Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A Kormány adja vissza a 250 milliárd forintot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 04.

Image"Az egészségügy rendbetételének alapvető feltétele, hogy a kormány adja vissza azt a 250 milliárd forintot, amit a konvergencia-programmal kivont az ágazatból." - olvashatjuk Dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében, amely így folytatódik: " Minden reformnak és átalakításnak csakis ez lehet a kiindulópontja. Az emberek egészségén nem lehet spórolni, különösen nem válság idején!"

 
Több, mint 25 millió forint - és szellemi támogatás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 02.

Image"Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség." - ezzel a mottóval jött létre a „Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért” 2008. januárjában, amely fő feladatának tekinti az elesettek, hátrányos helyzetűek, fizikai és szellemi fogyatékkal élők, illetve a beteg idősek és gyermekek támogatását. Az Alapítvány tavaly 25.000.000 forintot gyűjtött céljai megvalósítására. Erről számolt be Ugrits Tamás püspöki tanácsos, a kuratórium elnöke a Szent István Művelődési Házban tartott sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
Rohamosan nő a munkanélküliek száma Fejér megyében is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. február 02.

Az elbocsátási hullámnak „köszönhetően” rohamosan nő a munkanélküliek száma Fejér megyében is: a KSH adatai szerint Fejér megyében idén év elején 23 %-kal több regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Az álláskeresők száma év végén „ugrott meg”: 2008 decemberében 16.587-en fordultak a munkaügyi kirendeltségekhez munkát keresve – 1.463 fővel többen, mint novemberben. Ezek közül 13.820 fizikai, 2.767 pedig szellemi munkát végzett korábban.

Tovább...
 
Egymillió ember érdekében Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. január 31.

ImageAz egész régió lakosságának egészségügyi ellátását rendkívül hátrányosan érintheti, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórház európai uniós pályázatát tartalékhelyre sorolták, lényegében kizárták a támogatottak köréből - mondotta dr. Balogh Ibolya, a megyei közgyűlés elnöke a kórház összintézményi értekezletén, és egyben valamennyi érintett közéleti személyiség, országgyűlési képviselő, felelős szakember együttműködését és segítségét kérte a kormányzati állásfoglalás megváltoztatásához.

Tovább...
 
A munkához vezető út Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageAz „Út a munkához” elnevezésű programról tartott sajtótájékoztatót tegnap Soós Ferenc, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szakmai főigazgató-helyettese. Az említett projekt a foglalkoztatási helyzet javítását tűzte ki célul – a Közép-dunántúli régióban tavaly év végén 6623 szociális segélyből élőt tartottak nyilván. Fejér megyében 2779-en tartják fenn magukat rendszeres segélyből, akik közül sokan most lehetőséget kapnak arra, hogy „közfoglalkoztatásban” vegyenek részt, illetve, hogy átképezzék őket (35 éves kor alatt).

Tovább...
 
427 millió forintot kapott a Velencei-Tó Térségfejlesztő Egyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageKözel 427 millió forintot kapott a Velencei-Tó Térségfejlesztő Egyesület az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében. A 9 velencei települést összefogó szervezet a megítélt összegből 234 millió forintot „III. tengelyes intézkedésekre” (mikrovállalkozások létrehozásának és fejlesztésének támogatására, turisztikai tevékenységek ösztönzésére, falumegújítás és –fejlesztésre, a vidéki örökség megőrzésére és fenntartható fejlesztésére…) használhat fel, 193 millió forintot pedig „Leader jogcímekre”, amely projekt 2009. második negyedévében indul el.

Tovább...
 
Ruhaneműket oszt az Öreghegyi Karitasz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 28.

ImageAz Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja január 29-én és 30-án (csütörtökön és pénteken) 16:00 és 18:00 óra között várja azokat a rászorulókat, akik nehéz anyagi helyzetük miatt nem tudnak ruhaneműket vásárolni. A karitászosok a Budai út 76. szám alatt (Székesfehérvár – az áruházzal szemben, az autóbusz megálló mögötti 4 emeletes épületnél) működtet egy raktárat, ahol jó minőségű női, férfi, és gyermekeknek való ruhákból, cipőkből válogathatnak az érdeklődők.

Tovább...
 
MEGHIÚSUL A FEJLESZTÉS? Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. január 26.

Az egészségügy történetének legnagyobb fejlesztése valósulhat meg azzal, hogy a kormány megemelte a póluskórházak pályázati keretét - jelentette be Vojnik Mária, a szaktárca államtitkára a kabinet január 21-ei ülését követően. Az első fordulóban nyertesnek nyilvánított nyolc intézmény között hiába kerestük a Fejér Megyei Szent György Kórházat.

Tovább...
 
Négynapos munkahét és csökkentett fizetés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 23.

A gazdasági válság természetesen az autóipart is sújtja. A világ második legnagyobb autóipari beszállítójának, a Densonak székesfehérvári leányvállalatánál ezért áprilistól szeptemberig heti négy napos munkarend bevezetését, és ezzel arányosan a fizetések csökkentését tervezik. Yukimasa Ohoka elnök közleménye szerint "A vállalat alapelveinek megfelelően a munkahelyek lehetséges megőrzése fontos szempont, ezért a költségcsökkentő intézkedések mellett fontolóra veszünk minden olyan megoldást, ami a létszámleépítés elkerülését segítheti elő."

 
221 millió forint emlékhely-fejlesztésre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 23.

ImageInteraktív oktatóhely, kerékpártároló és fogadóhelyiség létesül abból az uniós támogatási pénzből, amelyet a pákozdi önkormányzat nyert el két civil szervezettel - a Pákozdért Alapítvánnyal és a Honvédség és Társadalom Baráti Körrel -, valamint a Sukorói Református Egyházközséggel közösen. Az Integrált turisztikai település-vagy térségfejlesztés és tematikus fejlesztés pályázat során megítélt 221 millió forint konkrét felhasználási területe a pákozdi katonai emlékhely fejlesztése lesz, így az emlékmű környékét is „megszépítik” majd.

 
Alternatív energia-lehetőségek a gázválságban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 21.

A „gázhelyzet” egyik következményeként lassan a csapból is az ún. alternatív energiákról szóló hírek folynak. De melyik lesz az igazi(?) megoldás? Neves előadók keresik a választ erre a kérdésre A Szabadművelődés Házában január 29-én, 18 órától. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a rendezvény egyik fő szervezője.

Tovább...
 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1046 - 1056 / 1222