Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Horvát történelmi estre és Wass Albert Maratonra invitálnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. február 25.
Két varázslatos programra invitál minden kedves érdeklődőt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház ezen a héten. Február 25-én, csütörtökön este kerül sor az „Időutazás – 800 közös év” című, zenés-táncos, irodalmi-történelmi estre a Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, a belépés díjtalan. Fejér megye negyedik alkalommal csatlakozik a Wass Albert Maratonhoz, melynek itt ezúttal két helyszíne lesz. A 25 órás felolvasás február 26-án, pénteken este Székesfehérváron kezdődik, majd szombaton 10.00 órától Dunaújvárosban folytatódik.
Tovább...
 
Mary zenés mesevilága Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. február 24.
Egyszer volt, hol nem volt... Ugye, mindenki számára ismerős kezdés? Persze, hiszen mindenki volt kisgyermek, akinek sokat meséltek szülei szépről, jóról, rosszról és gonoszról. Vannak olyanok is, akik nem tudnak elszakadni a mesék csodálatos világától felnőttként sem.
Tovább...
 
Hangszervarázs óvodásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. február 24.
ImageZenei programot szerveznek székesfehérvári óvodásoknak a Hangszervarázs sorozatban Nagy Mária, az Állami Operaház zenekarának brácsaművésze és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek közreműködésével.
Tovább...
 
Rick Yancey: Végtelen tenger - Az Ötödik hullám trilógia második kötete Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 23.
Az első hullám nyomán sötétség támadt. A második hullámot csak a szerencsések élték túl. A harmadikat pedig a szerencsétlenek. A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben! (Rick Yancey: Végtelen tenger - Az Ötödik hullám trilógia második kötete - Könyvajánló )
Tovább...
 
Rick Yancey: Az 5. hullám Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 22.
Az első hullám nyomán sötétség támadt A második hullámot csak a szerencsések élték túl. A harmadikat pedig a szerencsétlenek. A negyedik után egyetlen szabály maradt: Ne bízz senkiben! (Könyvajánló: Rick Yancey - Az 5. hullám )
Tovább...
 
Gálaest Illényi Katicával és az Alba Regia Szimfonikusokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. február 22.
ImageMagyarország zenei életének különleges egyénisége Illényi Katica Liszt-Ferenc díjas hegedűművész, aki az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral egy rendkívül izgalmas és élvezetes gálaműsort adott szombaton két időpontban is a Vörösmarty Színházban. Illényi Katica énekelt, táncolt, hegedült és megszólaltatta a theremint, ami egy elektromos hangszer és érintés nélkül, pusztán gesztusokkal, mozdulatokkal generál bársonyos hangokat, dallamokat.
Tovább...
 
David Brooks: Úton önmagunk felé Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 22.
ImageFeltűnően versenyszellemű világunkban talán egyre talpraesettebbek leszünk – de vajon jobb vezetők és gondolkodók is? David Brooks, a The New York Times publicistája és A Társas lény szerzője bebizonyítja, hogy a valódi siker kulcsa a belső értékekben rejlik. A világhírű író mindenekelőtt azt vizsgálja, hogy a vagyon és siker utáni őrült vágyakozásunk hogyan számolta fel az értékes belső élet lehetőségét.
Tovább...
 
A hazai rock-metal élvonal is fellép a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2016. február 19.
ImageA dupla nagyszínpaddal készülő huszadik FEZEN fesztiválon, természetesen nem csak a külföldi zenekarok kapnak nagy hangsúlyt, a rock-metal és az alter-pop közönség is találkozhat hazai kedvenceivel. Most az előbbiekkel rukkolt elő a fehérvári fesztivál, de jövő hétre a lazább műfajokból is ígérnek egy adag fellépőt a szervezők.
Tovább...
 
Nathaniel Philbrick: A tenger szívében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 19.
ImageKönyvajánló: Nathaniel Philbrick: A tenger szívében / Az Essex bálnavadászhajó tragédiája
Tovább...
 
Könnyed, elegáns, tartalmas műsorral készül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. február 19.
ImageKönnyed, elegáns és rendkívül tartalmas műsorsorozatra készül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a következő napokban és hónapokban. Február 20-án, szombaton Illényi Katica hegedűművésszel közösen lépnek fel a fehérvári muzsikusok két időpontban is a Vörösmarty Színházban, majd 22-én, hétfőn egyedülálló kamaraestet adnak a zenekar művészei a Hermann László Zeneiskolában.
Tovább...
 
Emma Donoghue: A Szoba Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. február 18.
Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Jack képzeletét számtalan csoda foglalkoztatja - a tojáshéjakból épített kígyó az Ágy alatt, a Tévében látott képzeletbeli világ, a kuckó a Szekrényben, a ruhák között, ahová Anya esténként lefekteti, hátha jön Patás... (Könyvajánló - Emma Donoghue: A Szoba)
Tovább...
 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3510 - 3520 / 6177