Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Az első Emlékhelyek Napja Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Andrea   
2016. május 10.
ImageA Nemzeti Örökség Intézete 2016-ban kezdeményezte, hogy a Kulturális Örökség Napjai és a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozathoz hasonlóan az emlékhelyeknek is legyen egy közös programnapjuk. Székesfehérvár is csatlakozik a kezdeményezéshez, ezt kedden a Nemzeti Emlékhelyen tartott sajtótájékoztatón erősítette meg Róth Péter alpolgármester, Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója, Varga Andrea, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa, valamint Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus karnagya
Tovább...
 
Fényérzékenység  történetek fénnyel elbeszélve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 10.
Fényérzékenység címmel nyílik kiállítás szombaton az Új Magyar Képtárban. Szolnoki Szabolcs képeit Bordács Andrea művészettörténész mutatja be a látogatóknak, a megnyitón közreműködik Vízer Dániel jazzénekes. A székesfehérvári fiatal festőművész alkotásai a fényezéssel irányítják a nézők figyelmét egy-egy tárgyra, történetre.
Tovább...
 
Ave Caesar!  császári látogatás a Floralián Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. május 08.
Színes, érdekes, élménydús családi programokkal várták a látogatókat az idei Floralián. A megújult Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás első nagyrendezvényén résztvevők a Szabad Színház jóvoltából Septimius Severus császár látogatásába nyerhettek bepillantást.
Tovább...
 
Rostásy Szabó Mihály fotóiból nyílt tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 08.
ImageA Vörösmarty Színház Forrás Galériájában látható Rostásy Szabó Mihály "Nekem a Balaton..." című kiállítása. A tárlat megnyitójára tegnap került sor. A képeket Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház népszerű színésznője ajánlotta a közönség figyelmébe. 
Tovább...
 
Ünnepi hangverseny a Bazilika megújulásának tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 06.
ImageÜnnepi hangversenyt ad az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a Szent István Bazilika megújulásának alkalmából. A péntek esti rendezvényen Joseph Haydn művei csendülnek fel. Jegyeket a Vörösmarty Színházban lehet vásárolni.
Tovább...
 
Tavaszünnep Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Gyöngyösi Tímea, Havasi Tímea, Kész Mónika   
2016. május 03.
A Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás első nagyrendezvénye a Floralia, vagyis a tavaszköszöntő ünnep hétvégén kerül megrendezésre. A nagyszabású táci eseményről sajtótájékoztatót tartottak a Szent István Király Múzeum római kori termében.
Tovább...
 
A Székesfehévár-ért Nemzetközi Művészkör májusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. május 03.
ImageA Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2016. május havi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
Muzsika-sziget épül az EFOTT-on Nyomtatás E-mail
Írta: EFOTT   
2016. május 03.
ImageJóllehet, a fiatalok elősorban nem hagyományőrző programokat keresnek, mégis nem várt tömegek nótáznak és néptáncolnak, ha házhoz viszik nekik erre a lehetőségeket. Az EFOTT minden eddiginél komolyabb kulturális programmal és egy külön helyszínnel rukkol elő július 12-17. között, Velencén a magyar hagyományok kedvelőinek.
Tovább...
 
Rajzpályázat az álomszülinapért Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. május 03.
ImageVegyél részt az ÁlomSzülinap pályázaton, és nyerj egy családi wellness hétvégét, vagy egy szülinapi zsúrt! A Kadabra Kreatív Kft. kreatív pályázatot hirdet „ÁlomSzülinap” címmel 6-10 éves gyermekek részére.
Tovább...
 
Kincsek és étkek, főúri asztalok ékességei Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 29.
A seregélyesi kincs – főúri asztalok ékessége címmel nyílik kiállítás pénteken a Szent István Király Múzeumban. A rendezvényen kóstolóval egybekötve mutatják be a Főúri finomságok a seregélyesi Zichy-Hadik kastélyból című kötetet.
Tovább...
 
Lesley Pearse: A múlt nyomában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 29.
1953. június 2-át írunk, Anglia II. Erzsébet királynő koronázását ünnepli. Molly Heywoodnak azonban egészen máshol járnak a gondolatai. A húszas éveiben járó lány, aki apja vegyesboltjában dolgozik Somerset egyik aprócska falujában, az ünnepséget hátrahagyva barátnője házához siet. Az erdei lakban rettenetes tragédia fogadja: Cassie-t meggyilkolták, és hatéves, félvér kislánya, Petal nyom nélkül eltűnt. (Könyvajánló)
Tovább...
 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3411 - 3421 / 6178