Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A "csúnya politikai útvesztők" és a civil szervezetek támogatása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 18.

ImageNemcsak a Polgári Frakció, hanem Juhász László szerint is jelentős változtatásokra szorul az az előterjesztés, amelyet a héten kapott meg a Civilkapcsolatok Bizottsága a Polgármesteri Hivataltól. Csanády László, a Bizottság egyik tagja tegnap már kifejtette a sajtónak, hogy értetlenül állnak az elosztási tervezet előtt, amely szerint harmadára csökken azon civil szervezetek támogatása, amelyek fontos feladatokat vállalnak át az Önkormányzattól a szociális szférában. Juhász László most tovább értékelte az említett táblázatot.

Tovább...
 
Súlyos kérdések a civil szervezetek támogatása kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 17.

ImageHarmadára csökkent azoknak a civil szervezeteknek a támogatása, amelyek fontos feladatokat vállalnak át a Székesfehérvári Önkormányzattól a szociális szférában. A Polgári Frakció értetlenül áll az újfajta elosztás előtt, s nem értik, hogy miért a pozitív anyagi kivételezés például a Honvédség és Társadalom Baráti Körrel (amelynek Warvasovszky Tihamér is a tagja), miközben a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat, illetve a Széna Egyesület a „lehúzással” lehetetlen működési helyzetbe kerül(het).

Tovább...
 
Segítsünk egy rászorulón! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 17.

Egy nagyon nehéz anyagi körülmények között élő, négy gyermekes édesanyának elromlott a mosógépe, s mivel megjavítani nem lehet, újat venni pedig nem tud, segítségért fordult az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjához. Kéri, hogy akinek van egy olyan mosógépe, amelyik még működőképes, de már nincsen rá szüksége, az adományozza neki! A műszaki berendezésért fizetni sajnos nem tud az édesanya, de az elszállításáról gondoskodnak a Karitászosok.

Tovább...
 
TÚLÉLÉS, DE HOGYAN? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 16.

Image"Krízis – Túlélés – Változás" - címmel konferenciát szervez a Piac és Profit kis– és középvállalat-vezetőinek, gazdasági döntéshozóinak valamint az önkormányzatok szakembereinek Székesfehérváron. A programra március 26-án kerül sor az Alcoa-Köfém Klubházban, a részvétel pedig ingyenes, csak előzetesen regisztrálnia kell az érdeklődőknek.

Tovább...
 
Itt a piros, hol a piros - avagy mi történik a BAR-listásokkal? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 16.

ImageA Vállalkozók Szövetsége álláspontja az, hogy Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét nem azért alapította valamikor a magyar állam, hogy bankvédő hivatalként tetszelegjen a pénzügyi közélet amúgy is kétes hírnévnek örvendő porondján. - tájékoztatta szerkesztőségünket a VSZ sajtóosztálya - A Szövetség szerint a válság váratlanul érkezett, de kapóra jött a hazai bankrendszernek, hiszen a társadalomnak az a fele, amely boldogulni szeretett volna, hitelt vett fel az elmúlt években, hogy a vállalkozását gyarapítsa, ingatlant vagy autót szerezzen.

Tovább...
 
Off-shore cég működött közre a tévészékház bérbeadásánál? Nyomtatás E-mail
Írta: dr. Cser-Palkovics András   
2009. március 10.
Image"Off-shore cég működik közre a köztelevízió új székházának bérbeadásakor...?" - alább olvasható teljes terjedelmében dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvívőjének írásbeli kérdése Veres János pénzügyminiszternek
Tovább...
 
Kormányrendelet a vis maior-keretről Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 09.
ImageHatályba lépett a 33/2009. (II. 20.) Kormányrendelet, amely 800 millió forintos vis maior keretet irányoz elő a helyi önkormányzatok számára, valamint 360 millió forintos tartalékot. A rendelet az említett összegek felhasználási szabályait is magába foglalja, valamint azt, hogy a vis maior keret felhasználása decentralizált, a támogatásokról jelenleg a regionális fejlesztési tanácsok döntenek.
Tovább...
 
Fejlesztési, felújítási tervek az elfogadott költségvetésben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 06.
ImageA rendkívüli közgyűlés által tegnap elfogadott költségvetés kapcsán tartott sajtótájékoztatót Vargha Tamás tanácsnok egy órával ezelőtt a Malom Házban. A Polgári Frakció által benyújtott módosító indítványt a polgármester befogadta, a képviselők pedig 30 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadták. Ketten nem voltak jelen az ülésen: Rokkenbauer Lajos ugyanis még mindig síel, Dr. Csomán István, az Egészségügyi Bizottság szocialista elnöke pedig éppen rendelt.
Tovább...
 
Pályázati felhívás regionális innovációs díjra Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2009. március 06.
ImageA Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség pályázatot hirdet a 2009. évi Közép-dunántúli Regionális Innovációs Díj elnyerésére. Pályázni egyrészt vállalkozásoknak, olyan megvalósult innovációs projekttel lehet (új termék, új szolgáltatás, új eljárás létrehozása, piaci bevezetése), amely az elmúlt két évben realizálódott, és számokkal alátámasztott eredmény-kimutatással rendelkezik. Másrészt diákoknak, illetve diákcsoportoknak az elmúlt két évben született, megvalósított, vagy megvalósítás alatt lévő innovációs projektötlettel.
Tovább...
 
Tömeges elbocsátások az Alcoa-Köfémnél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 04.

Image150 dolgozójától válik meg áprilisban az Alcoa-Köfém. A cég vezetősége novemberben jelentette be, hogy több, mint hétszáz ember munkaviszonyát szünteti meg április végéig a gazdasági válság miatt. Az intézkedések a székesfehérvári és a móri üzemeket érintik: Móron 550 munkást már elküldtek a gyárból, s további 150 fő kénytelen elhagyni a vállalatot áprilisban.

Tovább...
 
Reális esély van az államcsődre Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 04.

ImageGyurcsány Ferenc belpolitikai kudarcaihoz már "kezdhetünk hozzászokni", tavaly március 9-e óta tart a kormányzati tehetetlenség - szögezte le a Fidesz elnökségi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor. - A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, a hétfői parlamenti nap ismét eseménytelenül telt el, miközben a kormányfő február végére ígért konkrétumokat a válság megoldásával kapcsolatban.

Tovább...
 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1013 - 1023 / 1223