Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
J. M. Barrie: Pán Péter Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 10.

Image

Egyedülálló képeskönyvet tart kezében az olvasó, aki eddig jobbára csak átdolgozásokból ismerhette a felnőni nem akaró kisfiú, Pán Péter történetét. J. M. Barrie két kisregényének magyarul most először olvasható teljes fordítása egy különleges, ellentmondásokkal és humorral átszőtt világot tár elénk, ahol bármi megtörténhet. Ezt a korlátok nélküli fantáziavilágot elveszett gyerekek, manók, tündérek, indiánok és kalózok népesítik be, újabb és újabb kalandra hívva Pán Pétert és a fiatalabb olvasók generációit.
Tovább...
 
Jurányi Zsolt: Az alvilág zsoldjában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 10.

Image

"Mindenki aszerint nyeri el jutalmát, amit megérdemel. Ha te ellenem kihúzod a kardod, én az enyémmel feleséged, lányod és bölcsőben fekvő gyermeked szívét szúrom keresztül." - Kántor Alex, a boszniai háború zsoldosából lett maffiózó hatalmas fizikai ereje, csavaros észjárása és ravaszsága révén egyre feljebb emelkedik az alvilág ranglétráján. Jurányi Zsolt kötetéből kiderül, miként válik az egyszerű verőlegényből nagyhatalmú keresztapa.
Tovább...
 
Kiállítások: KOTTÁK SZIBÉRIÁBÓL ÉS A DICSŐ ÉVSZÁZADOK NYOMÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 10.
November 15-ig látható a Szent István Király Múzeum Fő utcai épületében a Kották Szibériából - „hol a halálorkán pokoltáncát járta” című kiállítás, amely Károly János kántortanító anyagát mutatja be, aki szerzeményeinek kottáit tartotta négyéves hadifogsága egyetlen nyereségének. Szintén a héten látogatható utoljára Szűz Máriának szentelt királyi koronázó bazilikát bemutató időszaki kiállítás a múzeumban.
Tovább...
 
1MÁS FELÉ - SZÍNEKBŐL ÉPÜLT HÍD Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 06.

Image

1Más felé címmel nyílt kiállítás az Árpád Fürdő galériájában, ahol négy keszthelyi és négy székesfehérvári művész alkotásai láthatók. Keszthelyről Bernadette Eve Miller, Oravecz Viktória, Frech Ádám és Vollein Ferenc, Székesfehérvárról pedig Halmay Tivadar, Simon M. Veronika, Varga-Márfy Milán és Márfy Gabriella hozta el festményeit a december 23-ig látható tárlatra.
Tovább...
 
HALOTTAK NAPI HANGVERSENY A SZENT SEBESTYÉN TEMPLOMBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 06.

Image

A komolyzene kedvelői számára igazi csemege az Alba Regia Szimfonikus Zenekar új, felnőtteknek szóló hangversenybérlete, melynek első koncertjét tegnap este tartották a Felsővárosi Szent Sebestyén templomban. A Halottak napi hangversenyen Franz von Suppé: Requiem című művét adták elő, neves szólisták közreműködésével. Különlegessége a koncertnek, hogy a híres osztrák zeneszerző művének magyarországi premierje volt a produkció.
Tovább...
 
Szent Márton Éjszkája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 06.

Image

Mint minden évben, a Károlyi József Alapítvány szervezésében ezúttal is megrendezésre kerül « Szent Márton Éjszakája ». A program az alapítvány tevékenységének európai szellemiségébe illeszkedve szeretne hozzájárulni a hagyományok gyökereihez kapcsolódó ismeretek előmozdításához.
Tovább...
 
Versünnep gála a Városháza Dísztermében Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla, Samu Miklós   
2015. november 05.

Image

Zenés irodalmi műsor keretében lépnek színpadra az idei Versünnep döntősei 2015. november 11-én, szerdán 17.00 órakor a Városháza Dísztermében. A Vershúron című gáláról Mészáros Attila alpolgármester és Marth Vida Krisztina szervező számoltak be sajtótájékoztató keretében.
Tovább...
 
Zséda 2016 - Body & Soul Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 05.

Image

Tavasz, nyár, ősz, tél... minden évszak más-más élményeket, meglepetéseket és nehézségeket tartogat számunkra. Az, hogy hogyan éljük meg őket, csak rajtunk múlik. A tél jelentheti a hideget, szürkeséget, elszigetelődést, de a közelséget, meghittséget, odafigyelést is. Zséda ötödik kalendáriumában megmutatja nekünk, hogy hogyan találhatjuk meg a szépséget az év minden szakában, és hogyan hozhatjuk összhangba lelkünket a természet és az időjárás változásaival.
Tovább...
 
Ismét megnyitja kapuit az Óramúzeum Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 05.
Újra megnyitja kapuit az Óramúzeum a Kossuth udvarban. November 5-én, csütörtökön délután három időpontban tart tárlatvezetést Kovács Jenő órásmester.
Tovább...
 
CSERNA-SZABÓ ANDRÁS ÚJ KÖNYVÉT MUTATJÁK BE A PETZ SÖRÖZŐBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 05.
November 5-én csütörtökön 17.30-kor a fehérvári Petz Sörözőben mutatják be Cserna-Szabó András regényét, a Sömmit. A Sömmi patakvértől nem mentes, de igaz érzelmekben is dúskáló betyárregény, melyben nemcsak a szegénylegényekről hullik le a lepel, de magáról a történelemről is.
Tovább...
 
Halottak napi hangverseny a Szent Sebestyén templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 04.

Image

A komolyzene kedvelői számára igazi csemegét ígér az Alba Regia Szimfonikus Zenekar új, felnőtteknek szóló hangversenybérlete, amelyet az 1946-ban alakult Székesfehérvári Állami Zenekonzervatórium igazgatójáról, a 110 éve született Farkas Ferenc Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerzőről neveztek el.
Tovább...
 
<< Első < Előző 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3653 - 3663 / 6186