Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Interjú Pécsi Ildikóval Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 04.

Május 3-án és 4-én mutatták be a Gorsium Régészeti Parkban Aristophanes: A nőuralom, című komédiáját, Pécsi Ildikó, Kossuth-díjas színművész, rendezésében.

Tovább...
 
Nőuralom a Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 04.

ImageFlórát a rómaiak a virág, a virágzás, és a természet istennőjének tartották. Évente megrendezték a „ludi Florales”-t, azaz a megújulás ünnepét. Ennek első napján virágzó gabonakalászt tettek az oltárra áldozatként, magukat és állataikat pedig virágokkal borították be. A közönség szórakoztatásáról táncosok, mutatványosok és színészek gondoskodtak. Erről emlékeznek meg minden évben a Gorsium Régészeti Parkban, a „Floralia” keretében

Tovább...
 
Flóra ünnepét, a tavaszt köszöntik május elsejétől a táci Gorsiumban Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 01.

ImageA Gorsium régészeti park alapításának 50. esztendejében színes és változatos programokra várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
Lelkésznek készült, most pedig szobrokat készít és verseket ír Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 01.

Image„Árnyék és fény között” – ezzel a címmel tartottak irodalmi délutánt a Székesfehérvári Evangélikus Gyülekezetben. Ennek során Szemerei Gábor megzenésített költeményeit hallhatták a hívek, méghozzá családja tolmácsolásában. A verseket felesége ültette át a kották világába, gyermekei pedig gitárral és énekkel támogatták a produkciót. Ezen kívül különleges – többnyire mobil – fafaragásait is bemutatta a közönségnek, amelyek igen nagy sikert arattak.

Tovább...
 
Ady Estet tartott Barlay Ö. Szabolcs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. április 27.

ImageBarlay Ö. Szabolcs egy zenés, irodalmi estre invitálta a verskedvelőket és a híveket nemrég a Hermann László Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolába. A program az „Ady istene” címet kapta, hiszen Szabolcs atya az Ady Endréről kialakult téves képet szerette volna megváltoztatni az emberekben. Bebizonyítani, hogy e költő egyáltalán nem állt olyan távol Istentől és a tisztaságtól, mint ahogyan azt sokan gondolják. A zenével és vers-felolvasásokkal átszőtt előadás alapját Barlay Ö. Szabolcs legújabb Ady-kötete képezte, amelyet írója be is mutatott a közönségnek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 321 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3521 - 3525 / 3525