Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Mikulás járt a Malom Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 07.

ImageMilyen jó, hogy a Mikulás olyan gyors, hogy egyik pillanatban itt tűnik fel, a másikban pedig több kilométer távolságban! Fürgeségének és rénszarvasainak köszönhetően ellátogatott a székesfehérvári Malom Házba is, ahol hosszasan beszélgetett a gyermekekkel, s ajándékokat is osztogatott. A zsákjában szaloncukor, karácsonyfára akasztható fa-angyalka, valamint gyümölcskosár is helyet kapott, így vendégei nem maradtak éhesen…

Tovább...
 
Ég a második gyertya is az Adventi Udvarban Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. december 07.

ImageA Székesfehérvári Püspökség hétvégi adventi rendezvényén ezrek járták végig az „Adventi utat”, hogy lelkükben ráhangolódjak Krisztus eljövetelére. A gyertyagyújtás ünnepén Ugrits Tamás irodaigazgató az Isten és embert összekötő csend és béke útjára hívta meg a jelenlevőket. „Nem lábunkkal, hanem bensőnkben kell végigjárni ezt az utat, hogy Izajás próféta szerint előkészítsük az Úr érkezését. Ne mondjunk le a Vele való találkozásról, hagyjuk, hogy átjárjon a kegyelem bennünket!”

Tovább...
 
"Van kiút!" - a KDNP oktatáspolitikája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 07.

ImageA 2010-es költségvetés ellehetetleníti az általános- és középiskolák működését is. Gyóni András, Fekete Ferenc és Földi Zoltán iskolaigazgatók a mai napon tartott sajtótájékoztatójukon elmondták: évről évre kevesebb pénz jut a költségvetésből az oktatási rendszerre. Az eredmények mára az oktatásban annyira leromlottak, hogy az már legnagyobb nemzeti kincsünket, a szellemi értékek fennmaradását és erősödését veszélyezteti.

Tovább...
 
Székesfehérvár belvárosában járt a Mikulás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 07.

ImageA hétvégén - sok gyerek örömére - Mikulás járt Székesfehérvár belvárosában. Az kedves, idős "jótevő" mindenkinek szaloncukrot adott, aki csak elé került, s még csak énekelni sem kellett az édességért! A megszeppent apróságok így nem maradtak csokoládé nélkül akkor sem, ha anyukájukhoz bújtak a piros ruhás Mikulás láttán...

Tovább...
 
Segítség a szükségben Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. december 06.

ImageA Fejér Megye Közoktatásáért Közalapítvány jóvoltából 148 tehetséges, de szociálisan rászoruló általános- és középiskolai diák vehetett át ösztöndíjat a Megyeháza Dísztermében. A három alapító - a Fejér Megyei Önkormányzat, valamint Székesfehérvár és Dunaújváros megyei jogú városok - által életre hívott alapítvány idén valamivel több, mint 7 és fél millió forintot tudott támogatásra fordítani. Azok kaphattak ösztöndíjat, akiknek a tanulmányi átlaga legalább 4,5-es volt, családjukban pedig az egy főre jutó átlagkereset nem haladja meg a 60 000 forintot.

Tovább...
 
Mikulás helyett rendőrök ajándékoztak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 06.

ImageMikulás Napi szaloncukor- és virgácsosztásos bűnmegelőzési akciót szervezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a megyében lévő valamennyi rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóival közösen, a gépkocsi-feltörések visszaszorítása érdekében. A kampány a fejér megyei városok, települések nagyáruházainak parkolóiban zajlott, amire a szaloncukrokat és a virgácsokat az adott üzletek ajánlották fel.

Tovább...
 
Évzáró esten köszöntötték Székesfehérváron a honvédség ügyét támogatókat Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2009. december 06.

ImageA honvédelem ügye össznemzeti ügy, ezért minden állampolgárnak éreznie kell, hogy rajta is múlik a haza biztonságának kérdése. A cél egy jól képzett, megbecsült honvédség, és az őt körbevevő társadalom összefogásának megteremtése. Ezek a gondolatok is megfogalmazódtak a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a magyar honvédség ügyét elősegítő támogatók évzáró estjén. Az ünnepség karácsonyi hangulatát honvédzenekarok és a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak vegyes kara is elősegítette színvonalas műsorával.

Tovább...
 
Gyermekprogramok a "Mikulás-hétvégén" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 05.

ImageSzombaton és vasárnap számos program várja Székesfehérváron a gyermekeket – a Mikulás jegyében. December 5-én és 6-án, 10 és 19 óra között szaloncukorral ajándékozza meg a gyermekeket a Belvárosban a Mikulás. A Városház teret és környékét hintóval és gyalogosan is bejárja a Télapó, aki krampuszaival várja a kicsiket. (a programok folytatása alább olvasható el)

Tovább...
 
A Fidesz a nemzeti összetartozásért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 05.

ImageÖt évvel ezelőtt, 2004. december 5-én volt a kettős állampolgárságról rendezett népszavazás, ahol a szavazók többsége igennel szavazva az összetartozás mellett állt ki. A kormánypártok azonban szembementek az egységes magyar nemzetet megteremteni akaró szándékkal és nemet mondtak az összetartozásra. A Fidesz a december ötödikei népszavazást egy olyan eseménynek tekinti, amelyre lehet jövőt építeni, hiszen az igenek voltak fölényben a nemekkel szemben, ez pedig erkölcsi alapot és politikai kötelezettséget jelent.

Tovább...
 
Gyors és ütőképes kormányalakítás tavasszal Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 05.

ImageGyors, ütőképes kormányalakítással számol Orbán Viktor, aki szerint a jövő tavaszi átadás-átvételnek két ütemben kell lezajlania. A Fidesz elnöke pénteken, a büdzsét nyílt levélben bíráló közgazdászokkal való találkozó után elmondta: az átadás-átvételnél először gyorsan át kell venni a "folyó ügyeket", a "régi ügyeket" pedig ki kell vizsgálni. Orbán Viktor úgy fogalmazott: "addig nem veszünk át semmit, amíg az összes kétes ügy nincs kivizsgálva".

Tovább...
 
A Válasz sem tudta támogatni a költségvetési koncepciót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 04.

ImageJuhász László, a Civil Kapcsolatok Bizottságának elnöke sem tudta támogatni a 2010-es évre kidolgozott költségvetési koncepciót. Mint honlapunknak elmondta a költségvetés nem tartalmazott a civilek jövőjére vonatkozó támogatást. Tavasszal, amikor a civilek feladatvállalásaira megtörtént a pályázatkiírás, úgy fogadták el, hogy a következő évben kiírásra kerül, és a költségvetéssel együtt megtárgyalják. Ez azonban teljes egészében elmaradt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1691 1692 1693 1694 1695 1696 1697 1698 1699 1700 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18635 - 18645 / 20330