Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Nyári Színház a Pelikán Udvarban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

Ma kezdődik a Nyári Színház a Pelikán Udvarban. Az első előadásra 20:30-kor kerül sor, amikor a Kékszakállú herceg várát láthatja a közönség Meláth Andrea és Kovács István közreműködésével. Június 21-22-én a Viktória című nagyoperettet adják elő (szereplők: Moravetz Levente, Brunner Márta, Keller János, Váradi Eszter Sára, Buch Tibor, Gerner Csaba és Závodszky Noémi) , július 1-jén pedig a Budapest Klezmer Band koncertezik, amely tradicionális zsidó zenével örvendezteti meg az érdeklődőket.

 
Szenior Nap, avagy Nyugdíjas Juniális a Zichy-ligetben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageA fehérvári nyugdíjas klubok részvételével „Nyugdíjas Juniálist” rendeznek vasárnap a Zichy Ligetben. A II. Székesfehérvári Szenior Nap egyik fő célja, hogy a helyi nyugdíjasok megismerkedjenek egymással, s tudomást szerezvén a különböző – speciálisan nekik szóló – klubokról, beléphessenek azokba.

Tovább...
 
Könyvgyűjtő akció a határon túli magyaroknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageKönyvgyűjtő akciót hirdet az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület. Az alapítvány – ahogyan évek óta már, úgy most is – az erdélyi civil szervezetek és falusi iskolák javára szervezi az akciót. Ennek során várják a magyar nyelvű könyv-adományokat minden szerdán és csütörtökön az Esélyek házába. Kedves Olvasóink! Ne dobják ki a „feleslegessé vált”, „nélkülözhető” kiadványokat, hanem ajándékozzák oda a rászorulóknak – csatlakozzanak a programhoz!

 
Véget ért az Ünnepi Könyvhét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

ImageSobor Antal és Bakonyi István könyvbemutatójával ért véget a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozata. A záró eseményként méltóképpen megemlítendő író-olvasó találkozót Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban tartották.

Tovább...
 
A Vihar kapujában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

Évadzáró előadást tart a 2000 októberében alakult Prosperó Színkör június 28-án, este fél tíztől a Helyőrségi Klub udvarán. A program során a műkedvelő közönség Müller Péter: A vihar kapujában című darabját tekintheti meg, amelyet 2006-ban mutatott be először a társulat. Az előadás színvonalát jelzi, hogy a színészek játékát a Magyar Szín-Játékos Szövetség által felkért zsűri nemrég országos bronz minősítéssel jutalmazta.

 
Ingyenes koncertet ad a Tolcsvay Trió Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageBár még sokára lesz, de azért időben szólunk: a Tolcsvay Trió legközelebb augusztus 2-án, szombaton ad koncertet Gárdonyban, a Varga Étteremnél. Az együttes tagjai – Czipó Tibor basszusgitárral, Tolcsvay Béla énekkel és 12 húros gitárral, valamint Egri László szólógitárral – este fél kilenctől muzsikálnak a tőlük megszokott stílusban és dallamvilágot megjelenítve. A programon való részvétel mindenki számára ingyenes!

 
Jótékonysági est az Operaház művészeivel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageSimándy József fia, Simándi Péter szervezésében és vezetésével 2008. június 22-én Bodajkra látogatnak az Operaház jeles képviselői, hogy jótékonysági koncertet adjanak 15 órától, a helyi református templomban. – tájékoztatta szerkesztőségünket a bodajki gyülekezet lelkésze, Varga B. Árpád. - A kulturális programon való részvétel ingyenes, a közönség a perselybe dobhatja adományait, amelyet az Egyházközség a közösség javát szolgáló, szociális tevékenységet végző gépjármű-vásárlásra fordít.

 
Stancsics Erzsébet kötetbemutatója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

Stancsics Erzsébet – e név ismerős lehet, s nem véletlenül cseng össze a „Táncsics”-csal, hiszen ezen  család leszármazottja a székesfehérvári születésű költőnő, akinek kötetbemutatóját Nagyczakó Györgyi kiállítás-megnyitójával kötötték össze a Bányató Galériában.

Tovább...
 
A kultúra és a pénz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageSobor Antal „szubjektív benyomásait, reflexióit” tartalmazó új kötetét végre a bodajkiak is megismerhették, hiszen a hétvégén náluk járt az író-festő, aki Bakonyi Istvánnal egyetemben könyvbemutatót tartott. Az irodalmárokat az Ünnepi Könyvhét alkalmából hívták meg e programra, legközelebb pedig ma este, 18 órakor találkozhat velük a közönség Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Vár és Bástya a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Image„A lányok karcsún / hajladoznak / csupasz, hamvas / karjukon le-föl / futkosnak a napsugarak.” –olvastam Bobory Zoltán verssorait tavaly ilyentájt, egy padon megbújva, az égető Nap elől levél-árnyékba húzódva a Vár tizedik számában. S most, az Ünnepi Könyvhéten feltört az emlék, amikor a Vár-Bástya esten a szerzőket lestem a Bory-vár tornyai alatt.

Tovább...
 
Hurrá, nyaralunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageMegkezdődött a nyári szünet a magyar közoktatásban tanuló 1,7 millió gyermek számára. A hivatalos adatok szerint : 809.160 általános iskolás, 123.192 szakiskolás, 9.773 speciális szakiskolában tanuló, 200.026 gimnazista, s 242.016 szakközépiskolai diák búcsúzott el pénteken az iskolától – közel két és fél hónapra. Ehhez kapcsolódóan pénteken és szombaton is ballagásokat tartottak az oktatási intézményekben. Az óvodákban általában júliusban és augusztusban küldik nyári szünetre a gyermekeket, amit fokozatos csoport-összevonások előznek meg.

 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3433 - 3443 / 3525