Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
három színpaddal várja a közönséget az Alba Regia Feszt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 09.
ImageIdén három színpadon, több nemzetközi és hazai fellépővel várja a közönséget az Alba Regia Feszt augusztus 9. és 11. között. Székesfehérváron több évtizedes múltra visszatekintő hagyománya van az Alba Regia Fesztnek, amelyet néhány év kihagyás után idén harmadik alkalommal rendeznek meg újra.
Tovább...
 
Erre-Arra: NÁDASDYÉK AGÁRDI KASTÉLYA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 08.
ImageAZ ERRE-ARRA „VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKI CSODÁK” AJÁNLÓJA: NÁDASDYÉK AGÁRDI KASTÉLYA / A Nádasdyék (bár volt egy csodaszép, Magyarországon egyedülálló, tudor-stílusú kastélyuk Nádasdladányban), imádtak Agárdon lenni. Bár a kastély területe le van zárva, az erre-arra bejutott és készített pár fotót a kastélyról.
Tovább...
 
M. O. Walsh: Fényed ki ne hunyjon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 05.
ImageA louisianai Baton Rouge-ban a nyári délutánok tikkasztó hőségében nap mint nap összejönnek a szomszédok, hogy együtt főzzenek, hideg sört igyanak és beszélgessenek. Az itt élők figyelnek egymásra... a látszólagos idillnek is megvan a maga sötét oldala. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Jazz mindenkinek  jövő kedden kezdődik az Alba Regia Feszt! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 05.
ImageAugusztus 9-11. között ismét eluralkodik a zeneőrület Székesfehérvár Belvárosában, az Alba Regia Feszt-en! A világhírű német Mo’Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje vonul fel a színpadokon. Többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Garami Funky Staff, a Varga János Project, az Oláh Krisztián Trió, a Kéknyúl Hammond Band, KosziJanka és az Irie Maffia énekesnője, Sena koncertjeit élvezhetjük idén.
Tovább...
 
Sodró fantasy és költői játék fiatalokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 05.
ImageElkezdődtek a Tündérhon vándorai című költői játék próbái, amit a Pelikán Kamaraszínházban fognak játszani dr. Matuz János rendezésében. A közönség a tavalyi János vitézhez hasonlóan fehérvári fiatalokat láthat a színpadon, a főbb szerepekben Kelemen Istvánt, Jenei Mártont, Komlódy Márkot, Scheer Pannát és Szabó Diánát. Koreográfusként Blaskó Borbála, a zenei megvalósításban Cserta Balázs működik közre. A bemutató szeptember 28-án lesz.
Tovább...
 
Fergeteges koncertekkel kezdődött el az idei FEZEN Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 04.
ImageTegnap délelőtt ismét megnyitotta kapuit a FEZEN Fesztivál, amely ebben az esztendőben is számos zenei élményt tartogat a szórakozni vágyóknak. A szervezők várakozása szerint minden idők leglátogatottabb FEZEN-je lesz az idei, ahova negyvenezer zenerajongót várnak. A többezres közönség a legkülönfélébb műfajok által érezhette kiválóan magát a FEZEN Fesztivál első napján.
Tovább...
 
AZ ERRE-ARRA: GÁRDONYI GÉZA KERESZTELŐKÁPOLNÁJA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 04.
AZ ERRE-ARRA „VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKI CSODÁK” AJÁNLÓJA: GÁRDONYI GÉZA KERESZTELŐKÁPOLNÁJA - 153 évvel ezelőtt ezen a napon keresztelték meg Gárdonyi Gézát, minden idők egyik legkedveltebb regényének, az Egri Csillagoknak az íróját. Gárdonyi Géza Agárdon született a Nádasdyék agárdi birtokának egyik cselédházában, és szintén a Nádasdyék birtokán, a Szent Anna kápolnában keresztelték meg.
Tovább...
 
Szubjektív objekt - új kiállítás nyílik a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 03.
Augusztus 12-én pénteken 18 órakor Szubjektív objekt címmel nyílik meg Pálné Hencz Teréz és Arany Gold Zoltán közös tárlata a Pelikán Galériában. A kiállítás szeptember 9-ig látható keddtől péntekig 10 és 18 óra között. A tárlatot Czinki Ferenc író nyitja meg.
Tovább...
 
KultúrKorzó  már szerdától a zenéé a főszerep Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Programszervező Kft.   
2016. augusztus 03.
ImageEzen a héten már szerdától várja az érdeklődőket a Fehérvári KultúrKorzó. Augusztus harmadikától augusztus ötödikéig, 17.00 órától a FEZEN Fesztivál fellépői szórakoztatják a járókelőket a Mátyás király emlékműnél. Péntek este a Kongattack eső miatt elmaradt koncertjét láthatja, hallhatja a nagyérdemű, szombaton pedig az ugyancsak a rossz idő miatt elmaradt Erdőn, mezőn formáció lép színpadra. A KultúrKorzó keretében kerül sor a Bodajki Jazz Tábor zárógálájára, és az idei utolsó korzós estéről sem hiányozhatnak a Project Prometheus tűzzsonglőrei.
Tovább...
 
Történetek a világháborúk nemzedékéről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 03.
Image„Történetek a világháborúk nemzedékéről. 1918–1945–2015” címmel nyílik kiállítás augusztus 5-én 18 órakor a pákozdi Katonai Emlékparkban. A tárlat a II. világháború idején készült műtermi illetve a háború valós pillanatait megörökítő fotóin kívül számos korabeli tárgy bemutatásával emlékezik a II. világháborúra. Szintén augusztus 5-én 19 órától a Military Girls duó koncertjét hallhattják az érdeklődők az emlékpark területén.
Tovább...
 
ERRE-ARRA: GÁRDONYI GÉZA SZÜLŐHÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 03.
ImageAZ ERRE-ARRA „VELENCEI-TÓ KÖRNYÉKI CSODÁK” AJÁNLÓJA: GÁRDONYI GÉZA SZÜLŐHÁZÁBAN - Augusztus 3-án, 153 éve született Gárdonyi Géza, ebben az agárdi kis cselédházban. A családfő, Gárdonyi Géza édesapja a Nádasdyék agárdi kastélyának fűtési rendszerét működtette, cserébe itt lakhatott a család, két másik családdal egyetemben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3301 - 3311 / 6171