Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Biztonságosabban Pusztaszabolcsig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 26.

ImageFolyamatban vannak a Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti vasútvonal korszerűsítésének előkészületi munkálatai. A korszerűsítés nyomán, valamint a kiépítendő ETCS 2 vonatbefolyásoló rendszernek köszönhetően, gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés ezen a szakaszon. Az előkészítési munkálatok bruttó 1,7 milliárd forintos költségét nagyobb részben európai uniós forrásból biztosítják. – tájékoztatta honlapunkat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Tovább...
 
Mentési bemutatót tartottak a Bugát Pál Középiskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 26.

ImageA Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményének udvarán a diáknapon közös műszaki mentési bemutatót tartottak a mentők és a tűzoltók. Bisztricz Anett, a tűzoltóság szóvivője elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy a feltételezett szituáció szerint hajnalban egy szórakozóhelyről tartottak hazafelé autójukkal a fiatalok, és egy oszlopnak csapódtak. A sofőr elvesztette az eszméletét, az utasa nyílt kartörést szenvedett. Az utast a jobb oldali első ablakon segítették ki a mögöttük érkező autóban ülők.

Tovább...
 
"Még vár ránk ez a Föld, ezen kell hogy éljünk szebb jövőt." Nyomtatás E-mail
Írta: Csabai Dorina Eszter   
2011. április 26.

ImageA Föld napja a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. - A Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulói a Föld napja alkalmából különlegessé tették a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napot.

Tovább...
 
Fogadó órát tart dr. Kovács Zsolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 26.

ImageSzékesfehérvár polgármesterével közös fogadóórát tart Dr. Kovács Zsolt, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője április 27-én (szerdán), 18 órától, a Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézményében. A képviselő és dr. Cser-Palkovics András szeretettel várja a programra a körzetben élőket!

 
Összevonta áruházait Székesfehérváron a Praktiker Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 22.

ImageA Praktiker korábbi terveinek megfelelően a 2008-ban épített, modern üzletegységében várja vásárlóit 2011 áprilisától Székesfehérváron, miután a régi üzletegység bérleti szerződése lejárt. A Praktiker a magyarországi piacra lépésének évében, az elsők között nyitotta meg székesfehérvári üzletegységét 1998-ban a Budai úton. A belvárosi barkácsüzlet kibővítésére az adottságok miatt nem volt lehetőség, pedig a régió gazdasági fejlődése, illetve a megnövekedett vásárlói igények és az egyre bővülő szortiment indokolttá tették volna a korszerűsítést és a bővítést.

Tovább...
 
Sokat dolgoztak a borászok - az eredmény is jó lett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 22.

ImageSok dolguk volt a borászoknak a szüret óta – ha meg akarták őrizni nedűik előző években megszokott, jó minőségét. A tavalyi esztendő nem kedvezett a termésnek: Frey Szabolcs hegybíró szerint meglepően jól bírta a viszontagságokat a chardonnay, az ezerjó és a rajnai rizling – nem úgy a királyleányka. Az elmúlt hónapok során „csuda dolgok” történtek a pincékben – gondoljunk például a savcsökkentő eljárásokra -, s eredmény is jól sikerült: a móri borversenyen a vártnál sokkal jobb eredmények születtek!

Tovább...
 
A sportegyesületek támogatásáról is döntöttek a Rendkívüli Közgyűlésen Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 21.

ImageRendkívüli ülést tartott tegnap délután Székesfehérvár MJV Közgyűlése, melyen a sportegyesületek támogatásával foglalkozó rendelet mellett a kistérségi társulás alapító okiratának módosítása is napirendre került. A képviselők zárt ülésen döntöttek a bírósági ülnökökről és az ülés elején napirendre vettek egy a Vörösmarty Színházat érintő javaslatot is.

Tovább...
 
Lemondott a Székesfehérvári Kistérségi Társulás elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2011. április 21.

ImageTegnap délután Székesfehérváron tartotta soros ülését a Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa. A napirendek között Dr. Cser-Palkovics András elnök előterjesztését is megtárgyalta a testület, melyben Székesfehérvár polgármestere a Kistérségi Iroda megszüntetésére tett javaslatot. A Tanács teljes egyetértésére lett volna szükség a döntés meghozatalához, amit a javaslat nem kapott meg. Ezt követően a tanács elnöke, dr. Cser-Palkovics András lemondott.

Tovább...
 
Építészeti diákkonferencia fehérvári résztvevőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. április 21.

ImageA Jáky tanulói szép pályázati eredményekkel tértek haza. - A Belvárosi I. István Középiskola Jáky József Tagintézményének több tanulója is részt vett a Nemzetközi Építészeti Diákkonferencián. A székelyudvarhelyi eseményen eredményt hirdettek különféle pályázatok kapcsán, a fehérvári tanulók kiemelkedően teljesítettek.

Tovább...
 
Vezetőváltás előtt a Vörösmarty Színház Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2011. április 21.

ImageSzékesfehérvár Közgyűlése visszavonta Vasvári Csaba vezetői megbízását. – Szerdai rendkívüli ülésén április 27-i hatállyal visszavonta Vasvári Csaba magasabb vezetői megbízását Székesfehérvár Közgyűlése. Az egy ellenszavazat mellett meghozott döntés oka az, hogy a fenntartó önkormányzat bizalma az utóbbi hónapokban megingott a Vörösmarty Színház vezetésében. Vasvári Csaba a társulat tagja marad, az igazgatói tisztség betöltésére hamarosan pályázatot írnak ki.

Tovább...
 
Az 1% maradjon 100%-ban Fehérváron! Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. április 21.

ImageElkészültek az „Adó 1%” kampányt népszerűsítő kiadványok – A székesfehérváriak által befizetett adóforintokat szeretné Fehérváron tartani „Az 1 % maradjon 100 %-ban Fehérváron!” elnevezésű program. A helyi civil szervezetek működését nagyban segítenék az így befolyó összegek. A kampány állásáról Elekes Zsuzsa, a CISZ elnöke, Posch Dániel, a Civil Szolgáltatási Iroda vezetője és Temesvári Márta, a Civil Szolgáltatási Iroda kommunikációs munkatársa közös sajtótájékoztatón számolt be a Civil Piactéren.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17194 - 17204 / 20297