Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
ALVÁSLÉT - otthon, szabadidőben, munka közben, közlekedésben Nyomtatás E-mail
Írta: Napidoktor   
2013. március 13.

Image A fejlett országokban a lakosság több mint harminc százalékát érinthetik különböző alvásbetegségek – erősítették meg a tegnapi, Alvás Világnapja alkalmából rendezett budapesti sajtótájékoztatón. Magyarországon immár ötödik alkalommal került sor a World Sleep Day – az Alvás Világnapja központi rendezvényére, a World Sleep Day Hungary Programiroda, a World Association of Sleep Medicine magyarországi partnere: a Benyovszky Orvosi Központ valamint az ismert egészségi portál, a napidoktor.hu közreműködésével.

Tovább...
 
Forgalomkorlátozásokra is számítani kell az ünnepségek idején Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. március 13.

Image A hagyományokhoz hűen méltó módon, koszorúzásokkal, Városház-téri sokadalommal és hivatalos ünnepi ceremóniával ünneplik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit Székesfehérváron. A programok holnap kezdődnek, és pénteken zárulnak. Mint minden nagyszabású városi eseményen, így ezúttal is számítani kell forgalomkorlátozásokra, időszakos útlezárásokra.

Tovább...
 
Új papírgyűjtők a lakótelepeken Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 12.

Image A Depónia Kft. a lakótelepekről év elején összegyűjtötte a szelektív papírgyűjtő edényeket, hogy új típusú 1100 l-es konténereket helyezzen ki helyette. A telepítés jelenleg folyamatban van. A Depónia Kft-től kapott információk alapján egy rövid tájékoztatót állított össze Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodája.

Tovább...
 
Szűrések, tanácsadás a Vese Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. március 12.

Image Magyar kezdeményezésre 2005 óta minden év márciusának második csütörtökén tartják a Vese Világnapját. 2013-ban március 14-re esik az alkalom, a világméretű kezdeményezéshez hat kontinens csaknem száz országa kapcsolódik. A központi téma idén a heveny vesekárosodás megelőzése lesz. Csütörtökön 10.00 és 14.00 óra között tanácsadással és különféle szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket az Alba Plazában.

Tovább...
 
Ár- és belvízvédelmi bejárás a katasztrófavédelemmel közösen Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. március 11.

Image Ár- és belvízvédelmi bejárást tartott Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége. A városban idén tavasszal nincs belvízprobléma, ami a tiszta árkoknak és a működő szivattyútelepeknek is köszönhető. A bejárás egyik célja volt az is, hogy a nemrég megalakult Fejér Önkéntes Mentőszervezet Nemzeti Minősítő Gyakorlatának árvízvédekezési feladataihoz megfelelő helyszínt találjanak.

Tovább...
 
Nem változott jelentősen az egészségügyi szolgáltatásokba vetett bizalom Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. március 11.

Image Továbbra is a magánegészségügyi szolgáltatásokban bíznak legjobban az emberek, ugyanakkor nem figyelhető meg jelentős változás az ellátórendszer szolgáltatásiról alkotott lakossági véleményekben – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, melyet a cég a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített.

Tovább...
 
Székesfehérvári Kegyeleti Központ a Béla úti köztemetőben Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2013. március 11.

Image Székesfehérvár Városgondnoksága a Béla úti köztemető területén megnyitotta a Székesfehérvári Kegyeleti Központot, ahol a temetővel és a temetkezéssel kapcsolatos összes ügyet egy helyen, egy időben el lehet intézni.

Tovább...
 
KÖZGYŰLÉS - ADÓSSÁGKONSZOLIDÁCIÓ, ÓVODÁK, RÉGI-ÚJ IGAZGATÓ A KÉPTÁRBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. március 08.

Image A Közgyűlés egyperces néma főhajtással tisztelgett a héten elhunyt Dosztál Bélára. A testület elfogadta a Fejér Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum beszámolóját, a Városi Képtár igazgatói megbízásáról, több óvodáról, a Nemzeti Emlékhelyről is tárgyalt, de szó volt a 2014-es fehérvári diákparlamentről. Határoznak arról is a városatyák, hogy a Fehérvár Estély bevételét a Szent Imre Iskolaházra és az Emlékév programjaira fordítsák. A 9.5 milliárd forintnyi adósságkonszolidáció Székesfehérvárt érintő kihatásairól pedig beszámolót hallgatott meg a testület.

Tovább...
 
Forradalmi cipó és honvédavatás a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. március 08.

Image Fiatal színjátszók elevenítik fel az 1848-as forradalmi hangulatot Székesfehérvár belvárosában, ahol mindenki részese lehet a városi és a megyei önkormányzat közös műsorának a nemzeti ünnepen.

Tovább...
 
Megújul a Királyok parkja és parkoló-bővítésre is sor kerül Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. március 08.

Image Az emlékévhez kapcsolódó legjelentősebb beruházás a Királyok parkjának felújítása lesz 2013-ban a 8. számú választókörzetben. Viza Attila önkormányzati képviselő emellett is több parkoló-bővítést, járdafelújítást és ehhez hasonló munkát tervez. Emellett fontosnak tartja, hogy a Palotavárosban számos ingyenes sportolási lehetőség és több közösségi tér is várja a lakótelepi környezetben élőket.

Tovább...
 
Tiszti értekezlet a Megyeházán Nyomtatás E-mail
Írta: Bisztricz Anett   
2013. március 07.

Image Meghatározó szerepet töltött be a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2012-ben a megye közigazgatási rendszerében – mutatott rá évértékelő beszédében Magosi Lajos tű. alezredes, igazgató a tiszti értekezleten Székesfehérváron. Bittmann Tibor tű. ezredes, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálatának vezetője kiemelte: a katasztrófavédelem – folytatva a már megkezdett prevenciós hatósági és lakosságtájékoztatási tevékenységet - a jövőben mindent megtesz a megelőzésért.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15654 - 15664 / 20302