Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Információs pont segíti a civil szervezetek munkáját Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 10.

ImageInformációs pont nyílt a Fehérvári Civil Központban, ahol összegyűjtik és koordinálják az önkéntesség évhez kapcsolódó Fejér megyei programokat, népszerűsítik városunkban és a megyében a kapcsolódó országos és nemzetközi eseményeket, valamint tájékoztatják a sajtó munkatársait. Az Önkéntesség Európai Éve Fejér Megyei Információs Pont szakmailag támogatja az intézmények és szervezetek önkéntességgel kapcsolatos pályázatainak elkészítését is.

Tovább...
 
Deák Lajosné képviseli a 11-es választókerület lakóit Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 10.

ImageDeák Lajosné a Fidesz Magyar Polgári Szövetség képviselőjelöltje abszolút többséggel győzött a vasárnapi időközi választáson Székesfehérvár 11. számú választókerületében. A megválasztott jelölt dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel és Róth Péter alpolgármesterrel tartott közös sajtótájékoztatót. Mindhárman megköszönték a választópolgárok szavazatát és bizalmát. A megválasztott képviselő a következő Közgyűlésen teszi majd le a képviselői esküt.

Tovább...
 
Megszépül a Vízisuli udvara Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2011. május 09.

ImageA Városgondnokság támogatta az intézmény pályázatát. - Közel harminc év után bokrokat, fákat ültettek a Vízivárosi Általános Iskola udvarán. Az intézmény először saját költségen kezdte meg a munkát, majd pályázatot nyújtott be, a Városgondnokság pedig támogatta a kezdeményezést.

Tovább...
 
150 éves a Buda - Kanizsa vasútvonal Nyomtatás E-mail
Írta: MÁV - Kommunikációs Igazgatóság   
2011. május 09.

ImageIdén ünnepeljük a Déli Vasút Budapest–Nagykanizsa (egykori Buda–Kanizsa) vasútvonal átadásának 150 éves évfordulóját, amelyre elkészült vándorkiállítás – a budapesti Déli pályaudvar után – mostantól új helyszínen, a székesfehérvári vasútállomáson tekinthető meg. A kiállítás része annak a nagyszabású ünnepségsorozatnak, amellyel az egykori Déli Vasút és a Buda–Kanizsa vasútvonal megnyitásának állít emléket a MÁV Csoport.

Tovább...
 
Az örökbefogadást népszerűsíti a kormány Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2011. május 09.

ImageAz örökbefogadás mellett kampányol a kormány, hogy a nem tervezett gyerekek is esélyt kaphassanak az életre. Az Estében Soltész Miklós szociális államtitkár hangsúlyozta: minden életre szükség van. Arra kérik azokat a szülőket, akik nem tudják, vagy nem akarják vállalni gyermeküket, hogy ne az abortuszt, hanem az örökbefogadást válasszák. "Azt is megértem, ha nem vagy még kész rám, de inkább adj örökbe, hadd éljek..." - ez olvasható azon a plakáton, amely a kormány új kampányát hirdeti. A cél, hogy több gyerek szülessen, az eszköz pedig az az örökbefogadás intézményének népszerűsítése.

Tovább...
 
Tűzoltónapot tartottak a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 09.

ImageTakács József tűzoltó alezredes, a B csoport szolgálatparancsnoka vehette át idén az Év Tűzoltója elismerést. A kitüntetést dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyújtotta át a Zichy ligetben megrendezett Tűzoltónapon. A program – a hagyománynak megfelelően – tűzoltó felvonulással kezdődött, majd megkoszorúzták a Szent Flórián szobrot a Távirda utca elején. Ezt követően bemutatók, s különböző játékok szórakoztatták az érdeklődőket.

Tovább...
 
Nyert a Fidesz jelöltje Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2011. május 09.

ImageHuszonöt százalékos volt a részvétel a tegnapi időközi választáson. - Az előzetes végeredmény szerint Deák Lajosné, a Fidesz jelöltje nyerte meg az időközi önkormányzati képviselő választást Székesfehérvár 11. számú egyéni választókerületében.

Tovább...
 
Focimérkőzés az Aszalvölgyben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 07.

ImageEgy igazi, vidám hangulatú családi délutánra várta a fehérváriakat Deák Lajosné, a 11-es választókörzet önkormányzati képviselőjelöltje. A program helyszínéül az Aszalvölgyi Sportpálya szolgált, ahol több székesfehérvári általános iskola focicsapata mérkőzött meg egymással, s számos izgalmas, érdekes foglalkozáson vehettek részt a gyermekek. A felnőtteket ingyenes egészségügyi szűrések és tanácsadás várta, a nyári napsütésben és aktív mozgásban megizzadt testet pedig frissítőkkel hűthették a részvevők.

Tovább...
 
Elindul a Nefelejcs utca felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 06.

ImageDr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Deák Lajosné önkormányzati képviselőjelölt helyszíni bejáráson adtak hírt a közelgő útfelújításról.

Tovább...
 
Egésznapos programokkal várják a fehérváriakat a Mentők Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2011. május 06.

ImageAz Országos Mentőszolgálat Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezete május 15-én vasárnap rendezi meg a „Mentők Napját”. A rendezvény helyszíne a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézménye lesz. A középiskola udvarában egész napos programokkal várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
Húsz éves a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 06.

ImageA Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványt még 1991-ben 47 alapító hozta létre, akkoriban mintegy 5.5 millió forintos induló tőkével. Az elmúlt másfél hónap alatt pedig 101 millió forintnyi hitelkérelmet hagytak jóvá és 40 millió forintot már folyósítottak is, 20 további pályázat elbírálásán pedig dolgoznak. Ez utóbbi az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztésének köszönhető.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17183 - 17193 / 20337