Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Hangverseny az orgona javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 23.

Hangversenyre hívják az érdeklődőket július 2-án, 18 órakor a székesfehérvári evangélikus templomba. Az esten fellép Marosvári Péter (orgona és tenor-szóló), Pogány Ildikó (orgonakíséret), Rajkó Márta (fuvola), és Csekéné Bányai Erzsébet (cselló). A koncerten való részvétel ingyenes, ám minden adománynak örülnek a szervezők, amelyet a már megkezdett orgonaépítéshez használnak fel.

Tovább...
 
Bakonyi Csilláé a Vörösmarty-gyűrű Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 23.

Bakonyi Csillának ítélték oda idén a Vörösmarty-gyűrűt. A társulat – mint mindig, úgy most is - titkos szavazással döntöttel el, hogy melyik kolléga érdemli meg szakmai munkája alapján az adott évadban a kitüntetést. A díajat tegnap nyújtották át jelképesen a Pelinkán udvarban. – Bakonyi Csilla ugyanis jelenleg szabadságon van, így fizikai valójában később veszi át a gyűrűt.

 
A szeretet szabad! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 22.

Image„Gyengeségeimmel hozzád bújok közel, / mert erőt csak az ad, ki szeretőn ölel. / Olyan úton járok Veled kéz a kézben, / melynek csillagpora túlragyog az Égen. / Mi öröktől való, az mindörök marad. / Megmásíthatatlan! A SZERETET szabad!...” – így kezdődik Körmendi Gitta „Angyali gondolatok” című verse, amelyet az Evangélikus Közösségi Ház Gyülekezeti Házában olvashatnak a látogatók Varga Zsuzsa festmény-kiállításán.

Tovább...
 
A leghosszabb öröm is lehet Korai Nyomtatás E-mail
Írta: Szijjártó Attila   
2008. június 22.

ImageA Leghosszabb Nap Fesztivál utolsó fellépője a Korai Öröm zenekar félórás késéssel kezdte koncertjét. A városi népzenét, pszichedelikus etnót játszó, mára 14 éves múlttal, nemzetközi elismertséggel bíró csapat a szokványos laza eleganciával, könnyedséggel foglalta el helyét, a tízperces beállást követően pedig beúsztak a „korai-hangzásnak” megfelelő, már jól ismert hangok.

Tovább...
 
Kinyílt a tér Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 22.

ImageA Városi Képtár – Deák Gyűjtemény „Új magyar művésztelepek, új magyar művészkolóniák” címmel indított kiállítás-sorozatot. Ennek első részében a mezőszemerei Nyílt tér alkotótelep művészei kaptak bemutatkozási lehetőséget. Meghökkentő – művészfilmeket, fotókat, festményeket bemutató – tárlatuk még néhány napon át látható az Oskola utcai galériában.

Tovább...
 
Vakok látogatása a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Székesfehérvári Egyházmegye   
2008. június 20.

ImageA székesfehérvári központtal működő Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete (LÁRKE) tagjai 2008. június 27-én 11 órakor speciális tárlatvezetésen vesznek részt a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumban.

Tovább...
 
Koncert a Szent István Díszudvarán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

Reneszánsz és XX. századi kórusművekkel várják az érdeklődőket ma, 18:30-kor a Szent István Művelődési Ház Díszudvarán (Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.). A koncert karvezetője Burján Orsolya lesz. Belépő: diákoknak 500 Ft, nyugdíjasoknak 300 Ft, illetve lehetőség van Támogatójegy megvásárlására is. Bővebb információ az intézmény telefonszámán kérhető: 22/502-887

 
A Nagy Olvasásmánia! Légy te is mániákus! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás - Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár   
2008. június 20.

ImageA Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár gyermekrészlege ismét olvasópályázatot hirdet - egy kicsit másképp. A korábbi évektől eltérően korosztályonként 7-7 könyvet ajánlanak olvasásra a nyári szünet idejére, 4-8. osztályos tanulóknak. A pályázatok 3 kategóriában készülhetnek: könyvillusztráció, könyvajánlás, kutatómunka. A „Nagy Olvasásmánia” 2008. június 15-től szeptember 15-ig tart. Az olvasásra ajánlott könyvek és a hozzájuk kapcsolódó feladatok megtalálhatók a könyvtárban és annak honlapján (www.vmmk.hu).

 
Jön István, a király Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

Székesfehérvárra is ellátogatnak a Magyar Televízió „Társulat” című műsorának győztesei, akik július 25-én és 26-án a Sóstói Stadionban mutatják be az István a király című rockoperát. Az országjáró turné során a produkciót többek között Budapesten, Debrecenben, Kaposváron, Szegeden, Székesfehérváron… sőt, határon túli állomásokon is láthatja majd a közönség. Az előadás rendezője Szikora János, a koreográfus Zsuráfszky Zoltán, a zenei rendező Szörényi Szabolcs, a díszleteket Csikós Attila, a jelmezeket pedig Kovács Yvette Alida tervezte.

 
17-es székesfehérvári honvédek a Doberdón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageRózsafi János és Stencinger Norbert hadirégészek „17-es székesfehérvári honvédek a Doberdón” című könyvének bemutatóját tartották tegnap délután a Helyőrségi Klubban. A programon részt vett városunk több közéleti-politikai szereplője, valamint Tömböl László, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is.

Tovább...
 
Töltsük együtt ezt az éjszakát! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageAz Egyházmegyei Múzeum, a Szent István Király Múzeum, a Városi Képtár – Deák gyűjtemény és a Volksbank Galéria a város életében először közösen szervezi meg a népszerű „Múzeumok éjszakáját". – Ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót a Székesfehérvári Püspökség, a Szent István Király Múzeum, a Városi Képtár – Deák gyűjtemény és a Volksbank Galéria a Székesfehérvári Püspöki Palota Dísztermében.

Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3378 - 3388 / 3481