Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szent Márton-nap a múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 12.

Image

November 11-e Szent Márton napja, amihez sok népi hagyomány is fűződik. A péntek óta tartó rendezvénysorozatot tegnap a Fehérvári Polgárok Egyesületének és a Szent István Király Múzeumnak a közös ünnepsége zárta, ahol a hagyományok felelevenítése mellett nem maradhatott el a ludaskása és az újbor kóstolása sem.
Tovább...
 
KÉZMŰVESEK ÉS ŐSTERMELŐK VÁSÁRA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 10.

Image

November 13-án csütörtökön Fejér megyei kézművesek és őstermelők portékáival ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Fehérvári Civil Központ előtti téren. 15 órától házi tej és sajt, füstölt húsáru, lekvárok és szörpök, valamint kézműves termékek megvásárolására nyílik lehetőség a Fejér Megyei Civil Információs Centrum szervezésében. Ezúttal kedvezményes burgonya és alma vásár is színesíti a programot.
Tovább...
 
NEMZETKÖZI GYERTYAGYÚJTÁS A HAZÁJUKÉRT HALT KATONÁK EMLÉKÉRE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 10.

Image

A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága és tagszervezetei 2014. november 11-én Nemzetközi Gyertyagyújtási Akciót szervez. Kérnek mindenkit, hogy a jelzett napon 11 óra 11 perckor egy szál mécses vagy gyertya meggyújtásával fejezzék ki tiszteletüket a hazájukért halt katonák iránt. A program fő szervezője a Krajczáros Alapítvány, a centenáriumi kegyeleti megemlékezés fővédnöke Böjte Csaba testvér, a dévai Szent Ferenc Alapítvány kuratóriumelnöke.
Tovább...
 
Fitz Jenő domborműve is a múzeumi panteonba kerül Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 07.
A Szent István Király Múzeum legendás igazgatójának, Fitz Jenő (1921-2011) régészprofesszornak az emléktábláját avatják november 8-án, szombaton 11 órakor a múzeum Országzászló tér 3. szám alatti épületénél. Nagy Benedek szobrászművész bronzból készült domborművét a székesfehérvári Szent István Király Múzeum készíttette az önkormányzat támogatásával.
Tovább...
 
Márton-napi mulatságok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. november 07.

Image

November 11-e Szent Márton napja, amihez igen sokféle népi hagyomány, babona fűződik. Ezen a napon a libaevés erősen ajánlott; ha ezt elmulasztja az ember, egész évben éhezni fog. A bornak is Szent Márton a bírája, sőt Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál. Dologtiltó nap is volt - tilos ezen a napon mosni, teregetni, mert ez a jószág pusztulását okozná. A székesfehérvári városrészek és intézmények őrzik ezeket a hagyományokat, ezeket felelevenítve színes, változatos programokkal várják az érdeklődőket szombattól egészen keddig
Tovább...
 
ELROMLOTT AZ EMELHETŐ FENÉK AZ USZODÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. november 07.

Image

Vasárnap délutántól leeresztik a Csitáry G Emil Uszodában a nagymedence és a tanmedence vizét, mert az emelhető fenék szerkezete meghibásodott és a további működéshez több alkatrészt ki kell cserélni.
Tovább...
 
MÁRTON-NAPI PROGRAMOKAT SZERVEZNEK VASÁRNAP A KORONÁS PARKBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 07.
A székesfehérvári Koronás Park több érdekes programot is szervez Márton-nap alkalmából 2014. november 9-én, vasárnap. Az érdeklődőket reggel 10 órától egészen délután 17 óráig várják a szervezők. Az eseményen lesz többek között gyermekjátszó, Márton-napi lovagtoborzó, családi óriás libajáték, ezen kívül a Budai Bábszínház is fellép. A Koronás Parkban szervezett Márton-nap a délután 17 órai lampionos felvonulással ér véget.
Tovább...
 
JÓTÉKONYSÁGI ÁRVERÉS AZ ÁLLAMI GONDOZOTT TESTVÉRPÁROKÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. november 06.

Image

Kevés ráfordítással sokat tehetünk azért, hogy a család nélkül maradt gyermekek mindennapjait szebbé, jobbá varázsoljuk. A lehetőség most adott: kortárs művészek által felajánlott alkotások megvásárlásával lehet hozzájárulni a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület által támogatott 400 állami gondozott gyermek életszínvonalának emeléséhez. Az aukciót november 27-én 17 órától tarták a fehérvári Igézőben.
Tovább...
 
A tabu, amiről mindenki beszél Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. november 06.

Image

A 2014/15-ös tanévben is folytatódik a „Szülők Akadémiája” című programsorozat a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. November 13-án, csütörtökön a gyermekek szexuális nevelésének kérdéseire kaphatnak választ az érdeklődők.
Tovább...
 
Tisztújító ülést tartott a Székesfehérvári Diáktanács Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. november 05.

Image

Tisztújító ülését tartotta a Székesfehérvári Diáktanács  a Városháza Dísztermében. A tagok megválasztották a háromfős elnökséget - egy elnököt és két alelnököt. Az elnök Varga-Márfy Milán lett, az alelnöki posztokat Kozári Kristóf és Dominik Boglárka töltik be. Az ülésen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a diákokat. Az eseményen jelen volt Róth Péter alpolgármester és Molnár Tamás civil és ifjúsági tanácsnok is.
Tovább...
 
Tisztelgés az elődök, az egykori tiszti főorvosok előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2014. november 04.

Image

Nem velünk kezdődött a világ, és nem is velünk végződik... Megkerestük elődeink, a volt tisztiorvosok még fellelhető sírjait Székesfehérváron, a Palotai úti Hosszútemetőben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1321 1322 1323 1324 1325 1326 1327 1328 1329 1330 Következő > Utolsó >>

Eredmények 14587 - 14597 / 20337