Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Elkezdődött a XXVI. Fejér Megyei KOR-TÁRS Ki-mit-tud? Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Bácskai Gergely   
2019. február 25.
Közel félszáz képző-, nép- és iparművészeti alkotásból nyílt kiállítás, és ezzel kezdetét vette a XXVI. Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? vasárnap A Szabadművelődés Házában. A tárlatot Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok nyitotta meg, majd az alkotásokat zsűriző Baboth Dóra néprajzkutatóval és Schrenk Rita Anna képzőművésszel közösen adták át a különdíjakat, okleveleket és emléklapokat. 11 órától bemutatónappal folytatódott a regionális esemény, ahol az első napon 35 előadó lépett színpadra.
Tovább...
 
A mester és tanítványai Nyomtatás E-mail
Írta: Gonda Emma   
2019. február 25.
A tavaly októberben elhunyt Párniczky Józsefné Ilonka néni Gránátalma- és Király Zsiga-díjas hímző, népi iparművész, a Népművészet Mestere tudásának és elhivatottságának állít emléket a Fejér Megyei Művelődési Központ és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) legújabb, A munka dicsérete című kiállítása.
Tovább...
 
Folytatódik a Játék Szalon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 25.
Újra izgalmas és érdekes ismeretterjesztő előadásokkal várja vendégeit a Játék Szalon a Hetedhét Játékmúzeumban. Február 26-án, kedden a Moskovszky-gyűjtemény legrégibb és legértékesebb bútordarabjairól tart előadást Kalmár Ágnes művészettörténész. A belépés díjtalan.
Tovább...
 
Helyi identitás és kohézió erősítését szolgáló településrészi programok Nyomtatás E-mail
Írta: Nagypál Viktória   
2019. február 25.
Székesfehérváron a TOP-6.9.2-16-16-SF1-2018-00001 azonosítószámú „Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron” című projekt keretében lehetőség nyílik a közösségek kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztésére és a közösségi szerepvállalás erősítésére. A projekt tervezett, elszámolható költsége: 253 millió forint vissza nem térítendő támogatás, az Európai Szociális Alapból.
Tovább...
 
Négyszáznál több kisállatnak talált új otthont tavaly a HEROSZ Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. február 25.
Elkészült a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának 2018. évi jelentése. A menhelyen tavaly több mint 400 kisállatot adtak örökbe, nagy hangsúlyt fektettek az ivartalanításra, a különféle rendezvényekre, az oktatásra és a szemléletformálásra. A támogatók megnyerése egyre nehezebb feladatot jelent, ugyanakkor többen továbbra is elkötelezetten segítik a HEROSZ küzdelmes munkáját – derült ki az összefoglalóból.
Tovább...
 
Maroshegyi Egészségnap Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 22.
Többféle szűréssel, általános állapotfelméréssel várja az érdeklődőket az ötödik Maroshegyi Egészségnap február 23-án, szombaton. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban 9.00 órától kora délutánig tartanak az ingyenesen elérhető vizsgálatok.
Tovább...
 
Szombaton ismét karnevál a tóparton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2019. február 22.
Február 23-án, szombaton immár ötödik alkalommal kerül sor a Velencei Karneválra. A MI KARNEVÁLUNKRA, nem tévesztendő össze világhírű olasz város nem kevésbé világhírű eseményével.
Tovább...
 
Ismét Toros Nap lesz szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. február 22.
Toros torkoskodásra várják szombaton Feketehegy-Szárazrét lakóit a közösségi házban. Pecsenye, hurka, kolbász, toros leves és káposzta készül: a disznótoros finomságok elkészítését nemcsak nézni, majd megkóstolni lehet, de szorgos kezeket is várnak a szervezők.
Tovább...
 
Pénteken avatják fel Bokros János emléktábláját Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. február 22.
Bokros János költő és tanár tiszteletére avatnak emléktáblát pénteken délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A rendezvényen tanárok és tanítványok, pályatársak emlékeznek a 30 éve elhunyt költőre, ünnepi beszédet mond dr. Cser-Palkovics András polgármester.
Tovább...
 
Égjen a zsír! – Így fogyj evés közben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2019. február 22.
Mit együnk, ha kínoz az éhség, de épp diétázunk, s nem akarjuk kútba dobni az eddigi eredményeket néhány élvezetes, ámde kalóriában gazdag pillanat kedvéért?
Tovább...
 
Ingyenes kézműves délutánok családoknak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. február 22.
RE-Kreatív Kuckó néven új, ingyenes foglalkozássorozat indul a Rác utcai Mesterségek Házában március 9-én, szombaton 15 órától. A program házigazdája Tóth Eszter, aki minden hónapban szeretettel várja az általános iskolás korú gyermekeket és családjukat a kreatív délutánokon. Elsősorban a kézműves alkotásoké lesz a főszerep: különféle anyagok felhasználásával még különfélébb dolgok készülnek majd.
Tovább...
 
<< Első < Előző 831 832 833 834 835 836 837 838 839 840 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9219 - 9229 / 20297