Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Napelemes rendszert adtak át egy utcai lakótömb tetején Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. február 05.
ImageA tetőre szerelt napelemes rendszert adtak át a Bátky Zsigmond 1-5. alatti társasház 3-as számú épületében. A megújuló energiát szolgáltató szerkezetet az OTP Bank pályázatán nyert támogatásból és saját forrásból építették ki, és a tervek szerint tovább bővítik a következő években.
Tovább...
 
Társasjátékok Napja szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 05.
Szeretettel várnak minden korosztályt a Társasjátékok Napjára, melyet február 6-án, szombaton rendeznek meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. A legkülönfélébb játékokkal találkozhatnak az érdeklődők, lesznek gyermekfoglalkozások is, a könyvtárba pedig ingyenesen lehet beiratkozni.
Tovább...
 
Maszkokat fel! Űzzük el a telet! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 05.
ImageA Szent István Király Múzeum Mi a téMA? című programsorozatának következő foglalkozása a telet elűző farsangi álarcok készítéséről fog szólni. Szombaton minden kicsit és nagyot szeretettel vár a múzeum, ugyanúgy, ahogy a Művészetek Háza, A Szabadművelődés Háza és az Öreghegyi Közösségi Ház is, ahol a mostani szombat szintén a farsang és a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat jegyében fog telni, érdekesebbnél érdekesebb programokkal.
Tovább...
 
Megjelent a hálózat- és menetrend-tervezet Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 05.
ImageMegjelent a város új hálózat- és buszmenetrend tervezete, melyhez tisztelettel várják a szakemberek a fehérváriak véleményét. Az új számozás szerint az egy számjegyű vonalak a körjáratokat jelölik, a három számjegyű vonalaknál pedig az első számjegy a kiindulási állomás számát jelöli, a második és harmadik számjegy pedig a végállomás, illetve elért városrész sorszámát jelöli. Például a 109-es járat a Szedreskerti állomásról indul és az Alba Ipari Zóna, Babér utcai végállomásig közlekedik.
Tovább...
 
Ahol 8 millió emberre egy magyar szemorvos jut Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 05.
ImageDr. Hardi Richárd önkéntes magyar szemész és misszionárius két Magyarországnyi területen látja el szakorvosi feladatait a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A hozzá tartozó területen nagyjából nyolc millióan élnek, és Richárd az egyetlen szemorvos a régióban. Évente több száz beteget operál szürkehályoggal, az elmúlt 20 év alatt eddig több mint 8000 embernek adta vissza a látását. Elképesztő körülmények között dolgozik nap mint nap a világ egyik legkorruptabb országában, ahol esélytelennek tűnik az egészségügyi fejlesztés.
Tovább...
 
Alba Regia Középiskolai és Felsőoktatási Ösztöndíjprogram Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 04.
ImageAz Alba Regia Középiskolai és Felsőoktatási Ösztöndíjprogram alapelveit ismertette a Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester. A programmal az Önkormányzat a középiskolás tanulók orientációjának segítését és a felsőoktatás helyi hallgatóinak motiválását, a Székesfehérvárhoz való kötődés erősítését célozza. A 2016/17-es tanévben összesen mintegy 50 diák részesül tanulmányi támogatásban.
Tovább...
 
CSOK  Jó lehetőség, felelős döntéssel! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. február 04.
ImageA banki hitelek rendezésével kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról és a Családi Otthonteremtési Kedvezményről tartottak sajtótájékoztatót a Devizaszerződés Kezelő Iroda szervezésében.
Tovább...
 
Középpontban a magas szintű tanulás és sport Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. február 04.
ImageTovábbtanulási tájékoztatót tartott az Alba Regia Atlétikai Klub a székesfehérvári felsőoktatási intézmények részvételével. Az ismertetőn résztvevőknek lehetőségük nyílt megismerni az intézményekbe való bekerülés feltételeit, valamint az alap- és szakirányú képzés sajátosságait.
Tovább...
 
A Corvinus fehérvári képzései is megtalálhatóak a felvi.hu-n Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 04.
ImageMég két hétig - február 15-ig - lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények 2016 szeptemberében induló képzéseire. A Budapesti Corvinus Egyetem hat alapszakon indítja el székesfehérvári képzéseit, melyekről már a www.felvi.hu–n, a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos weboldalán is lehet információkat olvasni.
Tovább...
 
Globális vészhelyzet a Zika miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs / MTI   
2016. február 04.
ImageGlobális vészhelyzetet hirdetett a Zika-vírus miatt a WHO. A lépést egy független szakértőkből álló bizottság javasolta a világszervezetnek. A bejelentést követően fokozódhat a Zika-vírus terjedése elleni küzdelem. Margaret Chan, a WHO főigazgatója úgy vélte, szükség van az összehangolt nemzetközi válaszra, utazáshoz kötődő vagy kereskedelmi korlátozások azonban nem várhatóak. A WHO becslései szerint idén négymillióra emelkedhet a Zika-vírusos megbetegedések száma az amerikai kontinensen.
Tovább...
 
ÚJDONSÁG A GABONAPELYHEK PIACÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 04.
ImageNemzetközi szinten is egyedülálló termékfejlesztéssel jelentkezett a Cornexi Food Kft. A növekvő egészségtudatos vásárlói körre alapozva, hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek gyártását kezdték meg a székesfehérvári üzemükben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1207 1208 1209 1210 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13300 - 13310 / 20274