Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
"Mi az élet? Talán egy fénysugár, amely átszalad a tisztáson..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Image„Mi az élet? Talán egy fénysugár, amely átszalad a tisztáson.” – hangzott el Gáspár Attila temetésén, majd fanyar igazságként elkezdett esni az eső. A megemlékezők mégse kerestek menedéket. Túlságosan tisztelték ahhoz az 55 évesen elhunyt nyugalmazott tűzoltó főtörzsőrmestert, természetvédőt, a városi közélet meghatározó személyiségét, aki a Környezetvédelmi Bizottság szakértője volt (az ő kezdeményezésére indult el a Sóstó Rehabilitációja). Temetését a Sóstói Katolikus Temetőben tartották ma délelőtt... 

Tovább...
 
Az Ability Park road showja Székesfehérvárra érkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

ImageA fogyatékos emberek mindennapjait játékos formában bemutató interaktív élménypark Székesfehérváron, a Tesco parkolójában várja a családokat és a játszani vágyókat. – tudtuk meg Bence Dorinától, az Open Communications Kft.kommunikációs tanácsadójától - Az év támogatottja 2008" program keretein belül megvalósuló Ability Park road show holnap érkezik városunkba, s szeptember 28-ig várja a játszani vágyókat megújult játékokkal, mozgó élmény-elemekkel.

Tovább...
 
SDiLA+ Továbbképzés földhivatalvezetőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

ImageMegújította és újraindította a SDiLA képzést a GEO. – tájékoztatta szerkesztőségünket Prof. Dr. Márkus Béla intézetigazgató, akitől megtudtuk, hogy e program tulajdonképpen egy menedzsment tanfolyam, amit a földhivatali felsővezetők számára dolgozták ki. Az egyetem most a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztályával, több megyei hivatalvezetővel és a FÖMI-vel folytatott igényfelmérésre alapozva rendezi meg a képzést.

Tovább...
 
Ma ülésezik a Városi Közgyűlés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 25.

Ezekben a percekben kezdi meg szeptemberi ülését Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése. A megszokott 9 órás „indulás” a mai napon 10 órára módosult, hogy a képviselők előtte részt tudjanak venni Gáspár Attila temetésén a Sóstói katolikus temetőben. A Közgyűlés ülésének részletes napirendi pontjai alább olvashatók.

Tovább...
 
A cukorbetegség és a látás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

A székesfehérvári Cukorbetegekért Egyesület ismét várja tagjait a Régió Házában megrendezendő előadásokra. A következő alkalomra holnap, 17 órakor kerül sor, a téma pedig „A cukorbetegség és a szem betegségei” lesznek. A tájékoztatót Dr. Láng Judit szemorvos tartja, aki a felmerülő kérdésekre is válaszol. A házigazda Dr. Sziliczei Erzsébet lesz.

Tovább...
 
A Tudományos Akadémiával együttműködve jelenik meg a folyóirat Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence PR-referens   
2008. szeptember 24.

ImageAz MTA Pedagógiai Bizottság Neveléstörténeti Albizottságával kötött a Kodolányi János Főiskola együttműködési megállapodást. Az ELTE Tanárképző Karán 2008. szeptember 22-én tartott ünnepélyes aláírás eredményeként ezentúl az Akadémia koordinálja a főiskola kiadásában megjelenő Neveléstörténet című folyóirat szakmai-tudományos munkáját.

Tovább...
 
Alba Airport  kezdődhet az építkezés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 24.

Megkapta a jogerős létesítési engedélyt az Alba Airport, így már semmi sem áll annak az útjába, hogy a repülőtér hazánk második legnagyobb légikikötőjévé válhasson. A létesítmény a tervek szerint 2010-ben kezdi meg „aktív működését” főként fapadok és charter repülőgépek kiszolgálásával. Ráadásul a beruházó egy 110 hektáros ipari- és üzleti parkot is létrehoz majd a légikikötő mellett.

 
Az egészséges életmód nyolc alapelve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 23.

ImageAz Oltalom Alapítvány úgy véli: mivel betegségeink 60-80%-a abból ered, amit a szervezetünkbe beviszünk, ezért a szervezet aktivistái a Bibliában megadott nyolc alapvető életelv közül elsősorban az étkezés-mozgáskultúrában, annak eszmei terjesztésében és gyakorlati megvalósításában végzik munkájukat, immár több, mint egy évtizede.

Tovább...
 
Ahol a szenvedélybetegek lelkigondozásával foglalkoznak... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 23.

ImageMagyarországon nyolc szenvedélybeteg-segítő szolgálat működik. Ezek közül az egyik Székesfehérváron, mely az Alba Caritas Hungarica Alapítvány fenntartása alá tartozik. Ez az intézmény elsősorban az alkohol, a drog, a gyógyszer- és játékszenvedéllyel küzdő betegekkel és azok hozzátartozóival foglalkozik alacsony-küszöbű, pszichoszociális ellátásban. Varga Judit Barbara, a székesfehévári RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat vezetője elmondta lapunknak, hogy tevékenységük középpontjában nem egy megszokott orvosi koncepció áll, hanem a keresztény eszmeiségen nyugvó, igényes mentálhigienes gondoskodás.

Tovább...
 
Parlament-látogatás Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 23.

ImageKedves Barátaink! 2008. szeptember 29-én (hétfőn) újra lehetőség nyílik a Parlament megtekintésére. A csoportot Koszorús László és Ágh Péter fidelitasos országgyűlési képviselők vezetik, aminek keretén belül betekinthettek a plenáris ülés történéseibe is.

Tovább...
 
Forgalomkorlátozások a városban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. szeptember 23.

Tisztelettel tájékoztatjuk a Lakosságot és a Gépjárművezetőket, hogy a Fehérvári Vigasságok, valamint a Lecsófesztivál rendezvénysorozat kapcsán az alábbi korlátozások lesznek: (részletezve alább olvasható)

Tovább...
 
<< Első < Előző 851 852 853 854 855 856 857 858 859 860 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9362 - 9372 / 9785