Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
A Polgári Frakció nem jelöl alpolgármestereket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 04.
Image"A Polgári frakció kezdeményezésre Warvasovszky Tihamér Polgármester úr fogadta a Polgári frakció két alpolgármester-jelöltjét. Míg a Polgármester, és mellette helyet foglaló Márton Roland, az MSzP városi elnöke az együttműködés lehetőségét hangsúlyozták, addig Boldizs Kálmánné, MSzP-s képviselő, minden bizonnyal a Polgármester úr utasítására az együttműködés ellen, azt lehetetlenné téve, tartott sajtótájékoztatót. A felelőtlen, kettős beszéd arra késztette a Polgári frakciót, hogy a Közgyűlés március 5-i ülésén ne jelöljön alpolgármestereket." 
Tovább...
 
Ülésezett a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 04.

ImageMegtartotta soros ülését a Fejér Megyei Területfejlesztési Tanács. – tájékoztatta szerkesztőségünket Csathó Barna kommunikációs referens, aki elmondta: az ülésen Dr. Balogh Ibolya elnök vezetésével megtárgyalták a Tanács 2009. évi munkatervének koncepcióját, amely a Tanács kötelező feladatain túl rögzíti a regionális és térségi tanácsok munkájáról való tájékozódást és egyéb szakterületek beszámolóit.

Tovább...
 
Brájer Éva és Égi Tamás a Polgári Frakció alpolgármester-jelöljei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageA mai rendkívüli közgyűlésen több olyan témában is döntés született, amely jelentős változásokat jelent Székesfehérvár életében: A Fehérvár TV Kft. ügyvezető igazgatója március 5-től Farkas Attila Erik lett, a jegyző asszony munkaviszonya azonnali hatállyal megszűnt (közös megegyezéssel), a Közgyűlés elfogadta a Polgári Frakció SZMSZ-módosítását március 10-i hatállyal, Csapó Csilla és Pénzes Mihály pedig felajánlotta lemondását abban az esetben, ha a polgármester alpolgármesternek jelöli a Polgári Frakció két új jelöltjét.

Tovább...
 
Közös ülésen vettek részt a bizottsági tagok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageKözös ülést tartottak az önkormányzati szakbizottságok a rendkívüli közgyűlés előtt. A konzultáció során két napirendi pontot tárgyaltak meg: az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, valamint a 2009-es költségvetési rendeletet. Az ülésen – szinte már mondhatni: „természetesen” – nem volt jelen Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere, ahogy Rockenbauer Lajos sem – ő épp a síelés élvezetének hódol….

Tovább...
 
Átláthatóságra törekszik a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

Image„Ne fű alatt menjenek a dolgok!” – mondta néhány nappal ezelőtt Juhász László, amikor a mai rendkívüli közgyűlés kapcsán beszélgettünk vele. Az önkormányzati képviselőt nemrég felkereste a Polgári Frakció azzal a kéréssel, hogy segítsen kidolgozni a civil szektor támogatásáról szóló elképzeléseket. Ezt aztán beleépítettek a költségvetési módosító javaslatba, ma pedig a Közgyűlés elé kerül, ahogy a többi költségvetést meghatározó tétel is.

Tovább...
 
Rendkívüli közgyűlés - ma! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageJó kezdetnek tűnik, hogy Warvasovszky Tihamér - belátva a múltban elkövetett és a jövőben megvalósításra szánt tettek következményeit - teljesítette a Polgári Frakció kérését, s rendkívüli ülésre hívta össze ma, 14 órai kezdettel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlését. A napirendi pontok között két nyilvánosan megvitatott témát találunk, három kapcsán pedig zárt ülésen konzultálnak majd a képviselők.

Tovább...
 
Tájékoztatás az ifjúság alkotmányos jogairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImagePártsemleges tájékoztatást tartanak ma a Fejér megyében élő fiataloknak a Megyeháza Címertermében. A 14 órakor kezdődő programot az Országos Választási Iroda képviselői tartják, akik az országos kampánysorozat keretében látogatnak el Székesfehérvárra, s nyújtanak felvilágosítást az ifjúság alkotmányos jogairól.

Tovább...
 
Szívvel-lélekkel a lakóhelyünkért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 03.

ImageIdén márciusban ismét új céllal indítja útjára a CBA és a Procter & Gamble ’A Közösség Szíve’ (köszi) programot” - jelentették be a szervező cégek képviselői - A közösség erejére és összefogására támaszkodó kezdeményezés középpontjában idén a közösség élettere, a település áll.

Tovább...
 
A legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 03.

ImageMagyarországon a bajok gyökere politikai természetű, ezért politikai változás, azaz kormányváltás nélkül hazánk nem tud kikerülni a válságból - hangsúlyozta Orbán Viktor, miután megbeszélést folytatott Tőkés Lászlóval. A Fidesz elnöke egyetért Pozsgai Imre egy interjúban adott kijelentésével, amely szerint nyugaton már rájöttek arra, hogy a legolcsóbb válságkezelés a kormányváltás. Magyarországnak nincs politikai vezetése, amely irányt és célt jelölne ki és ezeket az eszközök érdekében mozgósítaná.

Tovább...
 
Testületi ülés Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 02.

ImageTestületi ülést tart március 3-án (holnap), 17 órától Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testülete. Ezt követően, 18 órás kezdettel Közmeghallgatásra kerül sor a Városháza földszinti tanácskozó termében. A részletes napirendi pontokat alább olvashatják el.

Tovább...
 
A Gyurcsány-kormány kudarcot vallott Nyomtatás E-mail
Írta: Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője   
2009. március 02.

ImageA Gyurcsány-kormány kudarcot vallott, bizonyította, hogy teljes mértékben alkalmatlan a válság kezelésére. Nincs még egy kormány Európában, amely azt gondolná, hogy egy füzet és egy roadshow elég lenne a válság megoldásához. Magyarország érdeke az, hogy egy új kormány minél előbb a válságkezelés európai útjára lépjen, segítse a gazdasági növekedést, védje meg a munkahelyeket, és csökkentse az adókat.

 
<< Első < Előző 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9362 - 9372 / 10236