Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
40 milliárdos elvonással sújtanák az agráriumot Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. február 20.

ImageA gazdálkodókkal akarják megfizettetni Gyurcsány Ferencnek a magyar gazdaságot romba döntő politikáját - szögezte le csütörtöki sajtótájékoztatóján Font Sándor. - Font Sándor megdöbbentőnek nevezte, hogy mintegy 40 milliárd forintot vonnának el a Földművelésügyis és Vidékfejlesztési Minisztériumtól (FVM), a támogatási pénzalapokból. "A kormánynak fogalma sincs arról, hogy milyen helyzetben van a mezőgazdaság. Úgy tűnik, hogy az agráriummal akarják megfizettetni Gyurcsány Ferenc azon politikájának következményeit, mellyel romba döntötte az országot." - szögezte le a fideszes politikus.

Tovább...
 
Mire az ellenzék felment a pályára, már vége volt a meccsnek. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 13.

ImageÖngólt rúgott a városvezetés. – A mostani Közgyűlés nemcsak azért számított kuriózumnak, mert ilyen rövid rendes közgyűlésre eddig még soha sem volt példa Székesfehérváron (az ebédszünet egyben már az ülés végét is jelentette!), hanem azért is, mert a költségvetés nem került elfogadásra. „Azt is mondhatnánk, hogy mire az ellenzék felment a pályára, már vége is volt a meccsnek.” – nyilatkozta a sajtónak Dr. Cser-Palkovics András – „Értjük ezt azalatt, hogy viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy az MSZP támogatja a Polgármester Úr által beterjesztett költségvetést, az SZDSZ viszont nem.”

Tovább...
 
Csoportos létszámleépítések, gyárbezárások, csökkentett munkaidő... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 13.

ImageA Workania állásportált üzemeltető cég munkatársai januári kutatásukban azt vizsgálták, milyen változásokat tapasztalhatók a hazai álláspiacon 2009. első hónapjában, az előző év azonos időszakához, valamint a válság kitörését közvetlenül megelőző időszakhoz (2008. szeptemberhez) képest. - Érdekes következtetésekre lehet jutni abból, hogy mennyi és milyen az eltérés a meghirdetett állások és a pályázók számát tekintve.

Tovább...
 
A városvezetés válsága - a városirányításhoz többség kell, ami most nincsen meg Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 13.

ImageA tegnapi és a novemberi közgyűlési ülés is azt bizonyította, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú Város irányításában jelentős problémák vannak, pontosabban: irányítási válságról beszélhetünk! „Ha nincsen kormány, nincsen kormányzás sem. Ha nincsen városirányítás, nincsen városműködés és költségvetés se. A városirányításhoz többség kell, ami most a városvezetés mögött nem látszik.” – mondta ki nyíltan az eddig is tudott, ám sokak által megfogalmazni nem mert tényt Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető a költségvetési vita során történt felszólalásában.

Tovább...
 
"Torz a költségvetés struktúrája!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

ImageA mai Közgyűlés leghosszabb ideig tárgyalt napirendi pontja a 2009. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet megalkotására irányuló javaslat volt, amelyet a képviselők – hatalmas többséggel – elfogadhatatlannak tartottak. Égi Tamás, a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság elnöke beszédében elmondta: a Bizottság többször is megpróbálta áttekinteni a költségvetés belső struktúráját, tartalmát, hogy információkat szerezzen a kiadási oldalról, ám nem jártak sikerrel.

Tovább...
 
A Közgyűlés Mairan Cozma-ra emlékezett Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 12.

ImageEgy perces néma főhajtással emlékezett meg Marian Cozma-ról, a brutálisan meggyilkolt sportolóról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a mai ülés legelején. A képviselők ekképpen is kifejezték azt, hogy elítélik az erőszakot, s, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy Székesfehérváron hasonló eset ne forduljon elő. Ezt követően megkezdődött a munka – a Közgyűlés határozatképes volt, a 33 főből 32-en jelentek meg -: több napirendi pontot is töröltek (pontosabban: későbbi időpontra halasztottak).

Tovább...
 
Csak szöveg, semmi érdemi lépés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. február 11.

ImageMiközben Európa kormányai érdemi lépések sorozatát - adócsökkentés, gazdaság élénkítő csomagok - léptetik életbe, aközben Gyurcsány Ferenc és kormánya teljesen képtelen a válság kezelésére - fogalmazott Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője újságírók előtt. - A fideszes honatya emlékeztetett: a miniszterelnök 2008 októbere óta csak beszél és beszél, illetve találkozókra jár, de három hónap elteltével sem tudott konkrét ígéreteket tenni, most is csak egy február 16-i időpontot határozott meg.

Tovább...
 
Adócsökkentés helyett újra adóemelés Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. február 10.

ImageMára végleg bebizonyosodott: Gyurcsány Ferenc és kormánya nem ismerte fel idejében a válságot, majd félrekezelte azt - jelentette ki Cser-Palkovics András hétfői sajtótájékoztatóján. A Fidesz helyettes szóvivője hozzátette: a kormány döntéseivel teljes mértékben szembemegy egész Európával. Európa országai megszorítások és adóemelés helyett intézkedéseket hoznak a gazdaság élénkítésére, a nehéz helyzetbe került emberek támogatására, Nagy-Britanniától Máltán át Németországig adócsökkentésről döntöttek.

Tovább...
 
Adománygyűjtés az iszkaszentgyörgyi iskola számára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 08.

Jótékonysági koncertet adott az RH+ emlékzenekar Iszkaszentgyörgyön, a Pappenheim-kastélyban. A székesfehérvári művészek az est teljes bevételét – 32.400 forintot - az „Iszkaszentgyörgyi Általános Iskoláért Alapítvány” javára ajánlották fel. Aki nem tudott jelen lenni a programon, az „utólag” is jótékonykodhat: az Alapítvány számláját a Kápolnásnyéke és Vidéke Takarékszövetkezet iszkaszentgyörgyi fiókja vezeti. A számla száma: 57800301-10005020.

 
Kinek kell egy fenyőfa? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 07.

ImageKözel 150 fenyőfa vár gazdára – az Alba Regia Szabadidős Egyesület, a Székesfehévári Álláskeresők Egyesülete és az Esélyek Háza idén is meghirdeti „Visszaváltható Fenyőfa – Örökzöld udvar” című pályázatát. Ennek keretében a karácsonyi fenyőfa-bérbeadás során „visszakerült” fákra pályázhatnak székesfehérvári és környékbeli közintézmények (iskolák, óvodák), hogy ne kelljen a fásításra pénzt áldozniuk.

Tovább...
 
Tavaly kevesebbet költöttünk hálapénzre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 05.

ImageKétezer forinttal fizettünk többet a vényköteles gyógyszerekért 2008-ban - Átlagosan havi 4 300 forintot költött a lakosság hálapénzre a tavalyi évben, derült ki a WEBBeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. közös felméréséből, mely a lakosság egészségtudatosságát és egészségügyi kiadásait vizsgálta. A felmérés a felnőtt magyar lakosság körében, véletlenszerű telefonos megkérdezéssel zajlott.

Tovább...
 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1035 - 1045 / 1223