Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Balog: Kultúra nélkül nincs felemelkedés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. április 11.

ImageÉrdekeltté kell tenni a romákat a változtatásban, ez azonban erőszakkal nem érhető el - mondta Balog Zoltán érdeklődésünkre. A társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárt többek közt az egységes európai romastratégiáról, annak tagállami végrehajtásáról és a hazai romatársadalom állapotáról kérdeztük. Balog a beszélgetésben kiemelte: csak társadalmi összefogással rendezhető megnyugtató módon a cigányság integrációja.

Tovább...
 
A kormánypártok őrzik előnyüket - Gyurcsány egyre népszerűtlenebb Nyomtatás E-mail
Írta: MNO   
2011. április 11.

Image2010 markánsan átrajzolta a magyar politikai térképet. Nem várt változások mentek végbe a szavazói magatartásban, a pártok erőviszonyaiban. Az események eredményeként a politikai térkép törésvonalai ma már nem ott helyezkednek el, ahol azt az előző csaknem két évtizedben megszoktuk. Pártok mentek, újak jöttek, velük érvényesnek hitt politikai fogalmak vallottak kudarcot.

Tovább...
 
A csatornázás lesz a fő téma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 11.

ImageLakossági fórumot tart Horváth Miklós Csaba, Öreghegy – Kisfalud önkormányzati képviselője április 12-én (kedden), 18.00 órakor, a Kisfaludi Közösségi Házban. A fórum meghívott vendége dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Csizek Tibor rendőrkapitány, Hullay Gyula projektmenedzser, Bozai István városgondnok, Páli Zsuzsanna főépítész és Nagy Zsolt közlekedési irodaveztő lesz.

Tovább...
 
Lejárt a jelölési időszak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 11.

ImageEldőlt, hogy kik indulhatnak az időközi képviselőválasztáson. - Pénteken 16 órakor lejárt a határidő, amíg jelöltet lehetett állítani a 11. számú választókörzetben kiírt időközi választásra. A Helyi Választási Iroda tájékoztatása szerint hat jelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság.

Tovább...
 
Vízmerő-víznyerő - verseny a megújuló energiahasznosításról a Vörösmartyban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 08.

ImageTegnap tartották a megújuló energiaforrásokat népszerűsítő vetélkedő döntőjét a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában, melyet immár harmadik alkalommal rendezett meg általános iskolásoknak az intézmény. A versenye a megújuló energiák hasznosítását, bemutatását célzó technikai vetélkedő volt. A „Guruló-naplopó” és a „Széltoló-vízlopó” után idén a „Vízmerő-víznyerő” eszközökön volt a sor.

Tovább...
 
Négy iskola fiataljainak véleményét kérték ki a diákfórumon Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. április 08.

ImageMegkezdődött a város ifjúsági stratégiájának összeállítása. Az anyag még idén a közgyűlés elé kerülhet, addig azonban sok, a mostanihoz hasonló fórum lesz. - A Belvárosi I. István Középiskola diákönkormányzati képviselőivel találkozott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok.

Tovább...
 
Sportmajálisra várják a családokat május elsején Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 08.

ImageA sport kaphatja a főszerepet idén május elsején - egyebek mellett erről határozott a Humán Közszolgálati Szakbizottság a Vörösmarty Színházban megtartott ülésén. Az eseményre kétmillió forint jut a város büdzséjéből. A majálison több helyszín és rengeteg program várja majd a családokat, lesz sportbemutató, táborbörze, játszótér és GPS-es kincskeresés. A szakbizottság ülésén került sor a kulturális intézmények 2011-es évi munkatervének jóváhagyására is.

Tovább...
 
Idén kevesebb a kátyú a fehérvári utakon is Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 08.

ImageFolyamatosan dolgoznak a szakemberek a Városgondnokság megbízásából Székesfehérvár útjain, hogy eltüntessék a kátyúkat. Idén kevesebb a munka az úthibákkal, ugyanis sokkal kevesebb a kátyú a városban, mint a korábbi években. Az idei télen ugyanis kevesebb csapadék esett, és a hőmérséklet-ingadozás is kisebb volt – márpedig a kátyúk nagy részéért ezek a tényezők felelősek - mondta Tímár Tibor a Városgondnokság útüzemeltetési szakfelelőse.

Tovább...
 
Orbán: Eljött a tettek ideje! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. április 08.

ImageA cigányság problémája hatalmas, nem pusztán néhány tagállam gondja - jelentette ki Orbán Viktor az Ötödik Európai Roma Platformon a Millenárison. A miniszterelnök szerint a Magyarországon élő romákat elsősorban a munkanélküliség és a mélyszegénység sújtja, éppen ezért közös erővel, uniós szinten kell tenni a problémák megoldása érdekében. Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár ugyanitt elmondta: a leszakadottaknak hinniük kell abban, hogy nem csak tárgyai lehetnek az integrációnak, hanem cselekvői, alkotói is.

Tovább...
 
Lakossági fórum a településszerkezeti tervről és a csatornázásról Csalán Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 07.

ImageLakossági fórumon ismertették Csalán a településrész szabályozási tervét szerdán este, de szó volt a csatornázásról és az elmúlt időszak ereményeiről is. Östör Annamária önkormányzati képviselő mellett a város polgármestere dr. Cser-Palkovics András, Páli Zsuzsanna főépítész, Zákányi Tamás a Városgondnokság műszaki igazgató helyettese, Nagy Zsolt a Közlekedési Iroda vezetője és Hullay Gyula a csatornázás projektmenedzsere is.

Tovább...
 
Egymást listázzák a szocialisták? Nyomtatás E-mail
Írta: Magyar Nemzet   
2011. április 07.

ImageA Magyar Nemzet szerint az MSZP-ben listák készülnek arról, hogy ki támogatja Gyurcsány Ferencet, és ki áll Mesterházy Attila mögött. E szerint a volt kormányfő már a frakcióban is maga mögött tudhatja a többséget, és csak idő kérdése, hogy visszatérjen. - Egymást listázzák a szocialisták - állítja csütörtöki számában a Magyar Nemzet, amely egy belső használatra készült, és a lap birtokába került kimutatásra hivatkozva azt is közli: az MSZP frakciójában többen vannak, akik Gyurcsány Ferencet támogatják, mint akik Mesterházy Attilát.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1561 1562 1563 1564 1565 1566 1567 1568 1569 1570 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17227 - 17237 / 20289