Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Virágálom - már nem álom Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 09.

ImageVirágba öltözött mára több köztéri épület és szobor Székesfehérvár belvárosában, hiszen megnyílt a IV. Pünkösdi Virágálom című rendezvénysorozat. A programot az Esélyek Háza igazgatója, Márton Zoltán nyitotta meg.

Tovább...
 
Nyilvántartásba vették a képviselő-jelölteket Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 09.

ImageA székesfehérvári 13-as önkormányzati választókerületben június elsején tartandó képviselő-választásra ma 16 óráig lehetett a jelöltek nevét benyújtani. A Helyi Választási Bizottság így a délután során három jelölő szervezet és jelöltjeik nyilvántartásba vételéről döntött. A nyilvántartásba vett képviselő-jelöltek: dr. Bezzegi Pál (Fidesz Magyar Polgári Szövetség), Schreiner János (Válasz), Óber László (MSZP, Fehérvári Polgárok Egyesülete).

 
Borlovagokat avattak Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 09.

ImageA Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend két új borászt vett fel sorai közé. Az avatási ceremóniára a Városház téren felállított színpadon került sor ma délután, ahol a tagságért folyamodók kiállták a próbákat, így borlovaggá avatták őket.

Tovább...
 
Ésszerű gazdálkodást ígér Bezzegi Pál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 08.

ImageA székesfehérvári 13-as önkormányzati választókerület képviselő-jelöltje, Dr. Bezzegi Pál sajtótájékoztatót tartott ma délután. Ennek során ismertette városrészi programját, s bemutatta az erről készült kiadványt.

Tovább...
 
-Fordított sajtótájékoztató- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 08.

ImageA Fidesz Magyar Polgári Szövetség kerekasztal-beszélgetésre invitálta a székesfehérvári médiumok vezetőit és jeles képviselőit. A programalkotó programsorozat keretében immár másodszor került sor ilyen találkozóra.

Tovább...
 
Nyitott kórház - nyitott szülészet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 07.

ImageA Szülés Hete alkalmából nyílt napot tartottak a Fejér Megyei Szent György Kórházban ma délután. Ennek során az érdeklődők megtekinthették a szülőszobákat, a csecsemőosztályt, s hasznos tanácsokkal is ellátták őket a gyermekvállalással kapcsolatban.

Tovább...
 
Miért jó a kompetencia alapú oktatás? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 07.

ImageA kompetencia alapú nevelés-tanulás programcsomagjának kipróbálását és tesztelését az óvodák közül elsőként Fejér megyében a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda végezte. Erről a programról, s a benne található újszerű megközelítésről kérdeztem az óvoda vezetőjét, Halmai Tamásnét.

Tovább...
 
Mementó a Gyergyószentmiklóson hősi halált halt magyar honvédekért Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 06.

ImageMa délben elindult 675 kilométeres útjára az erdélyi Gyergyószentmiklósra, az emlékmű - Richter Ferenc alkotása – amely május 18-tól őrzi a tragikus körülmények között meghalt 159 magyar honvéd emlékét.

Tovább...
 
Jutalom a tűzoltóknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

Gelencsér Tibor tű. törzszászlós, a székesfehérvári tűzoltóság szolgálatparancsnoka és Mihály János tű. ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője jutalmat kapott szakmai tevékenységéért.

Tovább...
 
A gyermek - a felnőtt világ tükörképe Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 06.

ImageA Születés Hete programsorozat nyitó rendezvényét a Köfém Baba-Mama klubban tartották, ahol Cserta Gáborné szaktanácsadó és Schmidt Klára védőnő várta a várandós anyukákat. Az interaktív program során Cserta Gáborné a szülői szerepekről, s a gyermekek pszichés fejlődéséről tartott előadást.

Tovább...
 
Szülésre készülve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 05.

ImageMegkezdődött a „Születés Hete” elnevezésű országos rendezvény-sorozat, amelyhez Székesfehérvár, Agárd és Gárdony is csatlakozott. A program célja, hogy a várandós anyukák és családtagjaik minél több információhoz jussanak a szüléssel, s az azt követő időszakkal kapcsolatban. A „kampány” során szülész-nőgyógyászok, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek, védőnők, szociológusok és gyógytornászok készítik fel a hölgyeket a gyermekvállalásra.

Tovább...
 
<< Első < Előző 861 862 863 864 865 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9494 - 9504 / 9514