Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
"Véget ért a kollektív felelőtlenség kora" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 12.

Image"Érvényes és eredményes volt a médiatanács tagjait jelölő bizottság hétfő délelőtti ülése." - jelentette be a tanácskozást követő sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András, a bizottság elnöke.  A testület kétharmados szavazattöbbséggel fogadta el dr. Auer János, dr. Kollárik Tamás, dr. Koltay András és Vass Ágnes jelölteket. A kandidáltak személyéről az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén dönt. A bizottság elnöke kiemelte: egyértelmű felelősségi viszonyokat kell kialakítani a médiát szabályozó testületekben és a közmédiumokban egyaránt. "A médiatanács leendő tagjairól nem pártszempontok, hanem szakmai alkalmasságuk alapján döntött a grémium." - jegyezte meg Cser-Palkovics András.

Tovább...
 
Kegyeleti Napok - számos intézkedéssel segít a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. október 12.

ImageKözeledvén a Mindenszentek, valamint Halottak Napja, egyre többen keresik fel a temetőkerteket. A megemlékezések nyugodt, békés, kegyelet teljes lebonyolítása érdekében több intézkedést hoztunk, melyekről szeretnénk tájékoztatást adni. Ezek az Önkormányzat tulajdonában lévő temetőkertekre vonatkoznak: Béla úti köztemető, Csutora temető, Hosszú temető, Szedreskerti temető, Fecskeparti temető, Sóstói rk. temető, Börgöndpusztai temető, Kisfaludi temető.

Tovább...
 
Állami irányítás alá kell vonni a MAL Zrt.-t Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 12.

ImageOrbán Viktor elmondta: négy feladat áll a kormány előtt Magyarország legnagyobb ökológia katasztrófája után. Kártalanítani kell a károsultakat, biztosítani kell az emberek munkáját, meg kell gátolni, hogy további károk keletkezzenek, és mielőbb ki kell vizsgálni a felelősség kérdését. - "Ma dolgozni jöttünk ide, nagy munka vár ránk, de az első megszólalásnak a részvét és az együttérzés hangján kell szólnia." - kezdte parlamenti expozéját Orbán Viktor miniszterelnök.

Tovább...
 
Megkezdődik a zöldhulladék gyűjtése Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2010. október 11.

ImageA Depónia Kft. értesíti a fehérváriakat, hogy zöldhulladék-gyűjtést szervez a városban november 2-től december 3-ig. Ezen időszak alatt a lakóingatlanok körüli közterületről összegyűjtött zöldhulladékot szállítják el kizárólag a „LOMB” felirattal ellátott zsákba csomagolva. A lakókat arra kérik, hogy a kuka mellé, a gyűjtési napokon reggel 6 óráig helyezzék ki, úgy a zsákokat, hogy az a jármű- és gyalogosforgalmat ne zavarja. Kéthetente, minden páros héten, külön gyűjtőautó szedi össze a lombzsákokat.

Tovább...
 
Estére elkészül az új gát Nyomtatás E-mail
Írta: Hír TV   
2010. október 11.

ImageAz egy hete megsérült iszaptározó gátjában ugyanis újabb repedések keletkeztek: Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár szerint az északi oldalfal valószínűleg le fog szakadni. A tárca szakértőire hivatkozva azt mondta: a gát vélhetően szivárgott, de a Mal Zrt. elmulasztotta a kárelhárítást. A tározóban maradt veszélyes anyag már sűrűbb, elemzések szerint egy kilométerre folyna csak el, nem okozna akkora pusztítást, mint az első.

Tovább...
 
Puli a Holdon - Google Lunar X-prize magyar módra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 11.

ImageA Google Lunar X-prize 20 millió dolláros fődíja azé a magáncégé lesz, amelyik elsőként éri el saját, ember nélküli eszközével a Hold felszínét és onnan üzenetet közvetít. A versenybe egy magyar szakemberekből álló csoport is benevezett. Őket, és terveiket ismerhetjük meg e hét pénteken, 18 órakor A Szabadművelődés Házában. A program előadója: Dr. Pacher Tibor fizikus és Vizi Pál mérnök, űrkutató. Az előadás után – derült idő esetén - távcsöves holdbemutatót is tartanak a Terkán Lajos Csillagvizsgálóban.

 
Megtartotta alakuló ülését a megyei közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. október 11.

ImageMegtartotta alakuló ülését a Fejér Megyei Közgyűlés. Az elnök Vargha Tamás, a külsős, főállású alelnök Törő Gábor, a társadalmi alelnök Pleizer Lajos lett. - A himnusz eléneklése (közreműködött a bicskei Prelúdium Művészetoktatási Intézmény), valamint egy Illyés vers elhangzása után (melyet Kelemen István, a Vörösmarty Színház művésze adott elő) az esemény bevezetéseképp három egyház képviselői - Spányi Antal megyéspüspök a római katolikus, Imre Bálint esperes a református, valamint Bence András az evangélikus egyház részéről - kértek békét és áldást a közgyűlés munkájához, tagjainak bölcsességet, hitet, hogy legjobb tudásuk szerint szolgálhassák hazájukat, megyéjüket, választóikat.

Tovább...
 
Civil szervezetek mutatkoztak be Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 10.

ImageHarmadik alommal rendezték meg a Civil Napot Székesfehérváron, a Városház téren. A programon egyesületek, alapítványok, s klubok mutatkoztak be, s színes programok szórakoztatták a közönséget. Volt például néptánc bemutató, görkorcsolyás parádé, falmászás… A megnyitó beszédet dr. Cser-Palkovics András mondta. Székesfehérvár polgármestere ennek során kiemelte, hogy ez a nap is példaként mutatja, hogy városunk képes az összefogásra, legyen szó a szociális területről, a környezetvédelemről vagy az idősügyről.

Tovább...
 
"Maga az élet sérült meg a katasztrófában" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. október 10.

ImageOrbán Viktor parlamenti sajtótájékoztatóján szombaton bejelentette, hogy Magyarország történetének legnagyobb ökológiai katasztrófájával kellett szembenéznünk a hétfő délutáni gátszakadás után. A kormány létrehozott egy kármentő alapot, a felajánlásokat belföldi utalásnál a 11794022 22222222, külföldi utalásnál a HU 28117940 2222222222 00000000 számlaszámra várják. "A bajra mi azonnali cselekvéssel válaszoltunk, kizárólag ennek köszönhetjük, hogy nem történt nagyobb tragédia." - hangsúlyozta a kormányfő. - "Az embereket sikerült megmenteni, de a térség elpusztult." - mondta Orbán Viktor.

Tovább...
 
Devecserben segít a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 08.

ImageSzékesfehérvár Városgondnoksága Kft. is csatlakozott azokhoz a szervezetekhez, amelyek segítenek a vörös iszap által elöntött településeknek. Mészáros Attila, a Városgondnokság sajtóreferense elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy a Városgondnokság munkatársai 2010. október 9-én, szombaton Devecseren nyújtanak segítséget a kárelhárítási munkálatokban. Bozai István városgondnok vezetésével 20 fő önkéntes szerszámokkal és védőfelszerelésben vesz részt a munkákban, a segítségnyújtás módjáról a helyi védelmi bizottsággal egyeztetnek.

 
Civil Nap Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. október 08.

ImageEgész napos programsorozattal várnak minden érdeklődőt szombaton a Civil Nap szervezői. A programokat 11:20-kor nyitja meg dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, majd a Városház téren a faházakban tájékoztató kiadványokkal, a szabadtéri színpadon pedig színes produkciókkal 72 fehérvári civil szervezet mutatkozik be. A rendezvényt rossz időben is megtartják, akkor A Szabadművelődés Háza ad otthont a rendezvénynek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1611 1612 1613 1614 1615 1616 1617 1618 1619 1620 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17777 - 17787 / 20330