Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Trubadúrének és tánc a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. március 08.
Reneszánsz táncházba és középkori zenei koncertre várja az érdeklődőket a Szent István Király Hitoktatási és Művelődési Ház március 9-én, szombaton 17 órától. A remek családi programon a Musica Historica zenekar húzza majd a talpalávalót kiegészülve Miquéu Montanaro igazi jelenkori trubadúrral.
Tovább...
 
Vitézi próbák, huszáravatás, laktanya-látogatás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. március 08.
A ’48-as huszárok életével, a kardforgatás tudományával, a katonai élet mindennapjaival ismerkednek a Felsővárosi Óvoda és Ybl lakótelepi Tagóvodájának gyermekei március 11-e és március 14-e között. A színes, dalokkal, versekkel, mozgással fűszerezett ünnepi program keretében a legfiatalabb korosztály is megismerkedik az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történetével.
Tovább...
 
Szigeteléssel csökkenthetjük a legjobban CO2-lábnyomunkat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2019. március 08.
A legnagyobb mértékben energiafelhasználásunk mérséklésével csökkenthetjük karbonlábnyomunkat. Egy családi ház leszigetelésével több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat, vagyis több üvegházhatású gáztól mentjük meg a Föld légkörét, mint amivel marhahúsfogyasztásunk és teljes internethasználatunk szén-dioxid-kibocsátása minden évben megterheli azt.
Tovább...
 
A magyar történelem másodpercmutatói Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. március 07.
Elkezdődik az Árpád-ház Program keretében megvalósuló Nemzeti Emlékhely Sétaút kialakítása. A magyar történelem másodperceit megörökítő fejlesztésről és a program más aktuális fejlesztéseiről sajtótájékoztató keretében számolt be Vargha Tamás országgyűlési képviselő, az Árpád-ház Program miniszteri biztosa, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lantay Attila városi főépítész.
Tovább...
 
Versenyképesség: fejleszteni és fenntartani a fejlődést Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. március 07.
Smart city fejlesztések, startup vállalkozások és versenyképesség – a legújabb trendekről tartottak előadást a témák elismert szakemberei a Versenyképesség és innováció Magyarországon című konferencián. A Corvinus Alba Karrier Klub által szervezett fórumon Palotai Dániel, az MNB ügyvezetője és főközgazdásza a bank 330 pontból álló versenyképességi programját foglalta össze, majd Mészáros Attila alpolgármester azokat a fejlesztéseket vázolta fel, amelyekkel a város járul hozzá a versenyképesség fejlesztéséhez és fenntartásához.
Tovább...
 
Szecessziós program a Városi Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. március 07.
Nagy Sándor festőművész, grafikus a magyar szecesszió kiemelkedő alakja volt. A 150 éve született alkotót és munkásságát Kriesch György mutatja be a művészetkedvelő közönségnek szombaton délután a Városi Képtárban.
Tovább...
 
Betegfórum az egészséges vesékért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. március 07.
Vese világnapi betegfórumra várják az érintetteket a Dialízisközpontban jövő kedden. A nyilvános programon az egészséges életmódnak azokról a tényezőiről beszélnek, amelyek a vese egészségét segítenek megőrizni, a nyitó előadást Dr. Zakar Gábor orvosigazgató tartja.
Tovább...
 
Minden magyar felelős minden magyarért Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. március 07.
A Székely Szabadság Napján az 1854. március 10-én kivégzett székely vértanúk előtt hajtunk fejet. Ebben az évben is megemlékeznek Székesfehérváron a 165 éve elhunyt áldozatokról. A vasárnap délután 15.00 órakor kezdődő programokra a szervezők mindenkit várnak, akinek fontos a nemzeti összetartozás, a külhoni magyar autonómia és a magyar megmaradás ügye.
Tovább...
 
Mit egyek, ha epebeteg vagyok? Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2019. március 07.
Az epehólyag (vesica fellea) a máj alatt elhelyezkedő, zöldes színű, körte alakú, páratlan, üreges szerv. Ha az epefolyadék kiürülése az epehólyagból akadályozott, vagy az epe összetétele megbomlik, kőképződés és gyulladás alakulhat ki.
Tovább...
 
Készítsük fel autónkat a tavaszra Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. március 07.
Beköszöntött a tavasz, ezért a megnövekedett téli igénybevétel után ajánlatos, a jó idő beköszöntével átvizsgáltatni a gépjárműveinket. Fontos, ha tartósan 7 fok felett van az átlaghőmérséklet, akkor a téli gumikat cseréljük le nyárira, mert ha téli abroncsokkal vezetünk a melegebb napokon, a gyengébb tapadás miatt megnőhet a fékút nagysága, valamint nehezebbé válik a kocsi irányíthatósága.
Tovább...
 
Megáll az időd - Lassíts és alkoss a képtárban! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. március 06.
A Borgica Textilékszer megálmodója, Jávorfi-Bognár Ágnes lesz a március 9-én induló új kreatív alkotósorozat első vendége. Az Új Magyar Képtárban szombaton 10 órára várják az újrahasznosítás jegyében szívesen alkotó felnőtteket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9164 - 9174 / 20302