Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Télűző karnevál Velencén Busókkal Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. január 18.
Rendkívül színes, hagyományteremtő eseményre kerül sor január 30-án, szombaton Velencén. Kicsiket és nagyokat egyaránt remek, ingyenes programokkal várnak a szervezők 10-től 22 óráig a Velencei Karneválon.
Tovább...
 
Hagyományőrzés népdalokkal, népzenével Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. január 15.
ImageA Ciszterci Szent István Gimnáziumban tartották  a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny harmadik előválogatóját a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezésében.
Tovább...
 
Hekabé Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 15.
ImageJanuárban is Hekabé! - Euripidész Hekabé című tragédiája ihlette Blaskó Borbála azonos című tánccal, mozgással elmesélt történetét: az ő Hekabéja egy olyan mozgásszínházi előadás, melyben különböző képekre és a táncosok karakteres figuráira épülnek a jelenetek.
Tovább...
 
Lovas zarándoklat egy kápolnáért a Szent Korona országai körül Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 15.
ImageChemez Farkas fa-, csont- és szarufaragó művész, a Népművészet Ifjú Mestere kiállításának megnyitójára és az azt követő előadásra hívják olvasóinkat a szervezők a Verebi Esték keretén belül. - Lovas zarándoklat egy kápolnáért a Szent Korona országai körül. Előadók: Chemez Farkas, Hották Attila és Faragó István lovas zarándokok.
Tovább...
 
Gerinc fájdalom nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 14.
ImageKönyajánló: Dr. Erbszt András - Gedő László: Gerinc fájdalom nélkül / A hát- és derékfájás okainak és kezelésének közérthető kézikönyve.
Tovább...
 
Katona Vilmos emlékkiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 13.
Katona Vilmos emlékére nyílik kiállítás január 14-én A Szabadművelődés Házában. A tárlatot Altorjay András nyitja meg, a közönség február 7-ig tekintheti meg a műveket. Katona Vilmos eredeti szakmáját tekintve építész volt, számos grafikát, festményt alkotott.
Tovább...
 
Székesfehérvári Szent helyek Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. január 13.
ImageA „Szent Székesfehérvárt”, mint kontinensünk egyik legfontosabb szakrális helyét mutatja be az a könyv, melyet az ismert régészprofesszor, dr. Siklósi Gyula írt. A középkortól napjainkig összegyűjtött emlékkötet bemutatója január 20-án délután lesz a „Zsuptipróban”, ahol a szerzővel dr. Bakonyi István beszélget. Az igazán érdekesnek ígérkező rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!
Tovább...
 
Szereplőválogatás a Rómeó és Júliához Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 12.
ImageSzereplőválogatást tartanak a Rómeó és Júliához Seregélyesen január 23-án, szombaton. A tavalyi nagy sikerű Pál utcai fiúk grundmese után Szegedi Tamás András rendező, drámainstruktor a Shakespeare-emlékév alkalmából választott darabot viszi színre. A castingra 16-24 éves lányok és fiúk jelentkezését várják. Az előadás bemutatója a hagyományteremtő Madárlátta Fesztiválon várható júniusban, Kalányos Tamás művészeti vezetésével.
Tovább...
 
F, mint figurális Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. január 08.
Festőművészek, szobrászok, valamint egy teoretikus képzőművész és egy grafikus alkotásaiból nyílik kiállítás „Az F-csoport tíz éve” címmel szombaton a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a figurális művészeti alkotások tárlatára.
Tovább...
 
Népi faszobrász kiállítás a Vörösmarty Társaság termében Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. január 08.
Cigány népművészet a magyar kultúrában címmel nyílik kiállítás a Vörösmarty Társaság termében január 8-án, pénteken. Az alkotóművész Kosztics László népi faszobrász. A kiállítást dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitja meg, a házigazdák Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke és Lakner József, az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör elnöke lesznek. A rendezvényen a Karavan Familia lép fel.
Tovább...
 
Lásho Lecsó koncert a fehérvári rászorulókért Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. január 08.
ImageA székesfehérvári rászorulókért szervez jótékonysági koncertet a Lásho Lecsó együttes január 9-én, szombaton este A Szabadművelődés Házában. A belépés díjtalan, ám a közönség adakozhat a nemes cél érdekében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3554 - 3564 / 6179