Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A fehérvári zenekart is meghívták a fesztiválra Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

A Székesfehérvári Helyőrségi Zenekart is meghívták a június 26-29 között tartandó XVI. Nemzetközi Katonazenekari Fesztiválra. A találkozót 1977 óta kétévente rendezi meg Debrecenben a város önkormányzata és a Honvédelmi Minisztérium. A programon három külföldi és négy hazai zenekar mutatkozik be, s e Fesztivál keretében búcsúztatják el a Koszovóba induló magyar katonákat is.

 
Jótékonysági est a csángók javára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 30.

ImageA moldvai csángómagyarok és az erdélyi szórványban élő magyar anyanyelvű gyermekek oktatásának segítésére jótékonysági estet rendeznek hétfőn a Vörösmarty Színházban. A program fővédnöke Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke. Szervezője a Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány (AMMOA) és a Lénia 2 Kft.

Tovább...
 
Vén Zoltán lebontja a misztériumjátékot Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

ImageVén Zoltán grafikusművész aprólékosan kidolgozott, remekműveknek is nevezhető képeiből nyílt tárlat a Vörösmarty Teremben. A kiállítást Kozák Csaba művészeti író nyitotta meg, aki hosszasan elemezte és magasztalta – joggal – az alkotásokat.

Tovább...
 
Makk Károly Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 29.

Városunkba látogatott a Kossuth-díjas rendező, Makk Károly, akinek legújabb filmjét itt forgatják majd az ősszel. A mozi felvételét szeptember közepén kezdik el, s előreláthatólag két hetet vesz igénybe. A televíziós játékfilm a tervek szerint jövő év májusára készül el, s 70 perces lesz.

 
Reneszánsz muzsika és tánc a belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageReneszánsz hangulat költözik szombaton Székesfehérvár belvárosába. A zenei és táncos programok több helyszínen szórakoztatják majd a közönséget, s élethűen idézik fel Mátyás király korának miliőjét. A rendezvény egyházzenei hangversennyel zárul a Szent Imre templomban.

Tovább...
 
Az Én Bibliám és A mi vidám világunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageA Biblia Évének tiszteletére irodalmi és képzőművészeti pályázatot hirdetett a Szent István Művelődési Ház általános iskolások részére. Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadásra tegnap került sor a Katolikus Könyvbemutató- és vásár keretében, a gyermekek rajzaiból pedig kiállítást rendeztek a Művelődési Ház aulájában.

Tovább...
 
Ünnepi Könyvhét kezdődik Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 28.

ImageMa van a 79. Ünnepi Könyvhét első napja, így pont időben vagyunk ahhoz, hogy közreadjuk e programsorozat Székesfehérvárt és Fejér megyét érintő rendezvényeinek listáját. Böngésszenek az író-olvasó találkozók, versenyek, vetélkedők és könyvbemutatók között!

Tovább...
 
Land-art akció - füvet nyírtak a művészek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageTöbb száz négyzetméternyi területből metszettek ki képzőművészeti alkotásokat tegnap a Land-art akció keretében a kreatív művészek. A Fűnyírók Fesztiválját immár negyedik alkalommal rendezte meg a Bőrgyár Kulturális Egyesület. Az alkotásokról fotódokumentáció is készült, amit – a tervek szerint - diavetítéses formában bemutatnak a Fesztivál ideje alatt, valamint kiállítják a Műhely Kávézóban és a Kirakat Galériában.

Tovább...
 
Konceptuális fotográfia a buszmegállóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 26.

ImageA Bőrgyár Kulturális Egyesület rendezésében megnyílt a Nemzetközi Kortárs Lebegő Print-out Kiállítás a székesfehérvári buszpályaudvaron. A fotó-másolatok a mennyezetről lógnak alá június 7-ig, hogy azok is megtekinthessék, akik egyébként nem járnak galériákba. Az alkalom egyszeri és soha többet nem ismétlődik meg – a szervezők legalábbis ezt ígérik. Ezért nem árt kihasználni a lehetőséget.

Tovább...
 
Szobrászati deja vu és megbizergált Tekerem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 24.

ImageSzemét ömlött a Városháza elé. Elkövetőit mégse büntették meg. Sőt, engedélyt is adtak az – így immár legálissá vált - hulladék-szórásra. A „mocskolódás” oka: Propaganda. És még neve is van: „Kiutak 2008”

Tovább...
 
Vasvári Csaba az új igazgató Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 23.

Vasvári Csabát választotta meg a Vörösmarty Színház új igazgatójának a Székesfehérvári Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A tegnap éjjeli zárt ülésen tizenheten voksoltak mellette. Az előzetes félelmekkel ellentétben így nem kell újabb pályázatot kiírni eredménytelenség miatt.

Tovább...
 
<< Első < Előző 321 322 323 324 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3521 - 3531 / 3563