Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Sokszor hatékonyabbak a polgárőrök, mint a rendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 27.

ImageJobban bíznak a zámolyiak a helyi polgárőrségben, mint a rendőrségben. Ez derült ki legalábbis a 10. megyei polgárőr napon, amelyet Zámolyon rendeztek meg. A programra Fejér megye mintegy hatvan tagszervezetéből, több, mint ezer főt számláló vendégség érkezett. A zenés-táncos-gyermekfoglalkozásokkal dúsított rendezvényen fergeteges volt a hangulat.

Tovább...
 
Finta Jánosnak az anyósa a példaképe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 27.

ImageIgazgatók jönnek és mennek, illetve hozzák és viszik őket. Senki se marad sokáig egy helyen, még akkor sem, ha szeretne „állandósodni” és meg is érdemelné tartósan a pozíciót. A politikai változások miatt gyakran leváltódnak még az igazán jó szakemberek is. Éppen ezért számít „különlegesnek” a pusztavámi iskolaigazgató, Finta János, aki talán az egyetlen ember az országban, aki 33 éve vezeti ugyanazt az intézményt.

Tovább...
 
Fejezzék be a szemfényvesztést! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 25.

Image"A hírek egy része arról szól, hogy igen nagy gond van a foglalkoztatás terén, közben kormányzati oldalról dübörög a sikerpropaganda. "Szeretnék egy kis rendet vágni, elmondani, hogy mi is a valóság." - kezdte sajtótájékoztatóját Czomba Sándor. Egy héten belül több felmérés is napvilágot látott. Az egyik szerint a 45 év felettieknél brutálisan megnőtt munkanélküliség: a férfi munkavállalók körében 51, a nőknél 32 százalékkal nőtt tavaly júliushoz képest az álláskeresők száma.

Tovább...
 
Lemondott az SZDSZ megyei választmányának elnöke Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 25.

Elege lett az SZDSZ-ből Hajdú Éva Emesének. A politikus közleményében tudatta szerkesztőségünkkel, hogy lemondott a Szabad Demokraták Szövetsége - A Magyar Liberális Párt-ban betöltött, Fejér Megyei Választmányának elnöki pozíciójáról. Emellett azt is közölte, hogy szünetelteti tagsági viszonyát a Szabad Demokraták Szövetségében. S teszi mindezt azért, mert nem tud tovább azonosulni a párttal.

Tovább...
 
Négy napos korában már egy egész falu köszöntötte a kisfiút Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 23.

ImageMintegy 3200 jelölt közül csupán öten kapták meg idén a „Családbarát Önkormányzat” címet: a főváros XVI. kerülete, Nagykőrös, Szentendre, Veszprém, valamint Pusztavám. Az elismerést minden évben azoknak az önkormányzatoknak ítélik oda, amelyek a gyermekes családok életfeltételeinek javítását szolgáló intézkedéseikkel, a gyermekeket és fiatalokat támogató programjaikkal jó példát mutatnak.

Tovább...
 
Tisztítsuk meg a Gaja-patakot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 23.

ImageA Gaja Környezetvédő Egyesület önkénteseket keres a Gaja-patak medrének kitakarításához. A természetkedvelők és –óvók minden hétfőn és kedden csatlakozhatnak az akcióhoz. Az önkéntesek az említett napokon, reggel 9 órakor kezdhetik meg a tisztítást a Hármas hídtól. A programról bővebb információ a 22/503-428-as telefonszámon kérhető.

Tovább...
 
Jósoltasd meg felvételi esélyeidet! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 23.

Ma kerül sor a PONT Ott Partira, azaz a felsőoktatási ponthatárok nyilvánosságra hozatalát váró bulira a budapesti Millenáris Parkban. Ennek során koncertek, fórum-beszélgetés, nyereményjáték, felsőoktatási intézmények, és legfőképp a ponthatárok várnak minden érdeklődőt. A Millenáris Fogadó épületében más intézményekkel együtt a Kodolányi János Főiskola is fogadja leendő és reménybeli diákjait az A5-ös standon. A KJF munkatársai a főiskola bemutatása mellett a pótfelvételi lehetőségekről is részletes tájékoztatást adnak, valamint kártyajós segítségével bárki megjósoltathatja, milyen diákévek várnak rá.

Tovább...
 
Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Fidesz Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. július 23.

ImageA Fidesz vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a sukorói King's City-beruházással kapcsolatban. Erről Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője beszélt sajtótájékoztatóján. "Tudjuk a sajtóban megjelent információk alapján, hogy a kormány 2008. május 28-án folytatta le a tárgyalásait a sukorói, úgynevezett King's City elnevezésű komplex beruházással kapcsolatban, és a Magyar Hírlapban megjelent összefoglaló dokumentáció alapján azt is tudjuk, hogy körülbelül ott mi történt, mi történhetett." - emelte ki tájékoztatóján a Fidesz helyettes szóvivője.

Tovább...
 
Vizet osztanak a hőség miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 23.

ImageAz országos tiszti főorvos csütörtökre és péntekre 2. fokozatú hőségriasztást rendelt el, így a Széphő Zrt. ezúttal is megszervezi az elmúlt években már hagyománnyá vált ásványvíz-osztó akcióját. Mátay Balázs kommunikációs vezetőtől megtudtuk, hogy az említett napokon 12 és 14 óra között a megyeszékhely 3 pontján, a Várkörút és a Mátyás király körút sarkán, a Várkörút - Prohászka és a Budai út kereszteződésében a Teleki Gimnáziumnál, valamint a Piac térnél az autóbusz pályaudvarral szemben a gyorsétkezdénél osztják a vizet.

Tovább...
 
Bezárt Bakonykúti egyetlen boltja  Mi lesz az ebéd? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 22.

Image„Teljesen ki vagyunk szolgáltatva!” – panaszkodott a Fehérvári Híreknek Farkas Ferencné, amikor arról kérdeztük, hogy mit szól ahhoz, hogy öt-hat héttel ezelőtt bezárt Bakonykúti egyetlen boltja. A falut közel 50 %-ban idős, nyugdíjas emberek lakják, akiknek nehézséget jelent – főleg a nagy hőségben - a szomszédos községekbe vagy a városba buszoznia élelmiszerért.

Tovább...
 
Elhunyt Dr. Szelier András Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. július 22.

ImageEltávozott közülünk Dr. Szelier András, a Fejér Megyei Szent György Kórház volt belgyógyásza, kardiológus főorvosa. Székesfehérvár Megyei Jogú Város volt alpolgármestere, képviselője 61 éves korában hunyt el – türelemmel viselt betegség után. A város saját halottjának tekinti és az ő szavaival búcsúzik tőle: "Egy hang voltam Isten kórusában, hálás vagyok, hogy megszólalhattam."

 
<< Első < Előző 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9362 - 9372 / 10671