Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Jótékonysági bál a Sclerosis Multiplexszel élőkért Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2013. február 08.
Ma Magyarországon közel 14 ezer SM beteg él. A székesfehérvári székhellyel működő Magyar SM Társaság a Sclerosis Multiplexszel élőknek segítséget, az országban működő kluboknak pedig szakmai támogatást nyújt. A Társaság most egy új, hagyományteremtő kezdeményezéssel szeretné felhívni a figyelmet az egyre többeket érintő betegségre és adományokat gyűjteni segítő munkájukhoz. Február 16-án Jótékonysági Bált szerveznek – erre hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Vinczné Marton Nikoletta elnök és Róth Péter alpolgármester.
Tovább...
 
Szabadegyetem a Szent István Emlékév jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 08.

Image Sajtótájékoztatón ismertették a Kodolányi János Főiskola által 2011-ben indított „Magyarság és Európa” című szabadegyetem idei programját, mellyet a 2013-as Szent István Emlékévhez kapcsolódóan szervez az intézmény a Pannon Lapok Társaságával, és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A sorozat nyitó programján, február 13-án dr. Cser-Palkovics András polgármester előadását kísérhetik figyelemmel az érdeklődők a Hiemer-házban, a sorozat további előadásait a főiskolán tartják február 27-én, március 6-án, április 10-én és április 24-én. A tavaszi és őszi félévben összesen tíz előadással jelentkező, minden érdeklődő számára nyitott szabadegyetemet kifejezetten ajánlják a középiskolásoknak és tanáraiknak.

Tovább...
 
Tréning fiataloknak a Madzag Ifjúsági Információs Pontnál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 08.

Az állandó programok mellett két, díjmentesen igénybe vehető tréninggel várja a fiatalokat a Madzag Ifjúsági Információs Pont. Az időgazdálkodásról és a konfliktuskezelésről sajátíthatnak el hasznos tudást a résztvevők. A tréningek két hétvégét vesznek igénybe, helyszínük a Szent István Művelődési Ház. A jelentkezéseket folyamatosan fogadják a szervezők.

Tovább...
 
Várják fiatal amatőr színjátszók jelentkezését Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 08.

Image Székesfehérváron harmadik alkalommal készülnek arra, hogy fiatalok bevonásával, élő jelenetekkel idézik fel az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeit. Nemrég felhívást tettek közzé, hogy ismét várják a vállalkozó kedvű amatőr színjátszók jelentkezését. A próbák 2013. február 11-én, hétfőn 16.00 órakor kezdődnek a Vörösmarty Színházban.

Tovább...
 
Sikeresen működik a Fehérvári Civil Központ Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2013. február 08.

Image 2012 nyara óta működteti a Fehérvári Civil Központot a Fehérvári Civil Központ Nonprofit Kft. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót Borján Péter, a Kft. ügyvezetője, Róth Péter alpolgármester, és Ruff Tamás, az Echo Szociológiai Kutatóintézet adatfelvételi vezetője.

Tovább...
 
A hungarikum móri Zenit országos diadala Nyomtatás E-mail
Írta: Geszler Anikó   
2013. február 06.

Image Nagy büszkeség érte a Móri Borvidéken 27 hektáron borászkodó Geszler Imrét és Józsefet a Geszler Családi Pincészet testvér borászait, hiszen látványborászatukból került ki az a 2011-es félédes Zenit, ami az izsáki Hungarikum borok és pezsgők XI. országos versenyén nemcsak a legmagasabb pontszámot érte el a nagy arany kategóriában, hanem a borverseny fővédnökének Lezsák Sándor a Parlament alelnökének különdíját is a Kunsági Borvidék Hegyközségi Tanácsa ünnepi közgyűlésén. A versenyre 14 borvidékről érkeztek a hungarikum borok, melynek bírálatát Frittmann János irányítása mellett négy elismert szakemberekből álló bíráló bizottság végezte.

Tovább...
 
Csillagok nyomában a Sóstói tanösvényen Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2013. február 06.

Image A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Gaja Környezetvédő Egyesület ötödször rendezi meg a „Csillagok nyomában” elnevezésű éjszakai túrát Fejér megyei az általános iskolák felső tagozatosai (10-14 éves korosztály) és középiskolások (15-18 évesek) számára. Ezúttal 2013. március 2-án, szombaton 18 órától indulnak az első csapatok az égbolt becserkészésére.

Tovább...
 
Újra itt a Gombold újra! Nyomtatás E-mail
Írta: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium   
2013. február 06.

Image Regionálissá bővült a Gombold Újra! kezdeményezés, miután a harmadik alkalommal meghirdetett öltözéktervezési pályázat a visegrádi négyek (V4) országainak tervezőit szólítja meg. A Gombold újra! Közép-Európa pályázat eredményhirdetése június 8-án a Central European Fashion Days keretében lesz Budapesten.

 

Tovább...
 
Iskolanyitogató programok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. február 06.

Image Leendő első osztályosai számára szervez különféle foglalkozásokat több székesfehérvári általános iskola a következő hetekben. A nagycsoportos óvodások lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék az intézményeket, a környezetet, a tanító néniket, szüleik pedig képet kapnak a pedagógiai munkáról, így mindenki számára könnyebbé válik az iskolaválasztás és az iskolakezdés.

Tovább...
 
Tandíjmentességet kínál a legjobbaknak a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. február 04.

Image Az államilag finanszírozott helyekre való bejutási rendszerhez hasonló módon a Kodolányi János Főiskola minden alapszakán lehet tandíj fizetése nélkül is diplomát szerezni, így döntött a Kodolányi János Főiskola Rektori Tanácsa. A Kodolányira az elmúlt évek tapasztalatai alapján akár alacsonyabb pontszámmal is be lehet jutni az ingyenes helyekre, mint az államilag finanszírozott helyek minimum ponthatára. A hallgatóknak nem kell aláírniuk a röghöz kötő hallgatói szerződést, és a tandíjmentes helyek a nappalis hallgatók mellett a levelező és távoktatásos képzési formát választóknak is elérhetők, és a képzés teljes időtartamára járnak.

Tovább...
 
Fogadj szót, fiam! - intelmek a ma gyermekeinek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. február 04.
A ma fiataljaihoz szóló intelmeket várják a „Fogadj szót, fiam!” című pályázatra június 30-ig. Székesfehérvár Megyei Jogú Város és A Szabadművelődés Háza felhívással fordul a magyar anyanyelvű pedagógusokhoz azzal a céllal, hogy 2013-ban, Szent István halálának 975. évfordulóján, államalapító királyunkhoz hasonlóan fogalmazzák meg intelmeiket-hangzott el azon a pályázatot ismertető műsoros rendezvényen, amelyen dr. Cser-Palkovics András polgármester is részt vett A Szabadművelődés Házában.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1421 1422 1423 1424 1425 1426 1427 1428 1429 1430 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15720 - 15730 / 20302