Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
Alternatív energia-lehetőségek a gázválságban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 21.

A „gázhelyzet” egyik következményeként lassan a csapból is az ún. alternatív energiákról szóló hírek folynak. De melyik lesz az igazi(?) megoldás? Neves előadók keresik a választ erre a kérdésre A Szabadművelődés Házában január 29-én, 18 órától. – hívta fel a programra figyelmünket Trupka Zoltán népművelő, a rendezvény egyik fő szervezője.

Tovább...
 
A költségvetés fejfájára fölírható: élt két hetet Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. január 19.

ImageAz IMF-hitel legfontosabb ismérve, hogy nem azoknak kell megfizetni, akik felvették és elköltik, hanem a magyar adófizető polgároknak - hangsúlyozta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában. - Orbán Viktor a Vasárnapi újság című műsorban a mostani pénzügyi válság erkölcsi dimenzióját tekintve kijelentette, összességében a "gyújtózsinórt" emberi jellembeli problémák, a kapzsiság gyújtotta meg.

Tovább...
 
Iránytű nélkül maradtunk a válság kellős közepén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 16.

Image„Nyakó István vagy nem érti vagy nem akarja érteni, hogy miről szól a válságkezelés sikeres európai útja.” – áll Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivőjének mai közleményében - ”A Fidesz korábban már világossá tette, hogy négy reform egyidejű megvalósítása szükséges a sikeres válságkezeléshez; az adócsökkentés mellett kormányzati, foglalkoztatási és fejlesztéspolitikai reformot is végre kell hajtani. A kormány napról napra tovább rontja az ország helyzetét."

Tovább...
 
4 millió Forintos megtakarítást jelentett a tanítási szünet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 15.

ImageA Fejér Megyei Önkormányzat szakemberei több, mint négy 4 forintos megtakarítást számoltak ki a megyei önkormányzat fenntartása alá tartozó oktatási intézmények három napos szünetével kapcsolatban. Mint ahogy már hírt adtunk róla: 12 intézményben hétfőtől három napig, egy intézményben pedig (a martonvásári Pápay Ágoston Speciális Szakiskolában) egyetlen napig nem kellett iskolába menniük a diákoknak. Ezzel több, mint 4 millió forint értékű energiát spóroltak meg.

Tovább...
 
A RET egyhangúlag támogatja a Kórház pályázatát Nyomtatás E-mail
Írta: www.fejer.hu   
2009. január 14.

ImageA Közép-Dunántúli Térség Regionális Egészségügyi Tanácsa a Fejér Megyei Szent György Kórház – fenntartója, a Fejér Megyei Közgyűlés támogatásával – benyújtott előterjesztését a tegnapi, rendkívüli, veszprémi ülésén megtárgyalta, és az alábbi határozatot hozta:

Tovább...
 
Találkozó a gázkorlátozás miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 13.

ImageA Fejér Megyei Védelmi Bizottság a rendkívüli hideg és a gázkorlátozás miatt hozott határozatára hivatkozva megbeszélést hívott össze néhány perccel ezelőtt Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke a Fejér megyei civil szervezetek vezetői és képviselői részére. A találkozót a Megyeháza Címertermében tartják, s részt vesz rajta a Fejér Megyei Védelmi Bizottság képviselője is.

 
Szünet a gáz miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 12.

Mától háromnapos tanítási szünetet tartanak a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartása alá tartozó tizenhárom oktatási intézményben. A Megyei Védelmi Bizottság pénteki ülésén szavazta meg a szünet elrendelését a gáztakarékosság jegyében. Ott, ahol a szülők előzőleg kérték, ügyeletet biztosítanak a gyermekek számára.

 
Lehet, hogy árfelhajtási tervek vezetik az orosz-ukrán gáz-vitát? Nyomtatás E-mail
Írta: Vállalkozók Szövetsége Központ - közlemény   
2009. január 11.

Napok óta egy régi keletű orosz-ukrán gázvita veszélyezteti a magyar vállalkozások amúgy is nehézkes gazdasági teljesítményét és a magyar állampolgárok emberhez méltó életét. A Vállalkozók Szövetsége (VSZ) szerint előfordulhat, hogy az egész mögött nem más, mint az energiahordozók árcsökkenése miatti alibi-vita zajlik, hogy hazánknak és a kiszolgáltatott európai országoknak felverjék közösen a gáz árát.

Tovább...
 
A Polgári Frakció kezdeményezését frakción kívül is támogatják Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 10.

ImageMegvalósult az a rendhagyó találkozó, amelyet a Polgári Frakció kezdeményezett Székesfehérvár költségvetésével kapcsolatosan – a frakción kívüli képviselők részvételével. Mint tudjuk, városunknak nincsen elfogadott költségvetési koncepciója, nem sikerült hozzá többséget szereznie Warvasovszky Tihamérnak és a szocialistáknak. Márpedig törvényes határidőn belül, február végéig költségvetést kell alkotni. Ennek eredményes „létét” célozta meg a Polgári Frakció, amikor megbeszélésre invitálta Viniczai Tibort, Szigli Istvánt és Juhász László képviselőket.

Tovább...
 
Sikeresen pályázott Gárdony Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 08.

Eredményt hirdettek a KDOP-2007-2.1.1/C „Integrált turisztikai település- vagy térségfejlesztés és tematikus fejlesztések” című pályázat kapcsán. A pályázatot a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács írta ki még 2007-ben, s 2,2 milliárd forintot irányzott elő támogatási összegként. A régióból 31-en pályáztak, s öten örülhettek a végső döntésnek. Ebből ketten Fejér megyei projekt megvalósulásához kértek anyagi hozzájárulást.

Tovább...
 
Székesfehérváron zavartalan a lakossági gázellátás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. január 07.

Nem vezetnek be egyelőre semmiféle korlátozást sem a távfűtésben, sem a melegvíz-szolgáltatásban Székesfehérváron, a lakossági felhasználók között. A Kisrálysori fűtőerőmű átállt az olajtüzelésre. A Bakony utcában, a Tóvárosban és a Köfém lakótelepen lévő egységeket nem érinti a gázkorlátozás, és továbbra is gázzal működnek a kazánok és az erőmű, hiszen itt lakossági igényeket szolgálnak ki.

 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1057 - 1067 / 1223