Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Szent István középiskolák találkozója Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. október 14.

Image Székesfehérváron rendezték meg találkozójukat a Szent István nevét viselő magyarországi középiskolák. A Ciszterci Szent István Gimnázium által szervezett eseményre Budapestről, Kalocsáról és Székesfehérvárról érkeztek vendégek, akiket dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadott a Városházán. A küldöttségek délelőtt a Hiemer-házban ismerkedtek egymással, délutáni programjuk során pedig látogatást tettek a Nemzeti Emlékhelyen, államalapító királyunk sírjánál.

Tovább...
 
KÖZGYŰLÉS, KÖZBIZTONSÁG Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. október 14.

Image A közgyűlés szabályozási tervekről, önkormányzati ingatlanok kulturális programokhoz való térítésmentes használatáról és a szakbizottságok beszámolóiról is tárgyalt. A legnagyobb figyelem azonban a Székesfehérvári Rendőrkapitányság 2012. évi tevékenységéről szóló beszámolót övezte.

Tovább...
 
Kocsis István: A szent korona misztériuma és tana, időszerű kérdései Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. október 14.
Kocsis István, József Attila díjas (1987) író és történész lesz a Fejér Szövetség a vendége a Hétvezér Esték sorozat 193. előadásán.
Tovább...
 
Női szűrőnapot szerveznek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. október 14.

Image Nőgyógyászati szűrőnapot tartanak október 19-én, szombaton Székesfehérvár Önkormányzatának szervezésében a Család- és Nővédelmi Központban. Elsősorban azon hölgyek jelentkezését várják, akik eddig egyáltalán nem, vagy legalább 2-3 éve nem vettek részt szűrővizsgálaton. A leginkább elfoglalt, 25 és 55 év közötti korosztályt szeretnék elérni a szervezők, akik hét közben nem érnének rá elmenni a szűrésre. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges. A programról Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Dr. Nagy László intézetvezető főorvos sajtótájékoztatón számolt be.

Tovább...
 
F0HAJTÁS MUZSIKÁVAL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. október 14.

Emlékhangversenyt rendeznek kedden Somorjai Ferenc (1923-2009) zenetanár, karnagy, Székesfehérvár zenei életének közismert személyisége születésének 90. évfordulójára, a Fehér Bot Világnapján, Tanár Úr muzsikus tisztelıinek közremőködésével. A megemlékezésre a Szent Imre templomban kerül sor 18 órai kezdettel.

Tovább...
 
Együttműködés a HOFESZ és az FM RFK között Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. október 11.

Image A halállomány, valamint annak élettérének védelme és azok megóvása érdekében együttműködési megállapodás jött létre a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetsége, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság között. Az összefogás célja az engedély nélkül halászó, horgászó, valamint a meg nem engedett eszközöket és módszereket alkalmazó jogsértők elleni hatékonyabb fellépés, valamint a horgászkezelésű vízterületeken a különböző szabálysértések, bűncselekmények megelőzése.

Tovább...
 
Színesebb mindennapok a Maroshegyi Gondozási Központban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. október 10.

Image Ünnepélyes keretek között avatták fel a Maroshegyi Gondozási Központ falát díszítő festményt, amelyet Somorác Pál Székesfehérvárról elszármazott festőművész készített. A képet az otthonnak ajándékként elkészítő festőművész mellett Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője is részt vett a rendezvényen.

Tovább...
 
Útfelújítások Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. október 10.

Image Megtörtént három maroshegyi utca felújításának műszaki átadása. A Saára Gyula-program keretében zajlott beruházásokat helyszíni bejáráson mutatta be Brájer Éva. Maroshegy önkormányzati képviselője a Nagyváradi, a Tordai, valamint a Székely utcában elvégzett munkálatokról is beszélt, amelyek értéke több mint 20 millió forint és amelyek nagyon fontosak a városrészben élőknek.

Tovább...
 
Kiépült a közvilágítás az Iszkai úti zártkertekig Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. október 10.
Biztonságosan, kivilágított kerékpárúton közlekedhetnek a biciklisek az Iszkai úton, hiszen immár a külterületi, zártkertek melletti részeken is elkészült a közvilágítás. A Városgondnokság beruházásában 11 új lámpatest és 2 új oszlop került kihelyezésre, segítve a környéken lakó közel 150 család és a kiskerttulajdonosok mindennapjait. Az Iszkai úton megvalósult fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Szigli István, a 9. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Bozai István városgondnok.
Tovább...
 
ELKÉSZÜLT A VISSZA A JÖVŐBE! PROGRAM ZÁRÓKÖTETE Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. október 08.
Elkészült a SZITI Szociális Egyesület és a Székesfehérvár és Környéke Közbiztonságáért Vagyonvédelmi Alapítvány konzorciumi partnerségében megvalósuló TÁMOP- 5.6.1.A-11/4-2011-0006, „Vissza a jövőbe! Pártfogoltak társadalmi integrációját segítő program Fejér megyében” című projekt zárókötete. A dokumentum bemutatójára a Fehérvári Civil Központban került sor. A kötetet Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, dr. Szabó Alíz, a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat igazgatója, valamint Mahler Balázs projektvezető mutatta be.
Tovább...
 
VÉGET ÉRT A PROGRAM A BAKONYALJÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. október 08.

Image Véget ért az Echo Innovációs Műhely TÁMOP 5.5.2-11/2-2012-0074, „Oszd meg a tudást! Önkéntes pontok létrehozása a Bakonyalján” című projektje. A közel 1 évig tartó program során megnyílt Móron, Zircen és Súron az a három Önkéntes Pont, amely részt vett a toborzásban, és a segítő munka elterjesztésében a térségben, emellett ellátta a fogadó szervezetek és az önkéntesek közötti közvetítői feladatokat is.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15291 - 15301 / 20326