Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Vitorlázni csodálatos! - BalaTour vitorlás verseny Balatonlellén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2011. május 04.

ImageAz idei év új balatoni szenzációját jelenti a Balatonlellén megrendezésre kerülő BalaTour vitorlás családi nap. A program a Groupama Nemzeti Kupa vitorlásversenyre épül, s turisztikai fórumként is funkcionálva a települések turisztikai programjait is hivatott népszerűsíteni. Fővédnöke Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, védnökei pedig Gál József vitorlás szaktekintély, s Hajdú B. István sportriporter.

Tovább...
 
Szombaton tűzoltónap a Zichy ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 04.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága május 7-én, szombaton rendezi meg a Flórián-napi ünnepségét a Zichy ligetben. A tűzoltónap a korábbi évek hagyományait követve idén is ünnepi felvonulással kezdődik, amelyet a helyőrségi zenekar és hagyományőrző tűzoltó kocsifecskendő követ. A Zichy ligetben a délelőtti megemlékezést követően színpadi és szabadidős programok várják az érdeklődőket. Idén a műszaki mentési bemutató mellett tűzoltási bemutató is lesz.

Tovább...
 
Támogatják az állam nagyobb szerepvállalását a közoktatási intézmények Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. május 04.

ImageA közoktatási intézmények vezetőitől visszaérkezett kérdőíveken 85,8 százalék támogatja, hogy az iskolák fenntartásában az állam nagyobb szerepet vállaljon; a pedagógusbérek közvetlen állami finanszírozása 68,3 százalékos, míg a kötelező óraszám átalakítása 51,8 százalékos támogatást kapott.

Tovább...
 
Lakossági fórumot tart Deák Lajosné Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 02.

ImageLakossági fórumot tart Deák Lajosné, a 11-es számú választókerület önkormányzati képviselőjelöltje május 3-án, 18 órakor a Széna Téri Általános Iskolában. A találkozón részt vesz dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is. A programra mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

 
Átadták az Év Rendőre díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. május 02.

ImageA Rendőrség Napja alkalmából díszünnepséget rendeztek  a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon, melyen elismerések, előléptetések átadására került sor. Bicske, Mór, Sárbogárd, Gárdony városok vezetése ez alkalomból adta át az általuk alapított Év Rendőre megtisztelő címeket…

Tovább...
 
Büntethetővé válhat az etnikai feszültségkeltés Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. május 02.

ImageAz Országgyűlés ma - a házszabálytól történő eltéréssel - büntethetővé teheti az egyes közösségekben félelmet keltő, etnikai feszültséget szító magatartást. A képviselők abban az esetben szavazhatnak még ma a büntető törvénykönyv (Btk.) szigorításáról, ha a képviselők négyötöde hozzájárul; az előterjesztés elfogadásához ezt követően már az egyszerű többség támogatása is elegendő.

Tovább...
 
BÚCSÚZTAK A DIÁKOK - MÁTÓL ÉRETTSÉGI Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. május 02.

ImageA város középiskolásai a hagyományokhoz hűen a Városház téri központi ünnepségen búcsúztak jelképesen Székesfehérvártól. Mától 2040 végzős diák kezdi meg az érettségi vizsgákat. Az idei évben a Vasvári Pál Gimnázium 12.D osztályának tanulója, Megyeri Dóra búcsúzott a diákok nevében, felelevenítve az elmúlt négy év felejthetetlen emlékeit.

Tovább...
 
Orbán: Az árokból kellett visszahozni az országot Nyomtatás E-mail
Írta: MTI   
2011. május 02.

ImageNagy sikerként értékeli az elmúlt egy évet a miniszterelnök, mert - mint fogalmazott - Magyarország nem zuhant a szakadékba, ellentétben Görögországgal, Írországgal vagy Portugáliával. Orbán Viktor a TV2 Frizbi című műsorában a magyar európai uniós elnökséget értékelve rámutatott, kereszttűzben kellett végezni a munkát.

Tovább...
 
Elkezdődtek a Kisteleki utcai bölcsőde kivitelezési munkálatai Nyomtatás E-mail
Írta: Hagymásy András   
2011. május 02.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009-ben nyújtotta be a „IV. számú Bölcsőde bővítése és fejlesztése” című pályázatát a Közép-Dunántúli Operatív Program „Integrált mikrotérségi alapfokú egészségügyi és szociális szolgáltató központok fejlesztése” című kiírására. A bírálati szakaszt követően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 2010. március 30-án értesítette az Önkormányzatot a támogatás elnyeréséről. Ennek értelmében Székesfehérvár Önkormányzata 79.653.045 forint vissza nem térítendő támogatást nyert a IV. számú (Kisteleki úti) Bölcsőde bővítésére és fejlesztésére.

Tovább...
 
Olajfát ültet Spányi Antal székesfehérvári püspök II. János Pál pápa emlékére Nyomtatás E-mail
Írta: Bertáné Pintér Katalin   
2011. május 02.

ImageA szentéletű II. János Pál pápa emlékére olajfát ültetett Spányi Antal székesfehérvári püspök és dr. Cser-Palkovics András a Püspökség kertjében. - Balsay István, a Fejér Megyei Önkormányzat elnöki tanácsadója egy olajfát és egy akácfát adott ajándékba a Székesfehérvári Egyházmegyének. II. János Pál boldoggá avatási ünnepségéhez kapcsolódóan, a béke pápájára emlékezve a megyés püspök a Püspökség udvarán helyezte el a békét jelképező olajfát.

Tovább...
 
Fejér megye legjobb önkéntes programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 30.

Image2011. április 29-én a Civil Szolgáltató Központban átvehették a Fejér Megyei Önkéntes Centrum által meghirdetett "Fejér megye legjobb önkéntes programjai" esettanulmány verseny résztvevői az oklevelüket.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17205 - 17215 / 20337