Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
FUTÁS A TEJÉRT SCHIRILLA GYÖRGGYEL SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. május 27.

A Tej Világnapját 1957 óta ünnepeljük, hagyományosan május utolsó keddjén. A világnap alkalmából a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács május utolsó hetére egy tejfogyasztást népszerűsítő egyhetes programsorozatot szervez általános iskolás gyermekek bevonásával. Székesfehérváron csütörtökön a Széna téri Általános Iskola elöl indul a program és a Haleszig futnak majd a gyerekek.

Tovább...
 
Gesztenyefák permetezése Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 27.

Image Növényvédelmi munkákat végeznek mától Székesfehérváron. A gesztenyefák permetezésére használt szerek a méhekre mérsékelten, a vizekre kifejezetten veszélyesek.

Tovább...
 
Hétköznapi Hősök - avagy ameddig a mentő kiérkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. május 24.

Image Saját maguk által kidolgozott, speciális újraélesztési módszerrel nyerte meg a Kardiológusok I. Betegoktató és Egészségnevelő Versenyét a székesfehérvári Klupács Péter, az Országos Mentőszolgálat mentőápolója és Mészáros Zalán, a TEVA Magyarország Zrt. tudományos munkatársa. Tavaly 1.800 székesfehérvári lakos tanfolyam keretében sajátította el az egyszerű, mégis életmentő műveleteket, melyeket ma sajtótájékoztató keretében is bemutattak.

Tovább...
 
NEMZETKÖZI REPÜLŐNAP ORSZÁGOS KAMION ROADSHOWJA SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. május 24.

Image Péntektől székesfehérvári állomásához érkezik az augusztusban megrendezésre kerülő kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót népszerűsítő kamionos roadshow. A programról Vargha Tamás a HM parlamenti államtitkára, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és Ugrik Csaba ezredes, a kecskeméti 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka sajtótájékoztatón számolt be.

Tovább...
 
Repülőmajális gyermekprogramokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. május 24.

Image Ejtőernyős ugrásokkal, vitorlázó- és sárkányrepülő bemutatókkal, szimulátor versennyel, valamint gyermeknapi programokkal várják az érdeklődőket a Repülőmajálisra. Az Albatrosz Repülő Egyesület által szervezett program május 26-án, vasárnap 10.00 órakor kezdődik a börgöndi repülőtéren.

Tovább...
 
Egymillió forintos adomány a Szent Imre Iskolaháznak Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. május 24.

Image Tizennyolc gyermekkel foglalkoznak a Dévai Szent Ferenc alapítvány által városunkban létrehozott Szent Imre Iskolaházban. Hazánkban másodikként nyitotta meg kapuit az intézmény, ahol hátrányos helyzetű fiatalok délutáni ellátásáról és neveléséről gondoskodnak. A Szent István Emlékév közterület-szépítő munkái mellett a 2013-as Jótékonysági Estély célja a Szent Imre Iskolaház támogatása volt. A szervezők örömmel adták át most az 1.020.000 forintról szóló adománylevelet.

Tovább...
 
JÖVŐRE KEZDŐDHET A FEHÉRVÁRI VASÚTI CSOMÓPONT ÁTÉPÍTÉSE Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. május 22.

Image Megjelent a közbeszerzési kiírás a székesfehérvári vasúti csomópont pályainfrastruktúrájának átépítésére - közölte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója kedden az MTI-vel. A munka a Budapest-Kelenföld és Székesfehérvár közötti vasútvonal felújításához kapcsolódik, ebből a Tárnok és Székesfehérvár közötti pályaszakasz már elkészült, a Tárnok és Kelenföld közötti rész átépítése pedig folyamatban van.

Tovább...
 
Díjazások, elismerések a Gazdaság Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2013. május 22.

Image Kamarai díjak ünnepélyes keretek között átadására került sor a Gazdaság Házában, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén. A gazdaság szereplői köszöntötték a jövő generációját, a Szakma Sztár Fesztivál országos döntőjébe bejutott és a sikeresen szereplő szakmunkástanulókat. A Fejér Megyei Önkormányzatot Pleizer Lajos, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke képviselte a rendezvényen.

Tovább...
 
Megújul a Széna tér - közösségi felajánlás a DENSO cégtől Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. május 22.

Image Huszonhárom millió forintot adományoz Székesfehérvár Önkormányzatának a DENSO Gyártó Magyarország Kft. társadalmi felelősségvállalási programjának keretében, a Széna tér méltó felújítására. A cég ezzel csatlakozik a Szent István Emlékévhez, mellyel egy fontos közösségi tér újulhat meg és tovább nő a zöldfelületek aránya a városban. Tegnap reggel Yamaguchi Shinsuke elnök és dr. Cser-Palkovics András a helyszínen jelentette be a felajánlást. A munkálatok még ezen a héten megkezdődnek, hogy mielőbb megvalósuljon a teljes felújítás, a környéken élő közösségek és tanulók kikapcsolódását segítő térkialakítás.

Tovább...
 
Honvédelmi programok májusban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. május 21.

Image A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság - együttműködve Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a honvédelem ügyét támogató civil szervezetekkel – 2013 májusában több kiemelt rendezvényt szervez a Magyar Honvédelem Napja köré csoportosítva, a nemzeti, társadalmi és katonai hagyományok ápolása céljából.

Tovább...
 
Kunszállás a 2013-as Nyeregszemle helyszíne Nyomtatás E-mail
Írta: Nagy Orsolya   
2013. május 21.

Image Kunszálláson tartják meg a 2013-as Nyeregszemlét. A több száz lovast és több ezer látogatót vonzó nagyszabású lovas rendezvényre változatlan időben: 2013. május 31. és június 2. között, kibővült családi programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15533 - 15543 / 20319