Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Muzsika a komolyzene szerelmeseinek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 10.

A Nemzeti Kulturális Alap Komolyzenei Szakmai kollégiumának támogatásával idén is folytatódik a tavaly megkezdett Komolyzenei Hangversenysorozat Gárdonyban. A programot a helyi önkormányzat szervezi, Jónás Krisztina énekművész pedig a szakmai hátteret biztosítja hozzá.

Tovább...
 
Munkában és közönségben sincs hiány a fehérvári szimfonikusoknál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 09.

Image„Bár az elmúlt kilenc év sok nehézséget hozott, mégis végig töretlenül haladt előre zenekarunk, s európai hírnévre tett szert.” – nyilatkozta Drahos Béla a Vörösmarty Színházban, majd a fehérvári szimfonikusok idei terveit ismertette. A három pillérrel alátámasztott „munka” első részét a Színházzal való együttműködés jelenti. Ennek egyik eredménye a „Bál a Savoyban” című operett.

Tovább...
 
Egy agárdi fotós lesz az Év Természetfotósa? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 08.

ImageAz agárdi fotóst, Mészáros Andrást is beválasztották az Év Természetfotósa Díj döntősei közé. A pályázatra mintegy 400 művet neveztek be az alkotók, amelyekből 120-at választott ki a szakmai zsűri. Ezek közül 7 felvétel Andrásé, ahogy a Nimród magazin szeptemberi számának címlapján is az ő fotója látható. A verseny „döntős” képeiből október 26-án nyílik kiállítás a Természettudományi Múzeumban. Mészáros András legszebb felvételeit megtekinthetik honlapján: www.meszarosandras.com .

Tovább...
 
Duma-duma-duma Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 08.

ImageA Magyar Narancs (kedveskedő!) kritikája szerint „alkoholista katowicei bányamérnökre emlékeztet” – jellemzéssel illetett Kőhalmi Zoltán, valamint Hadházi László ismét „spontán szófolyamra” hívja a közönséget ma este, 19 órakor az Öreghegyi Közösségi Ház udvarára. E székesfehérvári kultúr-intézmény már régóta teret biztosít a „Dumaszínház” fellépőinek, így most is hagyta „megdumálni magát”…

Tovább...
 
Valahol ott, legbelül... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

Image„Belső utazás”-ra invitál Szurcsik József képzőművész, akinek tegnap nyílt tárlata a Pelikán Galériában. Az 1959-ben született alkotó képein - a kiállítás szervezőinek megfogalmazása szerint - : „a tájat valami borongós vibrálás hatja át, és ezeken pillanatképeken időtlen hangulatok lakoznak. Betonkockákba ágyazott emberi arcok és fejek vannak jelen, teljesen üres arckifejezéssel. Az alkotó hangulatait, érzéseit és belső élményeit a képek lilásan, narancsosan izzó palettája adja vissza egy álomszerű mögöttes valóságban.”

Tovább...
 
Az Aidával népszerűsíti nyelvvizsgarendszerét a Nyelvparádén a KJF Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence - PR referens   
2008. szeptember 06.

ImageA Kodolányi János Főiskola az egyik kiállítója a szeptember 5-7. között megrendezésre kerülő budapesti Nyelvparádénak. A főiskola standján a székesfehérvári színház művészei is bizonyítják a Kodolányin folyó nyelvoktatás eredményességét, hiszen az osztrák turné német nyelvű előadásaira a főiskola saját módszerével és nyelvvizsgarendszerével készültek fel.

Tovább...
 
Bérletvásárlási akciót hirdet a Vörösmarty Színház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 06.

Image„Késve indult meg ugyan a bérletárusítás, ám mégis jól állunk.” – nyilatkozta Vasvári Csaba színházigazgató sajtótájékoztatóján, majd elmondta: bérletvásárlást ösztönző akciót hirdetnek azok számára, akik október 15-ig megváltják bérleteiket a Színház előadásaira. A fődíj 200.000 forint, s egyéb egyéb nyereményeket is kisorsolnak. A 23 féle bérlet minden „típusában” lesz például, aki visszanyerheti a jegy árát, valamint wellness-hétvégék, könyvek és értékes tárgynyeremények is gazdára találnak.

Tovább...
 
Kortárs művészeti vásár a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. szeptember 05.

Image2008. szeptember 6-án, szombaton egy jó hangulatú művészeti vásárra hívja Önöket a Székesfehérvári Művészek Társasága. Az idén márciusban indult sorozat kéthavonta a hónap első szombatján kerül megrendezésre a Pelikán Galériában, ahol hivatásos művészek (a társaság tagjai - többek között Acsa Szücs Imre, Lencsés Andrea, Pinke Miklós) már negyedik alkalommal kínálják legfrissebb alkotásaikat műtermi áron.

Tovább...
 
Azért van! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 05.

ImageA székesfehérvári Möbius Café nemcsak „olybá pihenő művész-sarok”, hanem kiállító terem is. Ahol az ember csak úgy üldögél, iszogat, s közben nézegeti a falakon függő fotókat, festményeket – mikor mit akasztottak oda a város művészei. E tárlatokat többször is bemutattuk Önöknek, így nem maradhat ki a ma este, 19 órakor megnyíló kiállítás sem: Pintér Balázs szobrászművész alkotásai 19 órától láthatók Láposi Gabriella méltatásával.

Tovább...
 
Játszóházi foglalkozások a Munkácsy-kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 05.

ImageA Városi Képtár – Deák Gyűjtemény játszóházi foglalkozásokat tart a Munkácsy-kiállításhoz kapcsolódóan szeptember 27-én, október 11-én, és október 25-én, délelőtt fél tizenegytől és délután fél háromtól. A programot öt éven felüli gyermekeknek ajánlják, akiket neves képzőművészek – a Derkovits-ösztöndíjas Kis Róka Csaba festőművész és Galambos Arienn restaurátorművész – tanítanak meg különböző alkotási módokra.

 
Lépj fel a Vörösmarty Színházban! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageA Vörösmarty Színház gyermekszereplőket keres a 2008/2009-es évadban bemutatásra kerülő Copperfield Dávid című előadás gyermekszerepeire. Azaz: Copperfield Dávid szerepére egy 10-12 évesnek látszó fiút, Emmi szerepére egy ugyanilyen korúnak tűnő lányt, valamint további szerepekhez hasonló korosztályi megkötéssel fiúkat. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , 30-289-2444

 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3411 - 3421 / 3649