Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Eljött az idő Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 15.

Image"Mi nem egyezünk ki a Gyurcsány-Bajnai-korszakkal." - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz kongresszusán, ahol az elnökség tagjaihoz hasonlóan őt is újra megválasztották a párt elnökének. Mint mondta, eljött az idő, hogy beváltsák azt a történelmi lehetőséget, amelyre húsz év óta vártak. Orbán Viktor elmondta, június 7-én hazánk történelmi lehetőséget kapott arra, hogy megvalósuljon egy húsz évvel ezelőtti eszmény, a "felszabadított magyarok országa".

Tovább...
 
Csanády Lászlót jelölték a Fidelitas alelnöki posztjára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 15.

ImageA Fidelitas Fejér Megyei Választmánya Csanády Lászlót, a Székesfehérvári Fidelitas elnökét javasolta legutóbbi ülésén a Fidelitas alelnöki posztjára. A Választmány tagjai Velencén, a VVSI Sporttelepen vitatták meg a személyi változások kérdését, s a szavazás végeredménye egyöntetű volt. Ezen kívül Szijjártó Péter utódjára is javaslatot tettek: helyére Ágh Pétert szeretnék megválasztatni.

Tovább...
 
1700 gyermeket mozgattak meg Móron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 13.

ImageKukákon és háztartási eszközökön doboló zenekar fogadta a móri Stzabadidő Központba látogató gyermekeket. A Móri Többcélú Kistérségi Társulás által szervezett programra több, mint 1700 diákot hívtak meg. A nap házigazdája a pusztavámi általános iskola volt, s ennek megfelelően fellépett a Pusztavámi Német Nemzetiségi Tánccsoport, s egy Pusztavámot bemutató filmet is bemutattak a fiataloknak, amely az iskola életéből villantott fel képeket.

Tovább...
 
A Fidesz elnökségének levele a Magyar Szocialista Párt elnökségéhez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 13.

Image"Követeljük a Magyar Szocialista Párttól, hogy az országgyűlési választásokig a kormány állítson le minden privatizációs eljárást és fejezze be a közvagyon elherdálását, vonja vissza az ingatlanadó bevezetéséről szóló törvényjavaslatot, a külföldről felvett hitelekből ne támogasson bankokat..."- áll a A Fidesz elnökségének levelében, amelyet a Magyar Szocialista Párt elnökségéhez juttattak el.

Tovább...
 
Csarnokfelújítás és stafétabot-átadás Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. június 13.

ImageA válogatott ászok igazolása mellett felmerül a kérdés: milyen anyagi helyzetben van az Alba Volán 19, s egyáltalán: a szakosztály vezetői milyen véleménnyel vannak a jelenről- és a bíztató jövőről? Elsőként Tóth Istvánt, az Alba Volán 19 társelnökét faggattuk, aki szerint nem véletlen, hogy előnyben részesítik a magyar játékosokat a külföldiekkel szemben:

Tovább...
 
Vakációóó! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 13.

ImageMegkezdődött az iskolások nyári szünete. A 2008/2009-es tanévben 1,4 millió diák számára érkezett el a vakáció ideje, amely közel két és fél hónapon át tart. Az óvodák még nem zártak be, az óvodások nyári szünete július-augusztusban lesz. A ballagó nagycsoportosokat azonban mindenhol színes műsorral búcsúztatták el társaik – így a székesfehérvári Gyöngyvirág Óvodában is, ahová ellátogatott szerkesztőségünk…

Tovább...
 
Elhunyt Somorjai Ferenc Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 13.

86 éves korában elhunyt Somorjai Ferenc, Székesfehérvár egyik legnépszerűbb zenetanára. A híres karnagyot, aki 2006-ban megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét is, tavaly októberben a Szárazréti Idősek Otthonában köszöntötték tisztelői 85. születésnapja alkalmából. Akkor azt fejtegette, hogy mennyire örül annak, hogy városukban egyre többen látogatják a komolyzenei koncerteket…

 
II. Országos Öko-Expo és Bio-Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 12.

A Fejér Megyei Önkormányzat elkötelezett a környezetvédelem és a klímavédelem mellett. Ezért is hívta fel külön figyelmüket az Elnöki Kabinettől Csathó Barna kommunikációs referens a mai napon megrendezésre kerülő Öko-expora és Bio-fesztiválra. (A részletes program alább olvasható el.)

Tovább...
 
IMF-MSZP-SZDSZ paktum az ingatlanadóért? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. június 11.

ImageVálaszt vár a Fidesz arra, hogy igazak-e azok a hírek, amelyek szerint az IMF hitelszerződés jelenlegi módosítása tartalmazza az ingatlanadó bevezetésének kötelezettség vállalását. - mondta Cser-Palkovics András a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Cser-Palkovics András kifejtette, hogy az IMF hitelszerződésbe rejtett ingatlanadó kötelezettség miatt, a Fidesz kezdeményezi a Parlament költségvetési bizottságának összehívását és Oszkó Péter pénzügyminiszter meghallgatását, annak ügyében, hogy mindezek a hírek megfelelnek-e a valóságnak.

Tovább...
 
Újabb fehérvári vonatkozású kisbolygó az égen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 11.

Image2009 a Csillagászat Nemzetközi Éve abból az alkalomból, hogy négyszáz évvel ezelőtt használta először Galilei a távcsövet csillagászati célra. – tudtuk meg Trupka Zoltántól, a Terkán Lajos Csillagvizsgáló munkatársától - Székesfehérváron a csillagászati mozgalom története több mint fél évszázaddal ezelőtt kezdődött. Városunk az elmúlt évtizedekben a csillagászati ismeretterjesztés fellegvára lett hazánkban. Nemrégiben pedig már a harmadik kisbolygó kapott fehérvári vonatkozású nevet.

Tovább...
 
Két éve alakult az "Ifjúság a Jövő Családjaiért" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. június 11.

ImageSzületésnapi ünnepségnek ad helyet június 12-én (pénteken), 17 órától a Malom Ház. Az épületben az „Ifjúság a Jövő Családjaiért” Kulturális Közhasznú Egyesület várja tartalmas programra az érdeklődőket abból az alkalomból, hogy két évvel ezelőtt alakították meg a szervezetet. Az est fővédnökségét dr. Cser-Palkovics András vállalta el.

Tovább...
 
<< Első < Előző 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9604 - 9614 / 10799