Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
A Gyurcsány-kormány alatt válság nélkül is nőtt a munkanélküliség Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

ImageA jelenlegi negatív tendenciák egyértelműen összeköthetők a Kormánnyal. – világosította meg az ország helyzetét Turi Kovács Béla, országgyűlési képviselő, a KPE országos elnöke székesfehérvári sajtótájékoztatóján, majd elmondta, hogy a Gyurcsány-kormány alatt anélkül, hogy válság lett volna, 6,1 %-ról 7,7 %-ra nőtt a munkanélküliség, ami most csak tovább gyűrűzik.

Tovább...
 
Lepusztulási lejtőn az ország Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

Image„Történelmünk során ritkán zuhant ilyen gyorsan és élesen országunk a lepusztulási lejtőn.” – jelentette ki Horváth Miklós Csaba, amikor Dr. Cser-Palkovics Andrástól átvette a szót a tanácskozás kezdetén, majd hozzátette: „Ráadásul ilyen békeidőben furcsa és szokatlan ez, már amennyiben „békeidőről” beszélhetünk.”

Tovább...
 
Azonnali, s teljesen más intézkedésekre van szükség, mint amit a kormány tesz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 30.

ImageA Malom Házban tartotta regionális tanácskozását a Kisgazda Polgári Szövetség és a Kisgazda Polgári Egyesület. A találkozón Fejér, Somogy, Baranya és Tolna megye delegáltjai vettek részt, az ülést megelőzően pedig Turi Kovács Béla, országgyűlési képviselő, a KPE országos elnöke, Horváth Miklós Csaba, önkormányzati képviselő, a KPE székesfehérvári elnöke, valamint dr. Cser-Palkovics András, országgyűlési képviselő, a Fidesz székesfehérvári elnöke tartott sajtótájékoztatót.

Tovább...
 
Újabb elbocsátások  élénkíteni kellene a gazdaságot! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 29.

ImageAz most már vitathatatlan tényként világlik – remélhetőleg – minden racionálisan gondolkodó, önmagát logikusnak nevező, megfelelő gazdasági háttértudással rendelkező és/vagy az ész érvek igazság tartalmát meglátni képes (és akaró!) ember számára, hogy a gazdaságot márpedig élénkíteni kell! A Polgári Frakció adócsökkentést javasolt – amit ideje végre komolyan megfontolni, hiszen már a VT Autóelektronikai Kft. is elbocsátásokat tervez: közel négyszáz dolgozójától szeretne megválni a válságra hivatkozva…

Tovább...
 
Költségvetési koncepció - káosz, mint az állami költségvetésnél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 28.

ImageA székesfehérvári Közgyűlés elé vitt költségvetési koncepció nem volt alkalmas arra, hogy a Közgyűlés elfogadja, hiszen pont az nem derült ki belőle, ami egy ilyen tervezet lényegét adja: hogy milyen elvek mentén, milyen keretek között és milyen alapvető dolgokat figyelembe véve készíti majd el a városvezetés a költségvetés tervezését januárban-februárban.

Tovább...
 
Helyi adócsökkentést javasol a Fidesz Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 26.

Image"Tudjuk, hogy a világgazdaság új korszakba lépett. A radikális átalakulások komoly kihívások elé állítják Magyarországot és azon belül az adottságai okán kiemelkedő tőkevonzó képességgel rendelkező Székesfehérvárt is. Helyi szinten is szükség van egy városi növekedési programra, és annak legfontosabb elemeként helyi adócsökkentésre. " - olvashatjuk Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető honlapján

Tovább...
 
Elbocsátások az Alcoa-Köfémnél Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageA Sanmina-SCI és az AAA Auto Group után az Alcoa-Köfém is megszorító intézkedéseket vezet be „válságkezelés” címszóval. Az AAA Autó Csoport eladásra bocsátotta székesfehérvári ingatlanját, a Sanmina SCI közel négyszáz dolgozótól szeretne megválni, az Alcoa-Köfém pedig több, mint hétszáz ember munkaviszonyát szünteti meg április végéig. A székesfehérvári hengermű üzemben 83, a móri üzemben pedig 650 fővel kevesebben dolgoznak majd. Az elbocsátás három üteme: január, február és április.

Tovább...
 
Megszorítások helyett gazdaság-élénkítést javasol a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageNem megszorításokat kellene bevezetni „válságkezelés” címszóval, hanem beruházás-növelésre, gazdasági élénkítésre van szükség. – véli a Polgári Frakció. Vargha Tamás tanácsnok mai sajtótájékoztatóján kifejtette: a Frakció által néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott, s az illetékeseknek eljuttatott „hét pontos csomagjukban” már utaltak arra, hogy adó- és járulékcsökkentés szolgálná a vállalkozók érdekeit, s jelentene bizonyos fokú menekülést a mélypontról ahelyett, hogy további terheket rónának az amúgy is szörnyű gazdasági helyzetben lévőkre. Javaslataikra azonban eddig még nem érkezett reakció sem Székesfehérvár polgármestere, sem a frakciók részéről.

Tovább...
 
A Polgári Frakció el akarja törölni az iparűzési adót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 24.

ImageA Fehérvári Hírek szerkesztőségének birtokába jutott információk minden kétséget kizáróan alátámásztják azt a hírt, amellyel már többen is felkeresték szerkesztőségünket. Olvasóink azt kérték, hogy vizsgáljuk meg azon híresztelések igazság-tartalmát, amelyek a Polgári Frakció gazdság-élénkítő, vállalkozás-támogató elképzeléseire vonatkoznak. A Tény tehát, amely már bizonyos: A Polgári Frakció iparűzési adócsökkentést javasol, valamint közel 7000! Székesfehérvári vállalkozónak törölné el az iparűzési adófizetési kötelezettségét a válságra való tekintettel!

 
Dolgozz a Vörösmarty Színházban! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 22.

ImageA székesfehérvári Vörösmarty Színház gazdaság-vezető helyettes, fénytechnikus, világosító, valamint információs munkakörök betöltésére keres munkavállalókat. A részletes pályázati kiírásokat alább olvashatják el.

Tovább...
 
A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság tagjai támogatják a Kórház EU-s pályázatát Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

ImageTegnap ülésezett a Fejér Megyei Közgyűlés Pénzügyi és Gazdálkodási Bizottsága. A testület megállapodott abban, hogy támogatják a Fejér Megyei Szent György Kórház "Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban" című Európai Uniós pályázatát (TIOP 2.2.7.), amelyet az intézmény 12 milliárd forintos fejlesztési igénnyel nyújtott be. A megegyezésről támogatási szándéknyilatkozat is született, amelyet a képviselők kézjegyükkel elláttak. Ezen kívül megvitatták a november 27-i Közgyűlés több előterjesztését is.

 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1079 - 1089 / 1223