Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A török uralom alóli felszabadulás ünnepe Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. május 18.
ImageSzékesfehérvár május 19-én, pénteken a Nemzeti Emlékhelyen az 1688-as eseményre emlékezik. Arra, mikor is a török helyőrség végleg kivonult városunkból, az akkori nevén Isztolni Belgrádból. A megemlékezésen a Hungarikum Együttes ad műsort. Mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
"Év Gyára 2016": az Adu Albáé a cím Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. május 18.
ImageA 3 milliárd forint alatti kategóriában a csomagolóanyag-gyártó székesfehérvári Adu Alba Kft. nyerte el az "Év Gyára 2016" kitüntető címet.
Tovább...
 
KULCSPROJEKTEK FEJÉR MEGYE FOGLALKOZTATÁSÁÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2017. május 18.
ImageA Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum legutóbbi ülésén elfogadta a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégia munkaprogramját a Megyeháza Címertermében.
Tovább...
 
Szent István Emlékek nyomában a Római Magyar Akadémián Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. május 18.
ImageA Római Magyar Akadémián is bemutatták a Szent István Emlékek Rómában című dokumentumfilmet. Az alkotások segítségével a Szent István-kultuszkörhöz tartozó, Rómában fellelhető emlékeket ismerhette meg a közönség az intézmény Galériájában. A film segítségével a résztvevők megidézhették az örökérvényű mondást is, miszerint „Róma mindannyiunk közös hazája”.
Tovább...
 
Erdélyben jártak a Táncsics diákjai Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. május 17.
Erdélyben jártak a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai a Határtalanul! program keretében. Az április végén szervezett, négynapos program során számos várost és települést, illetve nevezetességet tekintettek meg a hetedikes tanulók és tanáraik.
Tovább...
 
Ismét meghirdették a történelmi vetélkedőt Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. május 17.
Újabb történelmi vetélkedőt hirdetett tagszervezetei számára az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület. A III. Béla királyhoz kapcsolódó szellemi erőpróbára 18 csapat nevezett, az elődöntőt május 17-én, szerdán, míg a döntőt szeptemberben rendezik. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Csetényi Attiláné, a szervezet elnöke és Fejes Rudolf, az egyesület titkára.
Tovább...
 
Lajkó Félix, ördögmaszk és tűztánc Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. május 17.
ImageIdén is a Jam-Bory-Várral zárul a Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron. 18. alkalommal töltik meg zenével, szöveggel, fényekkel a város egyik legromantikusabb helyszínét. Lajkó Félix, slampoetry, gyerekprogramok és tűzzsonglőrök is szerepelnek az idei összművészeti pikniken.
Tovább...
 
1,2 millió forint gyűlt össze a jótékonysági Székely Bálon Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. május 17.
ImageKöszönetnyilvánító programot tartottak a Vörösmarty Általános Iskolában: a II. Székesfehérvári Székely Bál jótékonyságra összegyűlt támogatását köszönte meg Juhász László, a bál alapítója és Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. A több mint 1,2 millió forintból rászoruló gyerekek csereutazását, óvodák felújítását és az Orbán Alapítványt fogják támogatni.
Tovább...
 
A világ leghálásabb munkája: gyógyíts kutyákat masszázzsal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. május 16.
ImageHallottál már a kutyamasszázsról? Nem, nem valami úri divatról van szó!. Bár elsőre nekem is a Dr. Szöszi című "habosbabosamcsifilmben" felvillantott rózsaszín nyakörves fehér cukkerkutya jutott eszembe e kifejezésről, pontosabban, hogy az ő hasát vakargatja valaki jópénzért - és színlelt jópofasággal. Aztán megismertem valakit, aki beteg/lebénult kutyusokat gyógyít ily’ módon, s hamar átfordult a „dúsgazdagkutyasimiző” víziója valami totálisan másba…
Tovább...
 
Ötven év a magyar és a lengyel költészet szolgálatában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. május 16.
ImageA 368 Hétvezér Est vendége Aleksander Nawrocki költő, prózaíró, műfordító. Házigazdák: Mandics György és felesége Csisztay Gizella író, polonista és műfordító .
Tovább...
 
Ismét királyi esküvőnek örülhetett Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2017. május 15.
Nyitott kapukkal, középkori hangulattal, izgalmas szakvezetésekkel és kézművesfoglalkozással készült Székesfehérvár a nemzeti emlékhelyek napjára. Az egésznapos rendezvénysorozat egyik csúcspontjaként amatőr színjátszók, hagyományőrzők, zsonglőrök idézték meg a középkori királyi esküvők hangulatát.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 1078 1079 1080 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11870 - 11880 / 20302