Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
"Börtönben voltam, és ti meglátogattatok" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 06.
A Vox Mirabilis Kamarakórus tagjai örömmel mondtak igent az „Irgalmasság évére”, s egyben elhatározták, hogy megtesznek mindent, hogy a rászorulókat és a nehéz helyzetben lévőket segítsék ebben az évben. A programsorozat első állomása a székesfehérvári börtön volt, ahol Tornyai Gábor atya szentmiséjén adtak zenei szolgálatot.
Tovább...
 
A Parnasszus kortárs apostolai érkeznek Fehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 06.
ImageA Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat idei második, fehérvári állomásán Kalász Márton költő, író és Iancu Laura költő, néprajzkutató lesznek a vendégek a Ciszterci Szent István Gimnáziumban április 8-án 18 órától. Iancu Laurával és Kalász Mártonnal Takács Tamás irodalmár beszélget.
Tovább...
 
Górcső alatt Horvátország Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 05.
Horvátország 1991-ben bekövetkezett függetlenné válásáról és az uniós csatlakozásig tartó útjáról szól az a könyv, melyet április 7-én mutatnak be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat programjára szeretettel várják az érdeklődőket.
Tovább...
 
"Táborok az I. világháborús frontvonalak mögött" Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 05.
ImageDr. Demeter Zsófia történész, a Szent István Király Múzeum nyugalmazott igazgatója tart előadást szerdán 17 órakor Táborok az I. világháborús frontvonalak mögött címmel. A program „Az Égből dühödt angyal dobolt" - Székesfehérvári ezredek az I. világháborúban kiállításhoz kapcsolódik, amelyet április 17-ig lehet megtekintenia Múzeum Országzászló téri épületében.
Tovább...
 
A jövő kis zenészeit keresik Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. április 05.
ImageKisiskolásoknak tartanak a héten hangszerbemutatót a Székesfehérvári Hermann László Zeneiskola Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Amelyik kisgyereknek annyira elnyeri valamelyik hangszer a tetszését, hogy jelentkezni szeretne növendéknek a Zeneiskolába, az ezt már a héten megteheti. A Zeneiskola az alkalmassági meghallgatásait csütörtöktől tartja.
Tovább...
 
Újabb külföldi nevek az EFOTT-on Nyomtatás E-mail
Írta: EFOTT   
2016. április 05.
ImageAz EFOTT fesztivál szervezői bejelentették, hogy július 12-17. között a Velencei-tó partján az elektronikus zene rajongóinak minden eddiginél erősebb kínálattal kedveznek. Az egyetemisták legnagyobb éves buliján zenél majd először Magyarországon a brit nagyágyú, Zomboy és a holland Headhunterz, de az EFOTT színpadára lép Borgeous (USA), a szintén holland Firebeatz, valamint a Pendulum & Verse (dj set) (AUS) is.
Tovább...
 
Eszterhai Katalin: Akaratunk gyógyereje Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 05.
Image"Aki kézbe veszi ezt a könyvet, egy varázsszőnyegen találja magát, és velem együtt utazik azon a felderítő, kacskaringós, érzelmi úton, amely nekem reményt adott és ad a gyógyulásra, és bízom benne, hogy e kötet segít másoknak is megtapasztalni ezt a csodát."
Tovább...
 
Fotókiállítással elevenedett meg a római történelem a Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. április 04.
A Gorsium Régészeti Parkban nyílt meg szombaton délután Gelencsér Ferenc „Római istenek és istennők” című fotókiállítása. A minden részletében kinagyított fotók finom kidolgozottsága, a kisméretű tárgyak jellegzetes részleteit láthatóvá, megismerhetővé teszik. A Szent István Király Múzeum gyűjteményébe tartozó istenalakokat ábrázoló szobrok többszörös nagyítása, megjelenítése méltón tükrözik ezt. A fotókat, valamint az ókori romterületet Nádorfi Gabriella régész tárlatvezetésével tekinthették meg a látogatók.
Tovább...
 
Gordon Ramsay: Gordon Ramsay főzőiskolája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 04.
"Szeretném megtanítani önöket jól főzni, és élvezni a saját főztjüket. Nem terhelem az olvasókat nehéz kihívásokkal és komplex fogásokkal, viszont megmutatom, hogyan tud bárki ínycsiklandó ételeket az asztalra varázsolni, akár egészen kezdőként is. Egyszerűbben fogalmazva: megmutatom, hogyan lehetnek jobb szakácsok." (Gordon Ramsay)
Tovább...
 
DÁRDAI  Pál könyve Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 01.
Image"Voltam első áldozó, hittem Istenben. Valamennyire még most is hiszek, de már nem úgy... Abban azonban biztos vagyok, hogy a sors akaratából jutottam el Pécsről Berlinig. Voltak buktatók, értek tragédiák, de mindig talpra álltam. Senki és semmi nem tudott megtörni, egyenes gerinccel járom az utam. Igaz, már rokkantnyugdíjasként..." (Könyvajánló)
Tovább...
 
A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 01.
ImageKönyvajánló: Kemény Kristóf: Puskás Öcsi - A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai
Tovább...
 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3455 - 3465 / 6178