Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ligeti dallamokért a Zichy-be! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

ImageA Zichy-ligeti Zenepavilonban augusztusban is folytatódik a „Zichy ligeti dallamok” című programsorozat. - tájékoztatta szerkesztőségünket Vargha Magdolna, a rendezvény egyik koordinátora - Az ingyenes koncerteket vasárnap esténként tartják a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és A Szabadművelődés Háza szervezésében – többféle műfajt felölelve. A részletes program alább olvasható.

Tovább...
 
Ismét kinyílt a Vajda János Könyvesbolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 29.

ImageA székesfehérvári irodalmárok és könyvbarátok nagyszámú jelenléte mellett nyitották ki ma délután a Vajda János Könyvesboltot a Fő utcán. Az ünnepélyen jelen volt a Líra hálózat két vezetője – akik elég nagy késéssel érkeztek meg a budapesti „bombariadó” és az ahhoz kapcsolódó kiürítés miatt -, s beszédükben kifejtették: a helyi, regionális könyvkiadásnak nagy teret kell szentelni, mert igény van rá.

Tovább...
 
Hagyományőrző nap Dinnyésen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Dinnyési Baráti Kör 2008. augusztus 2.-án 12 órától III. Hagyományőrző napját tartja a dinnyési Kastélykertben a reneszánsz jegyében. – tájékoztatta szerkesztőségünket Bognárné Kohl Erika, a program egyik fő szervezője - A királyi pár díszes bevonulását követően színes vásári forgatag, gólyalábasok, vásári mutatványosok várják a közönséget.

Tovább...
 
Lengyel győzelem az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR referens   
2008. július 28.

ImageA lengyel Switch On Quintet nyerte az első alkalommal megrendezésre került Kodolányi Nemzetközi Jazzversenyt, a második díjat két magyar együttes, a Mindsweeper és a Balázs Tamás Trió megosztva kapta. A nemzetközi zsűri koncertje alatt került sor a július 21. óta zajló 3 fordulós verseny eredményhirdetésére, ahol a két különdíjat szintén a döntőbe jutott magyar együttesek tagjai kaptak, illetve egy német és egy brit együttes.

Tovább...
 
Musica Regia - hatodik éve már Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 28.

ImageA Musica Regia idei programsorozatának nyitásaként Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának rövidített változata látható augusztus 1-jén és 2-án a Városház téren. A Drahos Béla vezényletével, valamint Szinetár Miklós és Harangi Mária rendezésében előadott darabot augusztus 5-én az „Öt Lakatos” jazz-koncert követi, 6-án a „4 For Dance” lép fel, 8-án és 9-én Ábrahám Pál operettjei hallhatók, 11-én pedig a Carmina Burána az Alba Regia Szimfónikus zenekar 500 fős vegyeskarának előadásában.

 
Country Fesztivál Gárdonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

A country-rajongók ma este még élvezhetik kedvenc zenéjüket Gárdonyban, a Polgármesterei Hivatal mögötti parkolóban. Éjjel 22 órakor aztán bezárul a XIII. Country Fesztivál, amely nemcsak e műfaj kedvelőit vonzza a városba, hanem mindenkit, aki egy kirakodó vásáros, nyári vízparti forgatagban szeretne kikapcsolódni. S, hogy ne csak a zene legyen élvezetes: a koncertek alatt a Footloose Linedance Club, Szeged Linedance Klub és a Thunderfoot Linedance Club táncosai szórakoztatják a közönséget.

 
Ismét kinyílik a Vajda János Könyvesbolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 26.

ImageA Vajda János Könyvesbolt Székesfehérvár egyik meghatározó kulturális létesítménye, amely nemcsak könyvkereskedésként, hanem irodalmi- és gyermekprogramok helyszínéül is szolgál évek óta. Az üzlet a tulajdonosi viszonyok változása miatt néhány hónapig zárva volt, kedden viszont ismét kinyitja kapuit. Az hivatalos megnyitóra 17 órakor kerül sor, amelyen a Líra hálózat képviselői is jelen lesznek - mivel hozzájuk csatlakozott az üzlet. A látogatókat ráadásul egy nyári akcióval várják: közel 1000 olvasmányt kínálnak 400 Ft-os egységáron.

Tovább...
 
Áll már az "István a király" díszlete Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 24.

ImageFőpróbára készülnek már a színészek a Sóstói Stadionban. Az „István a király” című darabot holnap és holnapután láthatja Székesfehérváron a közönség, amely előkészületei már javában folynak. Az nedves-szeles időjárás ellenére a díszletépítők serényen dolgoznak (olykor esőkabátban), s már a forgószínpad is a helyén áll.

Tovább...
 
Bodorítsuk a bárányfelhőt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 24.

ImageA Terembura Kulturális Egyesület és a budapesti Momentán Társulat „Bárányfelhő-bodorítás” címmel zenés-mesés drámajátékos foglalkozást tart Réber László kiállításához kapcsolódóan a Csók István Képtárban. A vasárnapi rendezvény során a képtár átváltozik a Négyszögletű Kerek Erdővé, ahol minden kisgyermek részese lehet a mesének. A programra Bruckner Szigfrid kiérdemesült cirkuszi oroszlán titkárságán, a 06-70/529-2740-es vagy a 06-20/373-5899-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Tovább...
 
Nemzetközi Jazzverseny Siófokon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. július 24.

ImageSiófok nem csak a Balaton, de a jazz fővárosa is, hiszen július 21 és 26. között kerül megrendezésre az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny.A Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézetében (Siófok, Petőfi sétány 1.) zajló versenyben három forduló után alakul ki a végső sorrend. Az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny legjobbjait értékes pénzdíjak is várják, a nyertes zenekar jutalma több mint egymillió forint (5.000 euró).

Tovább...
 
Kulturális kikapcsolódás a Varkocs szobornál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageKevés olyan kulturális rendezvényről hallani, amelyet magánkezdeményezésből, saját erővel, mindennemű külső anyagi támogatás nélkül, nyereségérdekeltség-mentesen, csupán a művészet hirdetése és közösségteremtő erejének felhasználása céljából hoznak létre. A Varkocs szobor körül holnap egy ilyen program várja az igényes szórakozásra vágyókat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3411 - 3421 / 3566