Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Indul az égbolt legpontosabb felmérése Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 29.

Image Az asztrometria a csillagászat legősibb és legalapvetőbb ága. Egy időben háttérbe szorult a látványos asztrofizikai és kozmológiai eredmények mellett. A modern asztrometriai vizsgálatokat azonban a csillagászat egyetlen területe sem nélkülözheti, bár az asztrometriai mérések “csupán” az égitestek pontos pozícióját adják meg. Az Európai Űrügynökség (ESA) Gaia nevű asztrometriai űrszondáját 2013-ban indítják, és egybehangzó vélemények szerint ez lesz a jelenlegi évtized legfontosabb űrcsillagászati projektje.

Tovább...
 
Kubínyi Tamás: Fellegajtó nyitogató Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 29.

Image A sikeres Álmos király Akadémia szeminárium III. részeként ismét Kubínyi Tamás lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték sorozatának 147. előadója  - immár harmadik alkalommal.

Tovább...
 
Megoldás a települések eladósodottságára Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2012. október 29.

Image Összesen 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át az állam 1956 önkormányzattól - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az Önkormányzatok az adósság csapdájában című budapesti rendezvényen, amelyen ismertette az állami adósságátvállalás részleteit.

Tovább...
 
Játékkép-képjáték konferencia a Hetedhét Játékmúzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. október 27.

Játékkép-képjáték címmel szervezett tudományos konferenciát a Hetedhét Játékmúzeum Moskovszky Éva és Réber László emlékére. A délelőtti babatörténeti előadásokat követően Réber László karikatúráiról tartottak előadást a szakma jeles képviselői a Hiemer-házban.

Tovább...
 
Székesfehérvár, a Vásárlóbarát Város Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. október 27.

Image A „Székesfehérvár a Vásárlóbarát Város” programot tegnap sajtótájékoztató keretében ismertette Róth Péter alpolgármester, Németh László fogyasztóvédelmi szakember és Domokos Tamás, az Echo Nonprofit Network módszertani igazgatója.

Tovább...
 
Európai Polgári Díjat kapott Róka Gyula Nyomtatás E-mail
Írta: Lővei Andrea   
2012. október 27.

Egy olyan örömteli, jeles alkalom kapcsán telt meg vendégekkel a Hiemer-ház bálterme, melyre korábban még nem volt példa Székesfehérváron. Idén Magyarországon két személynek ítélték oda az Európai Polgári Díjat, egyikük Róka Gyula, aki ünnepélyes keretek között vehette át a díjat Herczog Edit európai parlamenti képviselőtől. Az eseményen családtagok, barátok, kollégák, pályatársak fejezték ki gratulációjukat és köszönetüket.

Tovább...
 
Temetői intézkedések Halottak napja előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Városgondnokság   
2012. október 26.

Image Közeledvén a Mindenszentek, valamint Halottak Napja és egyre többen keresik fel a város temetőkertjeit. Székesfehérvár Városgondnoksága a megemlékezések nyugodt, békés, kegyelet teljes lebonyolítása érdekében több intézkedést hozott, melyek az Önkormányzat tulajdonában lévő temetőkertekre vonatkoznak.

Tovább...
 
Egy megvalósult álom negyedszázados jubileuma Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. október 26.
Barátok, családtagok, egykori segítőtársak és székesfehérvári önkormányzati vezetők, képviselők társaságában ünnepelték a Szent Jupát visszatérésének 25. évfordulóját. Fa Nándor és Gál József negyedszázaddal ezelőtt, 1987. szeptemberében fejezte be világkörüli hajóútját, ami történelmi jelentőségű eseménnyé vált Székesfehérvár életében. Tiszteletükre a Hiemer-házban szerveztek ünnepséget, melyen személyesen tolmácsolt, megható gondolatok és korabeli televíziós felvételek idézték fel a szenzációs eseményeket.
Tovább...
 
Munkarend a megyei kormányhivatalban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 26.

Image Tekintettel az október 23-ai, valamint a november 1-jei ünnepekhez kapcsolódó munkanap-áthelyezésekre, változik a munkarend és az ügyfélfogadás rendje a Fejér Megyei Kormányhivatalban.

Tovább...
 
Séta a temetőben Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. október 26.

Image A Székesfehérvári Városszépítő és Védő Egyesület temetői sétára hívja a Székesfehérvár várostörténete iránt érdeklődőket ma, 15 órakor. Ennek során Pokolis Péter tanár, az egyesület elnöke történelem órát tart a Hosszú-temetőben nyugvó neves személyiségek síremlékei előtt, s bemutatja a művészi értékű alkotásokat. Találkozás: a Hosszú-temető kápolnájánál!

 
Ismét nőgyógyászati szűrőnapot szerveznek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. október 24.

Image Nőgyógyászati szűrőnapot tartanak október 27-én (szombaton) 8-13 óráig a Család- és Nővédelmi Központban. Elsősorban azon hölgyek jelentkezését várják, akik eddig nem, vagy 2-3 éve nem vettek részt szűrővizsgálaton.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1441 1442 1443 1444 1445 1446 1447 1448 1449 1450 Következő > Utolsó >>

Eredmények 15940 - 15950 / 20319