Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Vállalkozások körforgása Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. február 04.
ImageTöbb mint 40 ország több mint 200 városában zajlanak február első hetében a Startup Europe Week - SEW rendezvényei, amihez Székesfehérvár is csatlakozott. A fehérvári előadások tegnap délelőtt zajlottak az Albacomp Innovációs Centrumban, ahol többek között Mészáros Attila alpolgármester tartott prezentációt.
Tovább...
 
Már lehet szavazni az Európai Év Fájára! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 03.
Február 1-től lehet szavazni a hatodik Európai Év Fája versenyben. Idén már tizenöt csodálatos fa versenyez egymással - online szavazatával bárki hozzájárulhat a verseny alakulásához. Szavazzon Ön is, legyen ismét magyar fa az Európai Év Fája!
Tovább...
 
Napokon belül elkezdik a Szent Imre templom vakolat felújítását Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 03.
Hétfőn lezárták az Oskola utca Városház tér felőli végét. A Szent Imre templomról ugyanis nagyobb darab vakolatok kezdtek hullani. A szakemberek már elkezdték a vizsgálatokat, várhatóan hamarosan a legszükségesebb munkálatok kivitelezése is elkezdődik a templomon.
Tovább...
 
Közösségi közbiztonság-fejlesztés Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 03.
ImageMunkacsoportot hozott létre Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” program koordinálására. Az együttműködő felek képviselőivel Kincses Zsolt Dávid hatósági főosztályvezető ismertette a pályázati anyagot és a projekt szakmai hátterét.
Tovább...
 
900 millió forint kormányzati támogatást kapott Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 03.
ImageSzékesfehérvár újabb jelentős kormányzati támogatásban részesült, erről tájékoztatott Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, országgyűlési képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester. A 900 millió forint értékű beruházásból a város sportpályákat épít, illetve vásárol meg, amik elsősorban az utánpótlás-nevelést, valamint a köznevelési intézmények mindennapos testnevelését és a fehérváriak szabadidős tevékenységét szolgálják a jövőben.
Tovább...
 
Folyamatban van az új 132 kV-os vezetékek létesítése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. február 03.
ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata – mint Gesztor Önkormányzat – lefolytatta a partnerségi egyeztetés előzetes tájékoztatási és véleményezési szakaszát a várostól déli irányban kivezető Börgöndi út mellett, az M7 autópályától délre tervezett, új 132/22 kV-os táppont és az azt megtápláló 132 kV-os vezetékek létesítésének ügyében.
Tovább...
 
A Rákellenes Világnapra készül Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. február 03.
ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a február 4-i Rákellenes Világnap alkalmából szűrővizsgálati ajánlásokat tartalmazó plakátot állított össze, melyet minél szélesebb körben szeretnének megismertetni. A rák megelőzésének fontosságára és a szűrővizsgálatok jelentőségére ma sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a szakemberek.
Tovább...
 
Évkerék - vörösmartysok sikere Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. február 02.
A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár a múlt év márciusában négy fordulóból álló vetélkedősorozatot indított „Évkerék – 2015” címmel székesfehérvári felső tagozatos általános és középiskolás diákokból álló csapatok számára.
Tovább...
 
Varga Géza: "Magyar hieroglif írás" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 02.
A 306. Hétvezér Est vendége Varga Géza írástörténész lesz ma este, aki négy évtizede kutatja a székely írás eredetét, alapítója az Írástörténeti Kutatóintézetnek.
Tovább...
 
"Fecskebarát Fehérvár" - óvjuk meg a fecskéket! Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 02.
Fél évszázada Székesfehérvár igazi vidéki város volt, a belvároson kívül falusias utcákkal, a szőlők között nádtetős házakkal és a naponta a környező legelőkre ballagó tehéncsordával. A „VÖLGY-HÍD” Természetvédelmi Alapítvány 2016 tavaszán azért indítja el a „fecskebarát Fehérvár” programot, hogy a városlakók segítségével megóvják a megmaradt fecskeállományt. Kérik, hogy az ismert fészek pontos helyét és lehetőség szerint a lakó vagy a közület, intézmény nevét és a fészkek számát küldjék el a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre.
Tovább...
 
Még két hétig lehet beadni a felsőoktatási jelentkezéseket Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 02.
ImageMég két hétig - február 15-ig - lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. Az idén három helyet díjmentesen lehet megjelölni és összesen hat helyre lehet kérelmet beadni. A jelentkezőknek több helyen változásra kell számítaniuk az állami ösztöndíjas képzések előzetesen meghatározott ponthatárainál. 2016 szeptemberétől a duális képzések egyik legfontosabb központja lesz Székesfehérvár az Óbudai, a Corvinus és a Kodolányi felsőoktatási képzéseivel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13201 - 13211 / 20164