Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Vihar kapujában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 18.

Évadzáró előadást tart a 2000 októberében alakult Prosperó Színkör június 28-án, este fél tíztől a Helyőrségi Klub udvarán. A program során a műkedvelő közönség Müller Péter: A vihar kapujában című darabját tekintheti meg, amelyet 2006-ban mutatott be először a társulat. Az előadás színvonalát jelzi, hogy a színészek játékát a Magyar Szín-Játékos Szövetség által felkért zsűri nemrég országos bronz minősítéssel jutalmazta.

 
Ingyenes koncertet ad a Tolcsvay Trió Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageBár még sokára lesz, de azért időben szólunk: a Tolcsvay Trió legközelebb augusztus 2-án, szombaton ad koncertet Gárdonyban, a Varga Étteremnél. Az együttes tagjai – Czipó Tibor basszusgitárral, Tolcsvay Béla énekkel és 12 húros gitárral, valamint Egri László szólógitárral – este fél kilenctől muzsikálnak a tőlük megszokott stílusban és dallamvilágot megjelenítve. A programon való részvétel mindenki számára ingyenes!

 
Jótékonysági est az Operaház művészeivel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

ImageSimándy József fia, Simándi Péter szervezésében és vezetésével 2008. június 22-én Bodajkra látogatnak az Operaház jeles képviselői, hogy jótékonysági koncertet adjanak 15 órától, a helyi református templomban. – tájékoztatta szerkesztőségünket a bodajki gyülekezet lelkésze, Varga B. Árpád. - A kulturális programon való részvétel ingyenes, a közönség a perselybe dobhatja adományait, amelyet az Egyházközség a közösség javát szolgáló, szociális tevékenységet végző gépjármű-vásárlásra fordít.

 
Stancsics Erzsébet kötetbemutatója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 17.

Stancsics Erzsébet – e név ismerős lehet, s nem véletlenül cseng össze a „Táncsics”-csal, hiszen ezen  család leszármazottja a székesfehérvári születésű költőnő, akinek kötetbemutatóját Nagyczakó Györgyi kiállítás-megnyitójával kötötték össze a Bányató Galériában.

Tovább...
 
A kultúra és a pénz Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

ImageSobor Antal „szubjektív benyomásait, reflexióit” tartalmazó új kötetét végre a bodajkiak is megismerhették, hiszen a hétvégén náluk járt az író-festő, aki Bakonyi Istvánnal egyetemben könyvbemutatót tartott. Az irodalmárokat az Ünnepi Könyvhét alkalmából hívták meg e programra, legközelebb pedig ma este, 18 órakor találkozhat velük a közönség Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Vár és Bástya a Bory-várban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 16.

Image„A lányok karcsún / hajladoznak / csupasz, hamvas / karjukon le-föl / futkosnak a napsugarak.” –olvastam Bobory Zoltán verssorait tavaly ilyentájt, egy padon megbújva, az égető Nap elől levél-árnyékba húzódva a Vár tizedik számában. S most, az Ünnepi Könyvhéten feltört az emlék, amikor a Vár-Bástya esten a szerzőket lestem a Bory-vár tornyai alatt.

Tovább...
 
Hurrá, nyaralunk! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 15.

ImageMegkezdődött a nyári szünet a magyar közoktatásban tanuló 1,7 millió gyermek számára. A hivatalos adatok szerint : 809.160 általános iskolás, 123.192 szakiskolás, 9.773 speciális szakiskolában tanuló, 200.026 gimnazista, s 242.016 szakközépiskolai diák búcsúzott el pénteken az iskolától – közel két és fél hónapra. Ehhez kapcsolódóan pénteken és szombaton is ballagásokat tartottak az oktatási intézményekben. Az óvodákban általában júliusban és augusztusban küldik nyári szünetre a gyermekeket, amit fokozatos csoport-összevonások előznek meg.

 
Ez az éjszaka más, mint a többi Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Városi Képtár - Deák Gyűjtemény   
2008. június 13.

ImageA székesfehérvári Városi Képtár – Deák Gyűjtemény szeretettel meghívja Önt a 2008. június 21-én, szombaton 18-24 óráig tartó Múzeumok éjszakája programjára. Tudja… Ez az éjszaka más, mint a többi! A Városi Képtár - Deák Gyűjtemény ezt az estét és éjszakát a száz éve indított Nyugat folyóiratnak szenteli. Teszi ezt azért is, mert gyűjteményük száz szállal kötődik a folyóirathoz, annak közvetlen és közvetett köréhez.

Tovább...
 
Egy kis retro Csőszön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageNosztalgia bulit szervez a csőszi Etalonsport Tagóvoda szülői szervezete holnap, 20 órai kezdettel a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. – tájékoztatta szerkesztőségünket Burián Győzőné Tauz Ildikó, a program egyik fő szervezője – Az est bevételét jótékony célra fordítják: az óvodai udvar játékainak cseréjét valósítják meg belőle. A mulatságon 500 Ft-os támogatói jeggyel lehet részt venni, a zenéről pedig a Di Miletics gondoskodik.

 
Nemzetközi Alkotótábor Bajóton Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

ImageA Bajót Millennium Kht 2008. június 18. – június 21 között festészeti alkotótábort szervez a természeti szépségekben gazdag Bajóton, a Millennium Házban (Budapesthez közel, Nyergesújfalu alatt). A táborba jelentkezhetnek kibontakozni vágyó gyermekek, felnőttek, s – mivel nemzetközi – országhatáron túli művészek is.

Tovább...
 
Szinkronszínészek nyilvános vizsgája Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 13.

Image„A színész hangszere a beszéd. Ha valaki jól tudja használni eszközét, és megfelelő módon tud bánni vele, akkor az a színészi képessége szolgálatában áll, aki erre nem fordít kellő gondot, annak torlaszként állnak útjában a szavak, amelyek megakadályozzák abban, hogy szorongás nélkül, csak a játékkal törődjék. Ez érvényes a színészi munka egészére, de különösképpen a szinkronizáló színész munkájára. A mikrofon árulkodik. Egy szeizmográf érzékenységével jelzi a hibát, sőt, felnagyítja azt. „ (Dallos Szilvia)

Tovább...
 
<< Első < Előző 321 322 323 324 325 326 327 328 329 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3521 - 3531 / 3609