kinetikus művészet jelentős képviselőjének, Harasztÿ Istvánnak az eredetileg a Bartók Béla téren álló köztéri alkotása a megújult Csónakázó-tó szigetén kapott helyet. A szökőkút avató ünnepségén Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszöntőt.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11837 - 11847 / 20288