Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Fáklyás felvonulást szervez a Fidelitas Székesfehérvári Szervezete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 03.

ImageA Fidelitas Székesfehérvári Szervezete idén, 2008. október 5-én, vasárnap ismét megrendezi hagyományos fáklyás fölvonulását, így emlékezve az aradi vértanúkra. – kaptuk a hírt Csanády László városi elnöktől – A gyülekező 18: 30 órakor lesz a Zichy ligetben. Innen indulnak a résztvevők fáklyákkal a Hősök terére, ahol idén Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke mond emlékező beszédet.

Tovább...
 
Nem kérünk a kordonból! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 03.

ImageMiután lemondták a bejelentett ellentüntetést, a "Tarka Magyar!" - elnevezésű, szombat délutáni erőszak és kirekesztés elleni békedemonstráció szervezői nem tartják indokoltnak és céljaikkal összeegyeztethetőnek a felvonulás kordonok közé szorítását. - „Mi a 2008. október 4-i, szombati Tarka Magyar! demonstráció szervezői, kérjük a rendőrség illetékes képviselőt, hogy a demonstráció biztosítása során ne zárjanak bennünket kordonok közé!” – fordulnak ezúton a szervezet tagjai a hatóság felé.

Tovább...
 
Bezárnak éjjel a szórakozóhelyek? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.

ImageAz üzletek (szórakozóhelyek) éjszakai nyitvatartásáról szóló rendelet megalkotását igen nagy vita övezi. A dolgozó, s éjjel pihenni vágyó lakók nem szeretnék, ha álmukat megzavarnák a lakóhelyükön részegeskedő, randalírozó „egyedek”, az üzletek tulajdonosai viszont a tervezett 22 órás kötelező bezárás ellen lázadoznak, ami szintén érthető, hiszen jelentős bevételi forrástól esnének el. – S tegyük hozzá: sok olyan kulturált hely működik, amely nem alkoholt izzadó vendégeket tol ki magából az output oldalon.

Tovább...
 
Székesfehérvári szakmunkástanulók Párizsban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.

ImagePárizsban vannak már a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Szakképző Iskola diákjai, akik két budapesti oktatási intézménnyel közösen képviselik hazánkat az Európai Országok Szakmunkástanulóinak I. Találkozóján. A francia kormány meghívásának eleget téve tíz diák utazott el, hogy tovább öregbítsék az iskola hírnevét az október 2-án és 3-án tartott rendezvényen.

 
A Fidesz hétfőn feljelentést tett a legfőbb ügyésznél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.

Image"Török Zsolt napról napra újabb és újabb hazugságokba kergeti magát." - olvashatjuk Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "A Fidesz hétfőn feljelentést tett a legfőbb ügyésznél Szilvásy György ellen hivatali hatalommal való visszaélés, valamint hivatalos személy által elkövetett jogosulatlan adatkezelés miatt. Így Szilvásy Györgynek és Török Zsoltnak együtt kell felelnie a bíróság előtt a képtelen rágalmakért és fideszes képviselők hazug lejáratásáért."

 
Városálom: már 200 felett a résztvevők száma! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. október 02.

ImageAz előzetes várakozásokat is meghaladja a Budapesti Fidelitas szombati rendezvénye iránti érdeklődés. A Városálom2010 konferenciára már kétszázan regisztráltak résztvevőnek! A szervezők a Te jelentkezésedet is várják a www.varosalom.hu  honlapon.

Tovább...
 
Növekedni fog a bölcsődei férőhelyek száma? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.

ImageA Közgyűlés legutóbbi ülésén elfogadta a „Javaslat a bölcsődei elhelyezéssel kapcsolatos hatástanulmány elkészítésére és alternatívák kidolgozására” című előterjesztést, amely arra hivatott, hogy felmérje a bölcsődei férőhelyek növelésének szükségességét, mértékét, s az arra vonatkozó lehetséges megoldásokat. – Erről tartott ma sajtótájékoztatót Brájer Éva és Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő.

Tovább...
 
Advertum-ügy - a Fidesz közleménye Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 02.
Image"Megbukni látszik a kormány terve, hogy az emberek pénzéből adjon garanciát egy hozzá feltétlenül lojális médiahálózat létrehozására. " - áll Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében - "Az emberekkel szemben tisztességtelen, a jogszabályokkal pedig ellentétes, hogy a kormány 2,1 milliárd forintra akar garanciát adni egy felszámolási ügybe keveredett magáncég számára egy médiahálózat létrehozása céljából. Ismételten határozottan felszólítjuk a kormányt, hogy fejezze be a magyar futball támogatására való hazug hivatkozást, és vonja vissza a kiadott kormánygaranciát."
 
Ingyenes gyógyfürdőzés az Idősek Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageA nyugdíjasok egyik legkedveltebb elfoglaltsága a gyógyfürdőzés: jótékony melegséggel „átjáratni” fájó izületeiket, s a hőmérséklet-különbözőség okozta gőzben megbújva diskurálni „sorstársaikkal”. E szabadidős program gyakorítását azonban gyakran megakadályozza a belépő jegyek és a pénztárcák vékonyodása közti „komoly összefüggés”.

Tovább...
 
Maradjon meg a Rózsaliget! - a Polgári Frakció felmérésének eredménye Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

ImageA Rózsaliget megmaradására szavazott a Polgári Frakció kérdőíves felmérésén részt vett emberek több, mint háromnegyede, akik inkább sétálnának „szabadon” a gyönyörű parkban, mint „vendégként” egy körülkerített „makettvárosban”. Ugyanígy elsöprő többség szeretné, ha megvalósulna a Bazilikatörténeti Múzeum megépítése, s méltó „lefedést” kapnának a Romkert történelmi emlékei.

Tovább...
 
Tehetségeket gondoz a Teleki Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. október 01.

Image„Tehetséggondozó középiskola” – címet nyert a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium idén hazánk 18 iskolájának ítélte oda e kitüntetést – köztük a Telekinek, amely Fejér megyében egyedüliként büszkélkedhet ezzel az elismeréssel.

Tovább...
 
<< Első < Előző 871 872 873 874 875 876 877 878 879 880 Következő > Utolsó >>

Eredmények 9604 - 9614 / 10059