Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Egyedül Szikora János pályázott Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. március 13.
ImageA szerdai határidőig egyetlen pályázat érkezett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói tisztségére. A jelenlegi direktor, Szikora János pályázott, aki január 20-án - amikor a város közgyűlése kiírta a pályázatot a posztra - azt mondta, hogy ismét pályázni kíván. "Amennyiben a közgyűlés megtisztel bizalmával, akkor boldogan elvállalom, mert folytatni szeretném azt az építő munkát, amit elkezdtem" - fogalmazott akkor.
Tovább...
 
Okosjövő lányoknak - a műszaki pályát népszerűsítik Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 13.
ImageA Nők a Tudományban Egyesület konferenciáján megvitatták a tavalyi „♀tervezem - Okosjövő lányoknak" elnevezésű program eredményeit és szó volt a folytatás lehetőségeiről is. Az egyesület következő programja március 30-án lesz, ekkor rendezik meg a Scin-dikátor Tudomány-kommunikációs versenyt, amelynek célja, hogy aktivizálja a technológia-orientált területeken tanuló tehetséges hallgatókat.
Tovább...
 
Utcaszínház és József napi vásár is lesz március 15-én Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 13.
ImageSzívet, lelket melengető, látványos utcaszínházi produkcióval ünnepli Székesfehérvár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóját az idén. Az Őrzők című darabot délelőtt és délután is láthatják az érdeklődők március 15-én. A Városház téren egész nap tart a József-napi vásár, a gyerekeket pedig az ünnephez kapcsolódó kreatív foglalkozások várják.
Tovább...
 
Várják a javaslatokat a Schmidl Ferenc építészeti díjra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. március 12.
ImageSzékesfehérvári Önkormányzata felhívást tesz közzé a „Schmidl Ferenc Építészeti Díj” kitüntetettjére történő javaslattételre. A benyújtás határideje: május 31. Az elismerés átadására októberben kerül sor, az Építészet Világnapja alkalmából.
Tovább...
 
Harminc új távolsági buszt állítottak forgalomba Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. március 12.
ImageAz elmúlt 11 év legnagyobb beruházásaként, két milliárd forint ráfordításával, harminc új távolsági autóbuszt állított forgalomba Fejér és Komárom-Esztergom megye buszos tömegközlekedését végző Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ.
Tovább...
 
Talpra Magyar Street Art Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. március 10.
ImageAz 1848-as forradalomnak állítanak emléket a street art eszközeivel Székesfehérváron. Ma még beküldhetik pályamunkáikat, amiket március 15-én a Szent István Király Múzeum falára vetítve láthatnak viszont.
Tovább...
 
Székesfehérváron is megemlékeznek a Székely Szabadság Napjáról Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós, Bácskay Gergely   
2017. március 10.
A Székely Szabadság Napján a 1854. március 10-én kivégzett székely vértanúk előtt hajtunk fejet. Ebben az évben is megemlékeznek Székesfehérváron a 163 éve elhunyt áldozatok tiszteletére. A pénteken délután 16.00 órakor kezdődő rendezvényre mindenkit várnak, akinek fontos a nemzeti összetartozás, a külhoni magyar autonómia, a magyar megmaradás ügye.
Tovább...
 
Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 10.
ImageA közterületek és intézmények lakossági parkosítási törekvéseit már hetedik éve támogatja Székesfehérvár városa és a Városgondnokság. Az idei „Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért” pályázat március 10-től egészen április 15-ig nyújtható be.
Tovább...
 
Évadnyitó lesz szombaton a Katonai Emlékparkban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 10.
ImageÉvadnyitó lesz március 11-én, szombaton a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. Az ünnepi rendezvényen emlékfutás, megemlékezés, NATO-kiállítás várja a látogatókat. A résztvevők sétát tehetnek a parkban a KEMPP applikáció segítségével és megtekinthetik a lézerharcpályát is.
Tovább...
 
Az elhízás vesebetegséghez vezethet Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. március 10.
ImageAz elhízás kockázati tényezője a vesebetegség kialakulásának: közvetve és közvetlenül is krónikus vesebetegséghez vezethet! – ez a mottója az idei Vese Világnapnak, melyet ma tartanak. Székesfehérvár is csatlakozott a prevenciós programhoz, melynek kapcsán szűrővizsgálatokkal várták az Alba Plazaban felállított standnál az érdeklődőket.
Tovább...
 
Az ibolya lila virága mindenkit megihlet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2017. március 09.
Johann Wolfgang Goethe kedvenc virága az ibolya volt. Azt szerette volna, ha mindenhol ez a törékeny kis virág illatozna, ezért Weimar körüli sétáira mindig vitt magával ibolyamagot, s elszórta azokat ott, ahol nem látta tündökölni ezt a lila szépséget.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1107 1108 1109 1110 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12156 - 12166 / 20338