Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Játszóházi foglalkozások a Munkácsy-kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 05.

ImageA Városi Képtár – Deák Gyűjtemény játszóházi foglalkozásokat tart a Munkácsy-kiállításhoz kapcsolódóan szeptember 27-én, október 11-én, és október 25-én, délelőtt fél tizenegytől és délután fél háromtól. A programot öt éven felüli gyermekeknek ajánlják, akiket neves képzőművészek – a Derkovits-ösztöndíjas Kis Róka Csaba festőművész és Galambos Arienn restaurátorművész – tanítanak meg különböző alkotási módokra.

 
Lépj fel a Vörösmarty Színházban! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageA Vörösmarty Színház gyermekszereplőket keres a 2008/2009-es évadban bemutatásra kerülő Copperfield Dávid című előadás gyermekszerepeire. Azaz: Copperfield Dávid szerepére egy 10-12 évesnek látszó fiút, Emmi szerepére egy ugyanilyen korúnak tűnő lányt, valamint további szerepekhez hasonló korosztályi megkötéssel fiúkat. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , 30-289-2444

 
Újabb kiállítás nyílt a Bányató Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageEgy csepeli festő, Endrédy Zsuzsanna pasztellel és olajjal készült alkotásai díszítik egy hónapon át a székesfehérvári Bányató Galéria falait. A művésznőt - aki az Alkotók, Művészek és Művészetpártolók Egyesületének alapító tagja – népes közönség fogadta a tárlaton, s a megnyitón „meglepetés-fellépőkből” se volt hiány. A kiállítást először Balász Sándor költő, a Szigethalmi Barátok Körének elnöke méltatta, akit Csollák Mihály festőművész, a TEME elnöke követett.

Tovább...
 
Digitális katalógus-bemutató a Szent Imre-kiállítás kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageRégen voltak ilyen sokan a Szent István Művelődési Ház Szent István termében. – A Székesfehérvári Püspökség által szervezett „Szent Imre 1000 éve” című tanulmánykötet és a „Szent Imre 1000 éve” című kiállítás digitális katalógusának DVD-jét bemutató programra nemcsak a hívek voltak kíváncsiak. – Ez pedig nem meglepő, hiszen a kiadványok különlegessége, s a mögöttük húzódó, több hónapos szakértői munka mindenkit csodálattal tölt el…

 
"A nézők érzékelik majd a minőségbeli különbséget" - ígéri Vasvári Csaba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

ImageA Vörösmarty Színház 2008/2009-es évadjának programjáról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Vasvári Csaba. A színházigazgató egy hónapja és három napja tölti be jelenlegi pozícióját, s úgy látszik, ez az idő elég volt ahhoz, hogy tökéletesen átlássa az intézmény helyzetét, s megtegye ama bizonyos „megfelelő”-nek mondható lépéseket.

Tovább...
 
Török Ádám és a "szomorblues" Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 04.

Image„Asztalhoz leültem, megittam / sok-sok üveg bort. / Aztán már éreztem fájdalmam / lassan eltompul./ Ginben és whiskyben / kedvemet meglelem, / mert kábulat nélkül / semmit nem ér már rongy életem / Oh drága boraim, / fájdalmam lassan eltompul, / elszáll, eltompul, elszáll, eltompul…” – énekli egyik számában Török Ádám, hazánk egyik legismertebb és legkedveltebb blues-rock énekese, a külföldön is „rajongott” fuvolavirtuóz, aki idén lett hatvan éves, s pénteken Székesfehérváron is fellép.

Tovább...
 
Múzeumpedagógiai foglalkozások a Munkácsy-kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Városi Képtár - Deák Gyűjtemény   
2008. szeptember 04.

ImageA Munkácsy-kiállítást értelmező, és kreatív feladatokat is magába foglaló foglalkozásokat ajánlanak a Városi Képtár - Deák Gyűjteményben múzeumpedagógus vezetésével, általános iskolás gyermekeknek. - A korosztályok tudásszintjének megfelelő, már meglévő ismeretekre épülő tárlatvezetés mellett külön múzeumpedagógiai foglalkozást is tartanak, amely résztvevői egy terem méretű társasjáték segítségével ismerkedhetnek meg Munkácsy Mihály életével, munkásságával és szélesíthetik rajzelméleti tudásukat.

Tovább...
 
Jelentkezz a Szegő-díjra! Nyomtatás E-mail
Írta: Felhívás   
2008. szeptember 04.

ImageA Dr. Szegő Tamás-díj Alapítvány ösztöndíjban részesít évente egy 30 év alatti újságírót (aki 2008. december 31-ig nem tölti be 30. életévét) - az írott, vagy az elektronikus média bármely területén -, aki publikációiban kiállt az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért. Az első Szegő-díjat – a Fehérvári Híreknél is publikáló - Izing Antal újságíró kapta 1996-ban (akinek blog-elérhetősége a "linkek" menüpont alatt megtalálható, s "ízes" nyelvezete kétségtelenül visszacsábítja majd újra és újra a kedves olvasókat).

Tovább...
 
"Szent Imre 1000 éve" - tanulmánykötet és digitális katalógus Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 03.

ImageAz Egyházmegyei Múzeumban tavaly megrendezett, s hatalmas látogatottságnak örvendő „Szent Imre 1000 éve” elnevezésű kiállításra emlékeznek ma délután, 18 órakor a Szent István Művelődési Házban, amikor bemutatják a nemzetközi millenniumi tárlathoz kapcsolódó „Szent Imre 1000 éve” című tanulmánykötetet és az említett kiállítás digitális katalógusának DVD-jét.

 
Ágh Péter meghívására az EDDA is élő koncertet ad Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. szeptember 03.

ImageÁgh Péter, a Fidelitas ügyvezető alelnökének szombathelyi választókörzetében, a Joskar-Ola lakótelepen nagyszabású fesztivált tartanak szeptember 13-14-én. A civil összefogásban szervezett X. Joskar-Ola Napokon számos sport és családi rendezvény mellett fellép Emilio. A fesztiválon élő, belépő nélküli koncertet ad Magyarország egyik legismertebb zenekara, 27 aranylemez, 4 platinaalbum, 2 gyémántlemez tulajdonosa, az EDDA Művek.

Tovább...
 
Tudásvágy lehet - a hely viszont sokszor bizonytalan Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. szeptember 02.

A vidéki oktatásról tartott sajtótájékoztatót tegnap Varga Gábor, a Fejér Megyei Önkormányzat Kistérségi Bizottságának elnöke a Megyeházán. Ennek során kifejtette: a kistelepüléseken lévő iskolák közül egyre több szűnik meg a forráshiány miatt. Az oktatási intézményeket sorra zárják be, összevonják őket, ami senkinek se jó: a gyermekeknek sokszor messzire kell utazniuk a „tudásért”, az állás nélküli pedagógusok száma pedig egyre csak nő Fejér megyében (is). S nem mellékesen megjegyezve: az „egybeolvasztott” iskolák kihasználtsága 120 %-os, ami szintén az oktatás, és a gyermekek rovására mehet…

 
<< Első < Előző 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3521 - 3531 / 3750