Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Melvin Burgess: Billy Elliot Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 13.
Billy vagyok, Billy Elliot. Tizenegyéves vagyok, és amióta apa meg a bátyám folyton sztrájkőrségbe jár, mindig nekem kell vigyázni a lökött Nagyira. Mert az anyukám meghalt. Apa folyton azt mondja, muszáj bokszedzésre járnom, mert ő is bokszolt, meg az apja is bokszolt. De én utálok bunyózni. A zongorán szeretek klimpírozni, mint a Mama, és a múltkor edzés után beálltam a balettos lányok közé táncolni. Hát az... az igazi csoda volt! (Könyvajánló)
Tovább...
 
Folytatódik a Harmonia Albensis Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 13.
A harmadik előadással folytatódik a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat Székesfehérváron. Július 14-én, csütörtökön este Boross Csilla opereaénekes és Medveczky Ádám világhírű karmester ismét együtt lépnek fel helyi kórusokkal közösen a Szent István Bazilikában, a „Donna Sante” című est keretében. A koncertre a Vörösmarty Színházban lehet jegyeket váltani.
Tovább...
 
Keddtől teljes gőzzel dübörög a fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: EFOTT   
2016. július 11.
ImageTópart, napsütés, bulik és zene minden mennyiségben – csak szabadon! Július 12-én Velencén kezdetét veszi a 2016-os EFOTT, amely a szervezők bevallása szerint minden eddiginél nagyobbat fog szólni. A sport, turisztikai, gasztronómiai és kulturális programok mellett a zenefelhozatal is erősnek ígérkezik: a hazai közönségkedvencek közül többen extra produkcióval készülnek, a Rudimental pedig már most üzent a fesztiválozóknak.
Tovább...
 
Bíró Lajos: Őseink angyalai a tündérek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 11.
ImageA 328. Hétvezér Est vendége Bíró Lajos író, magyarságkutató, akinek hozzáértő vezetésével érdekes utat tehetünk meg, járhatunk be a népmesék, mondák és szimbólumok, az ősmagyar szakralitás és jelképrendszer világában. A mostani előadás ívét egy könyvbemutató apropóján rajzolja fel az előadó.
Tovább...
 
Székesfehérvári Királyi Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 11.
ImageSzékesfehérvár már most Szent István ünnepére készül, amikor grandiózus koronázási ünneppel és 10 napos rendezvénysorozattal emlékezünk az egykori királyi székhelyre és első királyunkra. Már most érdemes jegyet váltani a két kiemelt eseményre, az augusztus 13-i és 14-i Koronázási szertartásjátékra, és az augusztus 16-i Musica Sacra hangversenyre.
Tovább...
 
Közkívánatra újraindult a jegyelővétel a Rockmaratonra! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 11.
ImageTeljes gőzzel dübörög a világ leghosszabb rockfesztiválja Dunaújvárosban: a Rockmaraton szervezői a beérkezett nagy számú kérésnek engedve újraindították az elővételt a fesztivál még hátra lévő napjaira.
Tovább...
 
Szombaton tűzbe borul a Fő utca Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 08.
ImageEzen a héten tűzzsonglőrök produkciója is színesíti a Fehérvári KultúrKorzót: július 9-én, szombaton 21.00 órától a Prometheus Project borítja tűzbe a Fő utcát. A csapat látványos produkcióival augusztusban a Székesfehérvári Királyi Napok során is találkozhat majd a közönség.
Tovább...
 
Négy hét a FEZEN-ig Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2016. július 08.
ImageNégy hét múlva kezdődik Székesfehérvár legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a FEZEN. Idén kibővített fesztiválterülettel, két nagyszínpaddal és minden eddiginél több külföldi zenekarral készülnek a szervezők.
Tovább...
 
Az Echo Nyári Akadémia zárókoncertje a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 06.
ImageElkezdődött a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban az első Echo Nyári Akadémia, amely a világhírű magyar kamarazene hagyományaiba vezeti be a fiatal muzsikusokat. A kurzuson a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem három tanára, Kováts Péter, Varga István és Fülei Balázs, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője hat napon át foglalkozik a magyar és külföldi - többek közt indiai, orosz és japán - résztvevőkkel, akik július 8-án, pénteken a nagyközönség elé állnak: a zárókoncerten megmutathatják, hogy a helyszínen formálódó, friss ismeretségekből is remek kamaraprodukciók születhetnek.
Tovább...
 
Wm. Paul Young: Éva Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 06.
John, a Begyűjtő különös helyen él; szigete a világok határán fekszik, egy dimenziók közti redőben. Egy nap az óceán hatalmas konténert sodor a partra, melyben tizenkét holttest hever. A roncsok közt kutatva John egy fiatal lányra bukkan, aki csodával határos módon túlélte a tragédiát. A sziget Gyógyítói és Tudósai hamarosan felfedezik, hogy a lány genetikai adottságai nem mindennapiak: teste minden egyes sejtjében ott hordozza az egész emberiséget...(könyvajánló)
Tovább...
 
A Kaposvár Helyőrségi Katonazenekar muzsikál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. július 05.
Folytatódik pénteken este az Emlékparki Nyár programsorozata a pákozdi Katonai Emlékparkban. 18.00 órakor festménykiállítás nyílik, ezt követően a Kaposvár Helyőrségi Katonazenekar ad koncertet.
Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3312 - 3322 / 6138