Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
IGAZGATÓI KINEVEZÉSEKRŐL, ENERGIA BESZERZÉSRŐL IS DÖNTÖTTek Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. szeptember 13.

Image Ma reggel tartotta soros ülését a város képviselőtestülete. A Közgyűlés kinevezte a Szabadművelődés Háza és a Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatóit, óvodai béremelésekről is döntés született, kiírták a Börgöndi bekötőút külterületi szakaszának szélesítésére és felújítására a közbeszerzést és ugyancsak közbeszerzési eljárást írt ki a testület a város intézményeinek gáz- és villamos energia beszerzésére.

Tovább...
 
A Móri Járási Hivatal új vezetője: dr. Magdics Péter Mátyás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 13.
Dr. Magdics Péter Mátyást a Móri Járási Hivatal hivatalvezetőjévé nevezte ki, 2013. szeptember 1-jei hatállyal, határozatlan időre, dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A kinevezési okmányt a tegnapi főigazgatói értekezleten adta át a Fejér Megyei Kormányhivatal új járási hivatalvezetőjének dr. Galambos Dénes kormánymegbízott a megyei kormányhivatalban.
Tovább...
 
II. Székesfehérvári Mangalica Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 13.

Image A tavalyi sikeres rendezvény után idén ismét megrendezik a Székesfehérvári Mangalica Fesztivált. Szeptember 13-a és 15-e között az Alba Plaza előtti téren mutatkoznak be a tenyésztők. A gasztronómiai programokat színpadi fellépések tarkítják. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke és Veégh Attila főszervező.

Tovább...
 
RÉTIMAJORBAN RENDEZIK MEG AZ IDEI MEGYENAPOT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 13.

Image Szeptember 14-én, szombaton Rétimajorban rendezik meg idén a megyenapot. A program célja, hogy bemutassa Fejér megye kulturális értékeit és megismertesse a helyi élelmiszereket és kézműves termékeket. A Megyenapot számos kulturális és szórakoztató program teszi emlékezetessé. A program fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Tovább...
 
Fehér és piros lufik szállnak az égbe Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. szeptember 13.

Szombaton Székesfehérvár ad otthont a 25. Országos Sclerosis Multiplex Napnak. A jubileumi rendezvénnyel csatlakozott a 2013-as Szent István Emlékévhez a Magyar SM Társaság. Mindenkit szeretettel várnak arra a sétára, amely 9 órakor indul a Hotel Magyar Királytól az Országalmához, ahol egy rövid köszöntőt követően közösen fehér és piros színű lufikat engednek fel a résztvevők. A hétvégi programot sajtótájékoztató keretében ismertette Brájer Éva alpolgármester és Vincz-Marton Nikoletta, a Magyar SM Társaság elnöke.

Tovább...
 
Elismerés a helytállásért Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. szeptember 09.

Image Veszélyhelyzet elhárításában nyújtott bátor magatartásáért elismerésben részesített két székesfehérvári és két debreceni hivatásos tűzoltót dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató Budapesten. Fejér megyéből Jancsek Csaba tűzoltó főtörzsőrmester és Sajtó László tűzoltó főtörzsőrmester egy kigyulladt melléképület oltásában vett részt augusztusban Csóron, és a tűzből több gázpalackot hoztak ki.

Tovább...
 
Méhnyakrák szűrésen rendszeresen, mammográfiai vizsgálaton ritkábban vesznek részt a nők Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 09.

Image A 35 év feletti hölgyek többsége rendszeresen, megelőző céllal vesz részt nőgyógyászati szűréseken, bár a kontrollok jellemzően két vizsgálatra korlátozódnak. Az ellenőrzésekről elmaradók közül sokakat a vizsgálatok kellemetlensége és a szégyenérzet tart vissza - derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, melyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

Tovább...
 
33,2 %-kal csökkent a hulladékszállítás lakossági díja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. szeptember 09.

Image Július elsejétől a hulladékszállítási díjakban is érvényesül a rezsicsökkentés, azaz Székesfehérváron összesen 33,2 %-kal kevesebbet kell fizetniük a lakossági ügyfeleknek ezért a közszolgáltatásért. A díjcsökkentésről és a szolgáltatás korszerűsítéséről sajtótájékoztatón számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és Steigerwald Tibor hulladékgazdálkodási vezető.

Tovább...
 
Megújul a közigazgatás humánerőforrás-gazdálkodása Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2013. szeptember 06.
TÉR roadshow-t szervezett a „Humánerőforrás-gazdálkodás a központi közigazgatásban” című, kiemelt projekt keretében, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal. A tájékoztató konferencia témája a közszolgálati teljesítmény-értékelés gyakorlati megvalósítása volt. Három megyéből érkeztek a résztvevők a Székesfehérváron rendezett eseményre, amelyet dr. Galambos Dénes kormánymegbízott nyitott meg.
Tovább...
 
Hagyományőrző Nap vasárnap a Fehérvári Állatotthonban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. szeptember 06.

Image Magyar őshonos állatfajokat – haszonállatokat és kutyákat –, illetve régi játékokat mutatnak be a Fehérvári Állatotthon Hagyományőrző Napján, melyet szeptember 8-án, vasárnap második alkalommal szerveznek meg a Takarodó úti menhelyen. A Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekrészlegével és a Vadmadárkórházzal közös szervezésben zajló programon többek között magyar haszonállatokat és kutyafajtákat ismerhetnek meg az érdeklődők, és lesz játékos tízpróba is. A rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón beszámoltak a „Közelebb a polgárokhoz” című hatrészes sorozat szeptemberi, befejező programjáról és az Állatotthon napközis táboráról.

Tovább...
 
FEHÉRVÁRRÓL SZÁLLNAK FEL A BALLONOK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. szeptember 06.

Image Idén ismét megrendezik a Velencei-tavi Nemzetközi TOTALGAZ Hőlégballon Karnevált szeptember 5 és szeptember 8-e között. A rendezvénybe ezúttal is bekapcsolódik Székesfehérvár, a hőlégballonok a tervek szerint pénteken két alkalommal (kora reggel és kora este) a város területéről szállnak fel. A versenyt 1992 szeptemberében rendezték meg először, az azóta eltelt 20 évben több mint 400 magyar és külföldi ballonos csapat fordult meg a tónál és nézte felülről Székesfehérvárt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15357 - 15367 / 20337