Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság
Gazdaság
"A Kormány gazdaságilag ellehetetleníti az önkormányzatok működését" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageMóron rendezték meg a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ) Oktatási és Kulturális Munkabizottsága soros ülését, amelyet idén a Fejér Megyei Önkormányzat szervezett. A kétnapos programot Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszédében elmondta: a Kormány gazdaságilag ellehetetleníti az önkormányzatok működését, így az oktatási, kulturális, szociális és gyermekvédelmi szakellátás is igencsak súlyos problémákkal kénytelen szembesülni.

Tovább...
 
Kormányzati "zsákmányszerzés" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 14.

ImageA jelenlegi kormányzati és törvényhozási gyakorlatot elemzi a "közjó" illetve a "zsákmányszerzés" szempontjából Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke azon tanácskozáson, amelyre ma, 17 órakor kerül sor a Megyeháza Dísztermében. A „Vagyonleltár” című program szervezője az Élőlánc Magyarországért mozgalom, a cél pedig az, hogy rávilágítsanak minden magyar állampolgárt arra, hogy hova folynak el a közpénzek, s egyáltalán – a „nép” javát szolgálják-e a befizetett adók.

Tovább...
 
Magyar partnereket keresnek az orosz üzletemberek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 13.

Fehérorosz üzletemberek látogattak Fejér megyébe, hogy megvizsgálják, milyen üzleti lehetőségeket rejt e térség. Megismerkedtek a régió gazdaságával, megtekintették a Sóstói Ipari Parkot és az Alba Ipari Zónát, majd a Gazdaság Házában kétoldalú üzleti tárgyaláson vettek részt. Kiderült, hogy a magyarországi nagykövet által vezetett küldöttség elsősorban ital-, vegyipari alapanyag-, kábel-, és élelmiszeripari alapanyag-gyártáshoz, valamint  turisztikai területre keres üzleti partnereket hazánkban.

 
Vasútfelújítás - gyorsabban utazhatunk majd Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 12.

A Kelenföld-Székesfehérvár-Boba vasútvonal felújításáról nemrég döntött a Kormány. Ennek egyik eleme egy 43 km-es pályafelújítás Székesfehérvár és Tárnok között. Tárnokról egy másik, 20 km hosszú vágány épül majd Kelenföldig, Kápolnásnyéket és Velencét összekötve pedig egy közúti felüljárót létesítenek. A beruházás összköltsége 119 milliárd forint, amiből 101,3 milliárd forintot állna az UNIO. A beruházás eredményeképpen a személyvonatok menetideje 21 perccel, az intercity-járatoké pedig fél órával csökkenne.

 
Gyűrűzni látszik a válság Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.

Úgy látszik, éppen itt az ideje annak – sőt, nem is szabad tovább várni -, hogy az adott pozíciókban lévő „hatalmi képviselők” higgadtan és önös érdekeiken túltekintve átgondolják, mit lehetne tenni a magyar gazdaság megmentéséért. Félre kéne tenni az „ego”-t, s elfogadni a kisebbségnek nevezett – valójában szellemi többségben (is) lévők – javaslatait, hogy ne zuhanjunk tovább.

Tovább...
 
Jelentős létszámleépítést tervez a Sanmina-SCI Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

ImageA székesfehérvári telephellyel is rendelkező, amerikai központú Sanmina-SCI közel négyszáz dolgozójától válik meg a közeljövőben. A létszámleépítést a tatabányai üzemnél tervezik, s főként a Székesfehérvárról érkezett munkaerőt bocsátják el, amely a hírek szerint 80%-ra tehető, s 20% az elküldeni kívánt tatabányaiak aránya. A cég több ezer embert foglalkoztat Magyarországon, két évvel ezelőtt 382 milliárd forintos forgalmat bonyolított le, így többen értetlenül állnak az elbocsátási tervezet előtt. A vállalat személyzeti vezetője nem kívánt nyilatkozni ezügyben.

 
TISZK-pályázaton nyert az Árpád Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 07.

ImageKözel 400 millió forintot nyert az Árpád Szakképző Iskola a Térség Integrált Szakképző Központjának szervezeti felépítésének korszerűsítésére és módszertani fejlesztésére. Az iskola két éves projektjének célja, hogy a képzések minősége javuljon, s jobban igazodjon a piaci igényekhez. Ehhez pedig a szervezeti felépítésen is változtatni kell. A program első szakaszában az intézményben dolgozó 35 szakember továbbképzéseken bővíti majd tudását.

 
Fogjunk össze a betörők ellen! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 05.

"Biztonságos Otthon – Otthon Biztonságban" – ezzel a címmel indította el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság legújabb programját, amely célja a lakásbetörések visszaszorítása. A kampány során a rendőrkapitányság vagyonvédelmi referense egy biztonsági tanúsítványt készít az adott lakás biztonságosságáról, s ennek alapján több biztonságtechnikai cég is kedvezményes áron kínálja termékeit a lakóknak.

 
A Richter és az Egis a legismertebb hazai gyógyszergyár Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 04.

Meglepően kevés gyógyszercéget ismer a magyar lakosság, tevékenységükről pedig – a konkrét információ hiányának ellenére is – jellemzően negatívan vélekednek – derült ki a webbeteg.hu egészségportál és a Szinapszis Kft. 1000 fős reprezentatív lakossági kutatásából. A vizsgálat szerint spontán ismertségben mindössze két gyártó emelkedik ki: a Richter (34%) és az Egis (27%), amelyeket gyakorlatilag minden harmadik lakos ismer, a támogatott válaszok eredményeivel kiegészítve pedig a Béres említése jelentős még.

Tovább...
 
Vízóra leolvasás november első napjaiban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. november 03.

A Fejérvíz Székesfehérváron a következő helyeken és napokon, a „J” leolvasási ütemnek megfelelően a lakáson belüli vízmérők (mellékvízmérők) leolvasását végzi:

Tovább...
 
7,7 millió forintot nyert a Bodajki Önkormányzat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 02.

ImageKözlekedési fejlesztések támogatására nyújtott be pályázatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz júniusban a Bodajki Önkormányzat. A Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága helyt adott a kérelemnek, s a város 7.714.000 forint támogatásban részesül. A helyi polgármester, Oszlánszki Zsolt tájékoztatása szerint az összegből egy új Opel Vivaro típusú 8+1 fős kisbuszt vásárolnak majd. Ezen kívül egy másik nyertes pályázatban is része van Bodajknak, amely az élethosszig tartó tanulással kapcsolatos – az IKT infrastruktúra megteremtésének keretében az Általános Iskola 37 asztali számítógépet, 9 laptopot, 9 interaktív táblát és 9 projektort vehet át.

 
<< Első < Előző 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Következő > Utolsó >>

Eredmények 1090 - 1100 / 1222