Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Kétezer lámpatestet cserélnek le Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. december 16.
Elindult tegnap több mint kétezer darab fehérvári lámpatest cseréje Székesfehérváron. A kivitelező Feketehegy-Szárazréten, a Bodrogi utcában kezdte a munkát, holnap Öreghegyen és hétfőn Maroshegyen is kezdődik régi világítótestek cseréje. A 80W-os higanygőzös lámpákat 50W-os nátriumosokra cserélik, ami harmadával több fényt bocsát ki. Városszerte mintegy 120 utcát érint a korszerűsítés.
Tovább...
 
Az angyalok mosolyt csaltak a gondozott gyerekek arcára Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. december 16.
ImageA hagyományoknak megfelelően idén is sor került a Hiemer-ház Báltermében a „Fehérvár angyalai” elnevezésű jótékonysági rendezvényre, ahol összesen 56 állami gondoskodásban élő gyermeknek adtak át ajándékokat a város vezetői. Az ünnepségen jelenlévőket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója köszöntötte.
Tovább...
 
Biztonságos áthaladás biztosítva Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. december 15.
A látássérültekre és a mozgássérültekre is figyelemmel alakították ki azt a gyalogátkelőhelyet a Pozsonyi úton, amely egy nagy forgalmú pékség, valamint a Kossuth Lajos Általános Iskola közelében található. Ezzel Öreghegyen egy neuralgikus közlekedési gócpont vált biztonságosabbá.
Tovább...
 
Öregdiák Találkozó az István Király Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 15.
ImageA 30 éves évforduló jegyében rendez volt diákjai és volt munkatársai részére múltidéző délutánt a Székesfehérvári István Király Általános Iskola. A jubileumi rendezvényre minden egykori tanulót és tanárt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Adomány PONT itt az Alba Plazában Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2016. december 15.
ImageDecember 17-éig gyűjti a karácsonyi adományokat a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete. Immár hagyományosan az Alba Plaza bevásárlóközponttal és az Önkormányzattal közösen szervezik meg a jótékony célú gyűjtést, amellyel a gyermekeknek, a hátrányos helyzetű családoknak szeretnének segíteni. Az Adomány PONT itt elnevezésű kezdeményezést hétfőn hirdették meg.
Tovább...
 
Idén is lehet karácsonyi fényüzeneteket küldeni Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 15.
ImageA Püspöki Palota homlokzatán december 18-án este hat órától egészen tíz óráig lehetőséget biztosítanak karácsonyi jókívánságok, üzenetek megjelenítésére. Bárki üzenhet és elküldheti karácsonyi üdvözletét.
Tovább...
 
A Székelyföldi Verstábor MMA oktatási díjat kapott Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. december 14.
ImageA fiatal generációk „szellemi” útbaigazításának elismeréseként ítélte oda az MMA 2016. évi oktatási díját a Varga Sándor Székelyföldi Verstábornak. A díjat – a fiatalokat megszólító és a haza, valamint a versek szeretetét nekik átadó nagyszerű kezdeményezés névadójának lánya - Varga Anna vette át.
Tovább...
 
Az AHA Egyesület állami gondozásban élő gyermekeket támogat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 14.
Az AHA Kulturális és Szabadidős Egyesület ezévi utolsó festőfoglalkozásán jótékonysági tombolasorsolást tartottak: a bevételből a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesületet támogatják. A befolyt 100 ezer forintos adományt az egymástól távol élő állami gondozott testvérpárok, illetve az ünnepeket is az intézetben töltő gyerekek szünidei programjaira költik. Az adományt az AHA elnöke, Szijártóné Király Szilvia adta át Janó Andorné Ildikó egyesületi elnöknek.
Tovább...
 
Még több segítség a háziorvosoknak, az ügyeleti ellátásnak Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. december 14.
ImageAz eddigi támogatási keretek megemelésével, a felhasználási célok kibővítésével és új gépkocsik beszerzésével segíti jövőre a város háziorvosait és az ügyeleti ellátást Székesfehérvár Önkormányzata. Mindezt egy megállapodás-tervezet tartalmazza, melyről pénteken dönt a Közgyűlés. A még színvonalasabb betegellátás érdekében tervezett lépésekről dr. Cser-Palkovics András polgármester beszélt azon a találkozón, melyet első alkalommal szerveztek meg Advent alkalmából a szakma képviselői számára.
Tovább...
 
Jól haladnak a multifunkcionális jégcsarnok tervezésével Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. december 14.
Több hónapja folyik a Modern Városok Program keretén belül megvalósuló multifunkcionális csarnok tervezői munkája. Ez lesz az ország második legnagyobb csarnoka, mely nagyobb lesz a debreceni Főnixnél is. Az Alba Aréna elkészültével olyan jeges bázis lesz Székesfehérvár, amely tartósan rajta lesz a nemzetközi jégkorong térképén, az impozáns létesítmény ezen kívül egyéb sporteseményeknek és kulturális rendezvényeknek is méltó otthona lesz.
Tovább...
 
Elektromos töltőállomás működik a Városfejlesztési Kft. udvarán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 14.
Elektromos töltőállomást helyeztek üzembe a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. udvarán, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. A beruházás a Nissan társadalmi felelősségvállalási programja keretében valósult meg. Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően az elektromos gépjárművekkel rendelkező vállalatok és lakosok ügyfélfogadási időben bármikor ingyen feltölthetik autójukat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12442 - 12452 / 20330