Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fáj a torkod? Lázas és levert vagy? – Lehet, hogy „csókbetegség” gyötör! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 27.
A mononucleosis infectiosa a fiatalok betegsége. A fertőzésen a lakosság 90 százaléka átesik, csak nem tud róla, mert sok a tünetmentes eset. A vírus a nyál közvetítésével fertőz, szoros kontaktus során, és képes testünk bármely szervét megbetegíteni.
Tovább...
 
Különleges fotógyűjtemény Kincsesbánya vadvirágairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 27.
Kivételes és töretlen lelkesedéssel járja a kincsesbányai erdőt Illés József, hogy felkutassa és megörökítse az itt élő vadvirágokat. Az elmúlt években 436 fajt azonosított be, s létrehozott egy mindenki számára elérhető albumot is – közel 60.000 felvételből válogatva, részletes leírásokkal. Sőt, közel tíz éve már, hogy a helyi gyermekeket is a vadvirágok szeretetére tanítja.
Tovább...
 
Április 1-jén kezdődik a Batthyány utcai rendelő felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. március 26.
Folytatódik az orvosi rendelő-felújítási program Székesfehérváron. Most a Batthyány utcai felnőtt rendelő kerül sorra a Maroshegyen, a munkálatok április 1-jén kezdődnek és körülbelül 5 hónapig tartanak. Ez idő alatt a háziorvosok a Mészöly Géza utcai rendelő emeletén fogadják a betegeiket. A gyermekorvosok és a védőnők változatlanul a Batthyány utcában maradnak, mivel a felújítás csak a másik épületrészt érinti. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették.
Tovább...
 
Két parkoló újult meg Palotavárosban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. március 26.
Megújult a járda és a parkoló, új szegélyeket építettek, burkolati jeleket festettek két palotavárosi parkolóban. A Jankovich Ferenc utca 20-26., illetve a Kelemen Béla utca 14-18. és 26-30. előtti parkolókban februárban kezdték a munkát. A kivitelezés a Városgondnokság ÚT 2017-19. Programjának keretében valósult meg közel 48 millió forintból.
Tovább...
 
Társaséneklési verseny a Kodályban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2019. március 26.
Közel három évtizedes hagyománya van a társaséneklési versenynek a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. A társaséneklés hagyományos ünnepén, Bartók Béla születésnapján az iskola szinte valamennyi évfolyama megmérettette magát a négytagú zsűri előtt, amely arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a fellépőket.
Tovább...
 
Virágba borul a III. Béla király tér Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. március 26.
Tavaly késő őszre készült el a III. Béla király tér felújításának I. üteme, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt a szakemberek a tér parkosítási munkáival nem tudtak végezni. A tavasz beköszöntével április elejére várhatóan elkészül a terület zöldfelület rendezése is. A teljes beruházás befejezése előtt a projektről dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Kovács Béla Sándor önkormányzati képviselő és Bozai István városgondnok adott tájékoztatást.
Tovább...
 
Medveherélés - dudaszóval Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 26.
„Van a lelkünknek egy olyan része, amit egyedül ez a zene képes felébreszteni.” - Király Dáviddal beszélgettem a népzenéről, a medveherélésről, az Ifjú Pásztorzenészek Szövetségéről és a dudakészítésről.
Tovább...
 
Tudtad, hogy vízmérgezést kaphatsz, ha túl sokat iszol? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. március 26.
Azt biztosan tudtad, hogy jellemzően nem iszunk annyi folyadékot (pláne vizet), mint amennyire a szervezetünknek az optimális működéshez szüksége lenne. Arról viszont már nem biztos hogy hallottál, hogy a túl sok vízivás mérgezést okozhat, és bele is lehet halni!
Tovább...
 
Rajzpályázat - Értékes nyereményekkel! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. március 26.
ImageA PatikaPlus Gyógyszertárak, az Alba Fehérvár kosárlabda csapata és vezetősége, valamint az Alba Fehérvár KC női kézilabda csapata az idén is megrendezi rajzpályázatát két korcsoportban, 6-9 és 10-14 éves korosztály számára.
Tovább...
 
Bírósági ülnököket választanak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. március 25.
A törvényi előírásoknak megfelelő fehérvári választópolgárok is jelentkezhetnek bírósági ülnöknek. Dr. Cser-Palkovics András polgármester ezúton tájékoztat mindenkit a köztársasági elnök által kitűzött bírósági ülnök választásról és a jelölés feltételeiről.
Tovább...
 
Online Rákóczi-vetélkedőt hirdetett a Vörösmarty könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. március 25.
Háromfordulós online vetélkedőt hirdetett a Rákóczi-emlékév alkalmából a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A versenyre május 27-ig folyamatosan várják a megoldásokat, a legjobb megfejtések beküldői könyvjutalomban részesülnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 821 822 823 824 825 826 827 828 829 830 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9120 - 9130 / 20330