Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A jelen és a jövő találkozása Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. augusztus 13.

Image Ünnepélyes keretek között indult útjára a TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0099 számú, „Társadalmi vállalkozás fejlesztése a műemléki topográfiai feladatok ellátására” című projekt Székesfehérváron, a Hiemer-ház báltermében. A nyitórendezvényen köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere, L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke, valamint dr. Orosz Bálint, a Belügyminisztérium Örökségvédelmi Főosztályának vezetője. A projektet Domokos Tamás, az Echo Innovációs Műhely módszertani igazgatója mutatta be, a műemléki topográfiáról dr. Entz Géza művészettörténész, a program szakmai vezetője beszélt.

Tovább...
 
Múltidéző sváb esküvő koronázza mór belváros megújulását Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. augusztus 13.

A Móri Sváb Lakodalmas tradicionális előadásával zárul a tavalyi évben megújult Szent István parki rendezvénysorozat, mely a KDOP-3.1.1./B-09-2f-2011-0001pályázat "Mór városközpont rehabilitációja" keretében valósul meg. A város Önkormányzata sikeresen pályázott a Közép-dunántúli Operatív Program keretein belül meghirdetett "Értékmegőrző és funkcióbővítő város-rehabilitáció a 10 000 fő feletti és 20 000 fő alatti városokban" című konstrukcióra. A munkálatok során megújult Mór történelmi belvárosa.

Tovább...
 
Helikopteres parlagfű-felderítés Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. augusztus 13.

Image Kormányhatározat fogalmazta meg a múlt év júniusában Magyarország parlagfű elleni rövid- és középtávú védekezési akciótervét, amelyben meghatározták: kiemelt cél a mezőgazdasági, fő pollent adó területek parlagfű-mentesítése. Ennek érdekében a Fejér Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága, valamint a FMKH Földhivatala közös helikopteres parlagfű-felderítést végez ezen a héten, szerdán és csütörtökön, amely a megye teljes mezőgazdasági területére kiterjed.

 
Szombaton és vasárnap ragyog a Fény utca Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. augusztus 13.

Image A 2013-as Szent István Emlékév kiemelt programjaként rendezik meg Székesfehérváron augusztus 17-én és 18-án a Koronázási Ünnepi Játékokat. Mindkét napon, a késői órákban a szó legszorosabb értelmében fénypontjához érkezik a rendezvény a Fény utca megnyitásával. Az István király életútját bemutató monumentális produkció a MVM Partner ZRt. támogatásával valósul meg.

Tovább...
 
A szőlőmag és a C-vitamin, a verhetetlen páros Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. augusztus 12.

Image Dr. Kovács Csaba főorvos lesz a Fejér Szövetség Fejér Szövetség Hétvezér Esték rendezvénysorozatának 184. előadója.

Tovább...
 
Életre keltik a megújult Fő utcát Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. augusztus 12.
Igazi népünnepély keretében adják át augusztus 15-én a megújult székesfehérvári Fő utcát. A 2013-as Szent István Emlékév egyik legjelentősebb beruházása a napokban fejeződött be, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának szándéka szerint méltó módon, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló, reggeltől estig tartó programkavalkádon ünnepelheti a város a sétálóutca létrejöttét. Égi Tamás alpolgármester, a Belváros önkormányzati képviselője, Brájer Éva alpolgármester, valamint Pisch Norbert, a programokat szervező Art Kulturális Egyesület elnöke sajtótájékoztatón ismertették a részleteket, és invitáltálták a lakosságot a rendezvénysorozatra.
Tovább...
 
Állománygyűlés az igazgatóságon Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. augusztus 09.

Image Tiszti értekezleten összegezte az elmúlt félév feladatait Magosi Lajos tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója  Székesfehérváron. A rendezvényen részt vett az igazgatóság személyi állománya, a katasztrófavédelmi kirendeltségek és a hivatásos tűzoltó-parancsokságok vezetői, valamint a megyei védelmi bizottság titkára.

Tovább...
 
Vigyázunk Rád  Új mobilalkalmazás nőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. augusztus 09.

Image „Vigyázunk Rád” néven elindult Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott átfogó daganatellenes okostelefon-alkalmazása speciális funkciókkal, hasznos tartalmakkal, kalkulátorokkal, betegségleírásokkal biztosítási tanácsokkal, amely a következő linkről tölthető le: http://vigyazunkrad.webbeteg.hu/mobilalkalmazas

Tovább...
 
IGAZI SÉTÁLÓÖVEZET A MEGÚJULT BELVÁROSBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. augusztus 09.

Image Új forgalmi rend lép életbe a Belvárosban. A Fő utca, a Városház tér és a Liszt Ferenc utca a felújítást követően új szerepet kap. Az igazi sétálóövezetet a gyalogosok vehetik birtokba, így új közösségi terek alakulhatnak ki.

Tovább...
 
Megújult a Petőfi és a Székely utca valamint a Balatoni út Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. augusztus 09.

A Petőfi utca, a Székely utca és a Balatoni út műszaki átadásával folytatódott a Saára Gyula-program I. ütemében megújuló szakaszok forgalomba helyezése. A Petőfi utca felújítása a nagy forgalom miatt két részletben zajlott – számolt be Égi Tamás önkormányzati képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
Módosult a szúnyogirtás időpontja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. augusztus 09.

Image A növekvő csípésszám miatt a Városgondnokság elrendelte a légi kémiai szúnyogirtást Székesfehérváron. A 27 Celsius fokos napi középhőmérséklet miatt augusztus 11-re, vasárnapra halasztották a permetezést. A felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen, de kérik, hogy a méhészek tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1391 1392 1393 1394 1395 1396 1397 1398 1399 1400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15368 - 15378 / 20303