Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Működési zavarok a rendszerben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageValószínűleg senki se gondolta volna, hogy már az első „igazi” napirendi pontnál hatalmas vita bontakozik ki a Közgyűlésben. Eredetileg a zárszámadásról kellett volna tárgyalniuk a képviselőknek, ám hamarosan felmerült az alpolgármesterek munkakörébe tartozó feladatok hiányossága, illetve a felelősség kérdése.

Tovább...
 
Címzetes Óvodavezető és Címzetes Igazgatói címet adtak át a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageA Küzgyűlés ülésének harmadik napirendi pontjánál Fűrész István, az Oktatási BIzottság elnöke javasolta Csetényi Attilláné nyudíjba vonulása kapcsán, hogy a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda óvodavezetője kapja meg a Címzetes Óvodavezető címet, majd azt, hogy Juhász László - szintén nyudíjba vonulása és eddigi kiemelkedő színvonalú munkája miatt - a Címzetes Igazgatói címet. A Vasvári Pál Gimnázium igazgatójától és Csetényi Attilánétól így méltóképpen búcsúztak el a képviselők.

Tovább...
 
Átadták az Év Rendőre Díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageA Rendőrség Napja alkalmából - hagyományosan már - a Közgyűlés képviselői megköszönik a Fejér Megyei Rendőrkapitányság dolgozóinak az egész éves lelkiismeretes munkát, s kiemelten azokét, akik a város közbiztonságáért a legtöbbet tették. A Közgyűlés mai ülése így az Év Rendőre Díjak átadásával kezdődött: Orbán Zoltán rendőr ezredesnek és Somogyi Péter főtörzs zászlósnak Warvasovszky Tihamér polgármester és Orosz István, a Városi Szolgáltatások bizottságának elnöke gratulált a kitüntetéshez.

Tovább...
 
Közgyűlés - ma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 23.

ImageMa reggel nyolc órától ülésezik Székesfehérvár Megyei Jogú Város Közgyűlése. A képviselők hosszú nap elé néznek, hiszen 72 napirendi pontot tárgyalnak majd meg. A témákról és előadóikról alább olvashatnak részleteket.

Tovább...
 
Az MSZP csomagja munkahelyellenes Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 22.

Image"Brutális megszorításokból nem lesz gazdasági növekedés." - szögezte le Varga Mihály a Fidesz elnökségi ülését követően. A legújabb MSZP-csomagról Varga Mihály kifejtette: a Bajnai-kormány még mindig nem vette figyelembe azt a tényt, hogy az ország problémáit csak a gazdasági növekedés oldja. A brutális megszorításokból nem lesz gazdasági növekedés, ezek a megszorítások csak a reménytelenséget növelik - húzta alá a képviselő.

Tovább...
 
Berta Ákos a KJF Siófoki Oktatási Központjának új igazgatója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 22.

ImageA Kodolányi János Főiskola siófoki intézményének élére új igazgató került Berta Ákos személyében. – tudtuk meg Szondy Réka sajtóreferenstől - Az intézmény új vezetője egy sajtóreggeli keretében mutatkozott be a médiumok képviselőinek.

Tovább...
 
Apád-Anyád idejöjjön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 22.

ImageA gyermekek és szüleik közös csapatot alkotva vettek részt a zámolyi Csanádi Imre Általános Iskolában megrendezett „Apád-Anyád idejöjjön!”- című családi vetélkedőn. A feladatok többsége a hagyományőrzésre irányult, a lakóhely minél alaposabb megismerésére. Így például a helyismereti totón olyan kérdések szerepeltek, hogy ki volt Zámoly első tanítója, melyik a legrövidebb utca a faluban, a „gyűjtőmunka” során pedig be kellett gyűjteni a legrégebbi iskolai bizonyítványt, s felkeresni a legtöbb személyt az 1980-1988-as tablóról.

Tovább...
 
Lehetőségek a válságban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 22.

ImageKényszerszabadság, elbocsátás, leállás. A leggyakoribb válaszok a gazdasági válság negatív hatásainak mérséklésére. Lehetnek szükségszerűek, azonban egyáltalán nem biztos, hogy hosszútávon megoldást jelentenek. Milyen válságkezelési lépéseket tesznek a hazai vállalkozások? Ez derül ki a Manpower "Lehetőségek a válságban" című kutatásából, amelynek során több mint 200 vállalkozás, köztük a TOP 200 közé tartozó társaságok vezetői adtak választ a válságkezelés kérdéseire.

Tovább...
 
Patkányírtás lesz szerdától Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. április 22.

Az Állalmi Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat rendelete alapján a Városgondnokság megbízásából az Albatox Kft. a város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végez. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet.

Tovább...
 
Parktisztításra hív a V.Á.L.A.SZ Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageA Palotavárosi parkot szeretné megtisztítani az érintett lakóterületen élőkkel, az ott működő civil szervezetekkel, valamint a Tolnai Utcai Általános Iskola és a Teleki Blanka Általános Iskola tanulóinak bevonásával a Városunk Lakóiért Szövetség. Elnökük, Juhász László elmondta honlapunknak, hogy a Föld Napja alkalmából szervezett akcióra 15-17 óra között kerül sor, a találkozó pedig a park közepén lévő szökőkútnál lesz.

Tovább...
 
Szívvel-lélekkel a lakóhelyünkért! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageFinisbe fordult a „Szívvel-lélekkel a lakóhelyünkért!” - elnevezésű program. A CBA és a Procter & Gamble idén márciusban újra elindította a „A Közösség Szíve” (KÖSZI) programot, amely az elmúlt évek során különböző közösségi célokat támogatott, és amelynek középpontjában idén a lakóhely áll. E kezdeményezés értelmében május 31-éig szavazhatnak a vásárlók az ország valamennyi CBA üzletében a program keretében megvalósulandó fejlesztésekre.

Tovább...
 
<< Első < Előző 861 862 863 864 865 866 867 868 869 870 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9494 - 9504 / 10511