Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Gyurcsány korrupcióellenes hivatala Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 06.

ImageKommentár nélkül: "Senki sem veszi komolyan egy olyan politikus korrupcióellenes fogadkozásait, akinek a cége valamiért olcsóbban kapta az áramot, mint a többiek, és akinek meggazdagodásában állami forintok is komoly szerepet játszottak." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közeményében... 

 
Kocsma helyett válasszuk a családot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

Image„Ez egy olyan kérdés, amiben mindenképpen meg kell hallgatni az emberek véleményét!” – kezdte beszélgetésünket Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, amikor arról kérdeztük, hogy mit gondol arról, hogy a székesfehérvári üzletek nyitvatartásáról szóló rendelet megalkotása okán kérdőíves felmérést végez a Polgármesteri Hivatal. A képviselő asszony szerint szükségesek a „megszorítások”, hogy az emberek „nyugodt életet” élhessenek, és jobban tudjanak foglalkozni a családjukkal.

Tovább...
 
Guantanamoi foglyok Magyarországon? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

Image"Egyetértünk Göncz Kingával: valóban fontos, hogy felszámolják a guantanamoi tábort, de a Fidesz szerint ennél sokkal fontosabb a magyar emberek biztonsága." - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Maga az új amerikai elnök fejezte ki aggodalmát egy nyilatkozatban amiatt, hogy a fogolytáborból szabadulók újabb terrorcselekményeket követhetnek el. Szaúd-Arábiából pedig olyan hírek érkeztek, hogy a hatóságok őrizetbe vettek kilenc iszlamistát, köztük több olyat, aki egy ideig Guantánamón raboskodott, de később visszatérhetett szülőhazájába, és megint az al-Kaidához csatlakozott."

Tovább...
 
Közszemlén a Sóstó Ipari Park tervmódosítása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. február 05.

A városrendezési tervek az egyes ingatlantulajdonosok építési jogai mellett a közösségi érdekképviseletet is el kell hogy lássák, hiszen a közterületeket, város- és utcaképet befolyásoló beavatkozásokról van szó. Jogszabály írja elő a városrendezési tervek és módosítások közszemlén való bemutatását.

Tovább...
 
"Emberségről példát...mindeneknek ők adnak" Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2009. február 04.

ImageSzékesfehérvár városa már a honfoglalás óta napjainkig fontos hadászati-katonai központ szerepét töltötte be. A honvédségnek a civil lakossággal történő folyamatos együttműködésének így évszázados hagyományai vannak, amelyek napjainkban is folytatódnak. A város lakói és az itt állomásozó katonai egységek évszázadokon át mint egy „nagy család” közösségben éltek egymással. Hosszú idő óta a helyőrség léte fontos, meghatározó szerepet töltött be a város és az itt élők életében.

Tovább...
 
Gyűlnek-gyűlnek az aláírások Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 03.

ImageSzékesfehérváron is aláírásokat gyűjtött Seres Mária annak érdekében, hogy népszavazást tudjon kezdeményezni az országgyűlési képviselők számla nélküli költségtérítésének megszüntetésé kapcsán. A népszavazás kiírásához 200.000 aláírás szükséges, az íveket pedig február 12-én, 16 óráig kell benyújtani az Országos Választási Bizottsághoz. Seres Mária tegnap városunkba látogatott, s ekkor tudatta a sajtóval, hogy már több, mint 150.000 ember értett egyet céljaival, s adta nevét a kampányhoz.

Tovább...
 
Szijjártó Péter a Fidesz Elnöki Stábjának vezetője! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2009. február 03.

ImageFebruár elsejétől megtörténik az új irányítási rendszer bevezetése a Fidesz - Magyar Polgári Szövetségnél - tájékoztat a Fidesz Sajtóosztályának közleménye. A következő napokban részletesen beszámolunk az új rendszer kialakításáról!

Tovább...
 
A fő ok: Gyurcsány Ferenc alkalmatlansága Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 03.

Image„A forint árfolyamzuhanásának legfőbb oka a kormány és Gyurcsány Ferenc alkalmatlansága.” – áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében – „A piac teljesen hiteltelennek tartja Magyarország jelenlegi vezetését, ma már senki sem bízik abban, hogy ez a kormány képes hatékonyan kezelni a válságot. Ahhoz, hogy az ország meginduljon a válságból kivezető úton, egy új, hiteles, cselekvőképes kormányra van szükség, mely bírja a választók felhatalmazását. Ehhez pedig minél hamarabb, lehetőleg már az EP-választással egyidőben új országgyűlési választásokra van szükség.”

 
Polgármesteri Díszoklevelek Bodajkon  Koltai Róbertnek is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 03.

ImageBodajk Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 23/2009. (I. 27.) határozatával Dr. Jáhn Béláné bodajki lakos részére, 24/2009. (I. 27.) határozatával Kornokovicsné Vékás Klaudia rendőr százados részére, 25/2009. (I. 27.) határozatával pedig Koltai Róbert színművész részére Polgármesteri Díszoklevél díjat adományozott. A díjak átadására a Képviselő-testület 2009. február 24-én (kedden) 16 órakor kezdődő ülésén kerül sor.

 
Gyurcsány Ferenc kormányzati alkalmatlansága véglegessé vált Nyomtatás E-mail
Írta: Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője   
2009. február 02.

ImageGyurcsány Ferenc kudarca és kormányzati alkalmatlansága véglegessé vált azzal, hogy a válság kellős közepén gazdasági intézkedések helyett mindössze hiteltelen közjogi javaslatokra futotta erejéből. Gyurcsány Ferenc lelepleződött: a parlamenti választásra vonatkozó választójogi javaslataival végleg el akarja pártosítani a politikát, és végleg el akarja szakítani a választókat a döntéshozó képviselőktől. Ma már senki nem veszi komolyan ezeket a javaslatokat.

Tovább...
 
Ami már nem kell - másnak még nagy szüksége lehet rá Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 02.

ImageNagyon jól sikerült az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja által szervezett „ruhaválogatás”, amely során rászoruló családoknak biztosítottak lehetőséget arra, hogy ingyenesen hozzájuthassanak meleg kabátokhoz, pulóverekhez, nadrágokhoz, cipőkhöz. Kádár Sándornétól, a Karitász egyik önkéntesétől megtudtuk, hogy közel húsz általános iskolát és óvodát tájékoztattak a jótékonysági programról, hogy segítsenek megtalálni a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat, akiknek nagy szükségük van a támogatásra.

Tovább...
 
<< Első < Előző 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9604 - 9614 / 10395