Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elektronikus jelentkezés főiskolára  akár fél óra alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság   
2013. február 13.

Image Kormányablakban, ügyfélkapun keresztül bárki beadhatja jelentkezését felsőoktatási intézményekbe, március 1-jéig. Az országban 29 helyszínen munkanapokon reggel 8-tól este 8-ig várják az ügyintézők mindazokat, akik élni szeretnének az online jelentkezés lehetőségével.

Tovább...
 
Égi plázázás a Piac téren Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2013. február 13.

Image Januárban nem volt kegyes az időjárás a csillagok iránt érdeklődők számára, de februárban talán nagyobb szerencséjük lesz. Az égi plázázás tervezett dátumai: február 16-a (szombat), 19-e (kedd), 21-e (csütörtök), 23-a (szombat). Ezeken a napokon települnek ki ugyanis a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló tagjai egy 20 cm átmérőjű tükrös távcsővel, hogy bemutathassák az égbolt aktuális csodáit.

Tovább...
 
"Páratlan" sorozat kezdődött házasulóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. február 11.
A 2013. évi Házasság Hete kezdte előtt, annak mintegy bevezetőjeként a Székesfehérvári Református Egyházközség Széchenyi utcai gyülekezeti központjában házasságra előkészítő és házassággondozói sorozat indult "Pártalan Páros" címmel a hétvégén. A tervek szerint több hónapon át tartó sorozatban Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus, nyugalmazott főiskolai tanár, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat (BHSZ) vezetője, a Biblia és Család című lap főszerkesztőjének korábban elhangzott előadásait tekinthetik meg a résztvevők felvételről. Azt követően megbeszélik az elhangzottakat. A vetítésekkel egybekötött előadások következő részei április, május és június hónapban folyatódnak a Széchenyi utca 16 szám alatti gyülekezeti központban.
 
MŰEMLÉKEN INNEN ÉS TÚL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 11.

Image Folytatódik Csutiné Schleer Erzsébet építész és Dr. Siklósi Gyula régész professzor előadás sorozata Székesfehérvár ezeréves épített örökségéről.

Tovább...
 
Várják az érdeklődőket a Talentum Általános Iskolába Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2013. február 11.

Image Folytatódnak februárban a „SULIVÁRÓ NAPOK” a Székesfehérvári Talentum Református Általános Iskolában. A rendezvények idején elsősorban a szülők számára kívánnak segítséget nyújtani iskolaválasztáshoz az intézmény pedagógusai. A gyermekek ugyanakkor játékos fogalakozások segítségével kaphatnak ízelítőt, milyen is lesz majd beülni az igazi iskola padokba.

Tovább...
 
Kezdődik a csillagászat tavasza Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2013. február 11.

Image Székesfehérváron 1961 vége óta működik a csillagda és az elmúlt több mint fél évszázadban rendszeresen nyitva tartott a nagyközönség számára. Ez idén sincs másként. A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban (Fürdő sor 3.) február 15-e és április 13-a között minden hétfőn, szerdán és pénteken 19 órától várjuk a látogatókat.

Tovább...
 
Elindul a térség első Waldorf iskolája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 08.

Image Az iskolapadból ismerkedhetnek a Waldorf pedagógiával az első osztályba készülő gyerekek szülei február 12-én 17 órától. A Sukoróra szervezett Szülők iskolája programsorozat keretében ugyanis gyakorló pedagógusok mutatják be, hogy milyen egy Waldorf iskolás hétköznapja. Itt kiderül, hogy hogyan tud beépülni az aktív mozgás egy matematikaórába, hogy mi az oka annak, hogy maguk a diákok készítik el tankönyveiket, és, hogy miért olyan hangsúlyos a művészeti nevelés az iskolában.

Tovább...
 
Folyamatosan javítja a kátyúkat Székesfehérvár útjain a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. február 08.

Image Jelenleg is folyamatosan kátyúznak a város útjain az ún. zsákos-aszfaltos technológiával, ez azonban ideiglenes megoldás, hiszen az esetek többségében tavasszal meleg aszfaltos technológiával véglegesen megjavítják az úthibákat – mondja Tímár Tibor a Városgondnokság útellenőrzési vezetője. Az utak mellett a járdahibák javítása is folyamatosan történik a városban. Felhívta a figyelmet arra, hogy ha valaki úthibát észlel, azt a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen is jelezheti.

Tovább...
 
Jótékonysági bál a Sclerosis Multiplexszel élőkért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. február 08.
Ma Magyarországon közel 14 ezer SM beteg él. A székesfehérvári székhellyel működő Magyar SM Társaság a Sclerosis Multiplexszel élőknek segítséget, az országban működő kluboknak pedig szakmai támogatást nyújt. A Társaság most egy új, hagyományteremtő kezdeményezéssel szeretné felhívni a figyelmet az egyre többeket érintő betegségre és adományokat gyűjteni segítő munkájukhoz. Február 16-án Jótékonysági Bált szerveznek – erre hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Vinczné Marton Nikoletta elnök és Róth Péter alpolgármester.
Tovább...
 
Szabadegyetem a Szent István Emlékév jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 08.

Image Sajtótájékoztatón ismertették a Kodolányi János Főiskola által 2011-ben indított „Magyarság és Európa” című szabadegyetem idei programját, mellyet a 2013-as Szent István Emlékévhez kapcsolódóan szervez az intézmény a Pannon Lapok Társaságával, és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A sorozat nyitó programján, február 13-án dr. Cser-Palkovics András polgármester előadását kísérhetik figyelemmel az érdeklődők a Hiemer-házban, a sorozat további előadásait a főiskolán tartják február 27-én, március 6-án, április 10-én és április 24-én. A tavaszi és őszi félévben összesen tíz előadással jelentkező, minden érdeklődő számára nyitott szabadegyetemet kifejezetten ajánlják a középiskolásoknak és tanáraiknak.

Tovább...
 
Tréning fiataloknak a Madzag Ifjúsági Információs Pontnál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 08.

Az állandó programok mellett két, díjmentesen igénybe vehető tréninggel várja a fiatalokat a Madzag Ifjúsági Információs Pont. Az időgazdálkodásról és a konfliktuskezelésről sajátíthatnak el hasznos tudást a résztvevők. A tréningek két hétvégét vesznek igénybe, helyszínük a Szent István Művelődési Ház. A jelentkezéseket folyamatosan fogadják a szervezők.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15698 - 15708 / 20288