Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Támogatás a német nyelvvizsgához Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 29.

ImagePusztavám Község Német Kisebbségi Önkormányzata 7000 Ft-tal járul hozzá a pusztavámi lakóhellyel rendelkező általános- és középiskolás korú gyermekek német nyelvvizsgájához. Az általános iskolásoknak a támogatás igénybevételéhez minimum alapfokú „C” típusú, a középiskolásoknak pedig minimum középfokú „C” típusú német nyelvvizsgát kell tenniük. A pályázaton való részvételhez az Önkormányzat kéri bemutatni a nyelvvizsga-bizonyítvány másolatát, valamint a vizsgázó nevére kiállított, vizsgadíjról szóló számlát, vagy a befizetési bizonylat másolatát.

 
Hazai érdek a magyar termékek védelme és piacok létrehozása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 28.

Image„Magyarország nem csak egy ésszerű és a hazai érdekeket szigorúan szem előtt tartő gazdaságpolitikával állhat lábra.” – véli Kaszás István, a Fehérvári Polgári Védegylet elnöke, aki szerint addig is nélkülözhetetlen és nem lebecsülendő az alulról jövő kezdeményezések szerepe, s a „Vásárolj magyar árut!” felhívás nem üres jelszó. Reméli, hogy a vállalkozási és őstermelői tudás még nem veszett ki a magyarokból, s hamarosan lakosság- és vállalkozó-barát lesz a gazdaságpolitika.

Tovább...
 
A METRO is csatlakozott a Föld Órája kezdeményezéshez Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 27.

ImageMinden magyarországi Metro áruház oszlopvilágítása kialszik holnap egy órára a klímavédelem érdekében. – tájékoztatta szerkesztőségünket Krubl Yvette kommunikációs vezető, akitől megtudtuk: A környezetvédelem, így a hasonló kezdeményezésekhez való csatlakozás fontos eleme a METRO működésének. A környezet védelme érdekében folyamatosan keresik a megoldásokat a káros anyag kibocsátás csökkentésére és a környezet védelmére.

Tovább...
 
Miért diszkriminálja a kormány a közép-dunántúli régió lakosságát? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 27.

Image- erre a kérdésre vár választ Székesfehérvár két országgyűlési képviselője, dr. Cser-Palkovics András és Warvasovszky Tihamér, akik Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszternek címzett levelükben arra kíváncsiak, hogy (egyetlen régióként) miért nem kap támogatást a közép-dunántúli régió 1.1 millió lakosa a TIOP 2.2.7 sz. pályázatból, amit a Szent György Kórház egészségügyi fejlesztésére szeretnének fordítani.

Tovább...
 
A válság ellenére sem kapkodnak a vevők után az autószalonok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 27.

ImageA csökkenő autóeladások ellenére sem törekednek arra az újautó kereskedések, hogy javítsanak értékesítési technikáikon, vevő-orientáltságukon. Helyenként a legelemibb elvárások sem teljesülnek, vagyis ajánlatot sem tesznek a szalonban érdeklődő ügyfélnek – derült ki a Mystery Visit Kft. friss, újautókat forgalmazó szalonokban végzett próbavásárlásos kutatásából.

Tovább...
 
Tízmilliárdok tűntek el szocialista mutyik következtében? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 25.

Image"Amíg a szocialista kormány újabb és újabb megszorításokat hajtott végre, addig az MSZP-SZDSZ kormány által kinevezett állami vállalati vezetők tízmilliárdokkal rövidítették meg Magyarország közösségét." - hangzott el Bencsik János és Cser-Palkovics András szerdai sajtótájékoztatóján. "Az állami tulajdonban lévő Magyar Villamos Műveket (MVM) szocialista közeli "kajmánok és energiapókok" hálózták be, melynek következtében a hanyag és felelőtlen állami vezetők szocialista és szocialista közeli vállalkozókkal közösen mintegy 50 milliárd forintnyi kárt okoztak az eddigi vizsgálatok alapján." - mondta el Bencsik János.

Tovább...
 
"A haza nem eladó!" - "Menteni, ami még menthető!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 21.

Image„Bécstől Brüsszelig Európa kis és nagy városaiban az őstermelők piacozhatnak, kínálhatják a hazai árukat városaik szívében a kolbásztól, sonkán, sajton át minden kapható. Az ottani hatóságok nem tesznek keresztbe nekik.” – nyilatkozta honlapunknak Kaszás István, a Fehérvári Polgári Védegylet elnöke – „A civilek már régóta sürgetik, hogy a belváros újra életre kelljen. Mára országos méretekben odáig jutottunk, hogy a multinacionális kereskedő hálózatok a magyar kereskedők és termelők hátrányára lefölözik a hazai piacot.”

Tovább...
 
Több, mint százmillió forint integrált nevelési programra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 21.

Image104 millió forintot nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program „Egymásért-másképp innováció” elnevezésű projektének keretében öt fehérvári oktatási intézmény: az Ezredéves Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola (32 millió Ft-ot), a Németh László- (25 millió Ft-ot) és a Kossuth Lajos Általános Iskola (25 millió Ft-ot), valamint a Rákóczi Úti Óvoda (7 millió Ft-ot) és a József Attila Kollégium (15 millió Ft-ot).

Tovább...
 
Megszorítások az országnak, 468 millió a haveroknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 20.

Image"Amíg Magyarország egyre rosszabb helyzetbe kerül a válság és a kormányzat elhibázott gazdaságpolitikája miatt, addig szocialista képviselők több százmilliós támogatásokat kapnak." - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője, csütörtöki sajtótájékoztatóján. - "Napról napra újabb adatok kerülnek napvilágra arról, hogy a kormány képtelen a válságkezelésre." - kezdte sajtótájékoztatóját Cser-Palkovics András. A fideszes képviselő rámutatott, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya alkalmatlanságát a mostani adatok egyre világosabban bizonyítják.

Tovább...
 
Pályázati támogatás közművelődéssel foglalkozó szervezeteknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 20.

ImageKulturális Alapot hozott létre Gárdony Város Önkormányzata a város kulturális életének támogatására. A cél az, hogy segítsék a közművelődéssel foglalkozó helyi szervezetek, közösségek (egyesületek, klubok) munkáját. A pályázattal különböző rendezvények szervezéséhez és a működési költségek finanszírozásához lehet hozzájárulást kérni. A részletes kiírás alább olvasható.

Tovább...
 
A kormány nem segíti ki az építőipart a gödörből Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 19.

Image"Amennyiben a kormány továbbra is késlekedik az építőipar helyzetének javításával, s nem kezeli érdemleges módon a Fidesz által kezdeményezett ötpárti indítványt, akkor mintegy 100 ezer munkahelyet tesz kockára." - szögezte le Bencsik János sajtótájékoztatóján. - "Az elmúlt hónapok azt bizonyítják, hogy a kormány alkalmatlan a válság kezelésére." - mutatott rá a politikus, hozzáfűzve: az elmúlt fél esztendőben semmi más nem történt, mint hogy beszéltek a válság súlyosságáról, de megoldásokat nem találtak arra, s minden egyes nap kritizálták a Fideszt, hogy miért nem oldja már meg a válságot.

Tovább...
 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1002 - 1012 / 1223