Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Kónya István: A lant története, vándorútja Európában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 29.
Kónya István, az első magyar diplomás lantművész lesz a 290. Hétvezér Est vendége. Kónya István húsz éve harcol a középkori hangszer hazai elismertségéért, ugyanis a mai napig nem tanítható a Kárpát-medencében intézményes keretek között a reneszánsz és a barokk lant.
Tovább...
 
UGHY SZABINA VERSESKÖTETÉT MUTATJÁK BE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 28.

Image

2015. szeptember 28-án, hétfőn este mutatják be Ughy Szabina "Séták peremvidéken" című verseskötetét. A kulturális programon az est házigazdája, Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész beszélget a szerzővel. Az esemény hétfőn este 18.00 órakor kezdődik a Királykút Emlékházban (Székesfehérvár, Mikszáth u. 25.).
Tovább...
 
Zene, tánc, költészet együtt a Zene Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. szeptember 25.
Október 1-jén, a Zene Világnapján ismét nagyszabású hangversenyt rendeznek Székesfehérváron. A szervezők tájékoztatása szerint több mint ötszáz fellépő előadásában Liszt és Bartók művei csendülnek fel. A Vodafone Sportcentrumban csütörtökön 18.00 órakor kezdődő koncerten a város felnőtt és gyermekkórusai, szimfonikus zenekara és népzenei együttese, valamint az iskolák énekes, muzsikus és táncos diákjai lépnek fel. Ezen az eseményen adják át Székesfehérvár zenei elismerését, a Fricsay-díjat, valamint az Éneklő Ifjúság okleveleit is.
Tovább...
 
Quartettissimo - VI. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 25.

Image

Szeptember 25. és 27. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban a « Quartettissimo » Európai Vonósnégyes Fesztivál, amely a vonósnégyes zene rajongóinak hagyományos találkozója. A Fesztivál esti koncertjeinek keretében két magyar vonósnégyes, a 2001-ben létrejött Accord Quartet és a 2009 óta működő Szerványszky Quartet, valamint az igen fiatal és ígéretes francia Quatuor Arod (2013) művészei mutatkoznak be.
Tovább...
 
Várni kell még Oliver Stone Snowden-botrányára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 24.

Image

Az Edward Snowden ügyről zengett bő két évvel ezelőtt a sajtó, amely nyomán a botrány a közelmúlt társadalomtörténetének talán az egyik legnagyobb port kavaró hírévé vált. Azóta megjelent Glenn Greenwald A Snowden-ügy című könyve, és a témát egy Oscar-díjas dokumentumfilm is feldolgozta. A történet a hétszeres Oscar- jelölt és háromszoros nyertes filmes nagyágyút, Oliver Stone-t is megihlette; a forgatás már javában zajlik, azonban úgy tűnik, a filmbemutató sajnos még várat magára.
Tovább...
 
A VÁROS PEREMÉN - AZ IDŐ ÉPÍTETT RÉTEGEIT TÁRJÁK FEL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 23.
Szeptember 23-án szerdán 19 órakor az Új Magyar Képtárban A város peremén címmel mutatják be a Litera sorozatát fotóvetítéssel. Három író és egy fényképész, Zeke Gyula, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Oláh Gergely Máté kelt hosszú expedícióra azzal a célkitűzéssel, hogy meghódítják Budapest kies kerületeit és jó archeológusokként feltárják az idő épített rétegeit.
Tovább...
 
Szecessziós kert a Városi Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2015. szeptember 18.
A magyar szecesszió kiemelkedő alkotójának, Nagy Sándornak az életmű kiállításával indul a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény őszi szezonja. A Képtár mellett a Hetedhét Játékmúzeum és a Pelikán Galéria őszi programját ismertették az intézmény munkatársai sajtótájékoztatójukon.
Tovább...
 
Európai Kulturális Örökség Napjai  Nyitott kapuk Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 18.

Image

A 2015-ös Európai Kulturális Örökség Napjai keretein belül, melynek témája: „Földbe zárt kincseink”, a Károlyi József Alapítvány örömmel mutatja be a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély felújított pincéjében a „Károlyi-kastélypark földjébe zárt kincsek” című kiállítást 2015. szeptember 20-án, vasárnap. A kiállítás október közepéig tekinthető meg.
Tovább...
 
A Kákics zenekar az I. világháborúval együtt vonul be a Levéltárba Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 18.

Image

Két műsort is ad a Kákics =enekar 2015. szeptember 20-án a Levéltárban, azon a helyen, amely a Kulturális Örökség Napjai jóvoltából egész hétvégén nyitva lesz, s feltárja legrejtettebb szegleteit is a látogatóknak. A programokkal az I. világháború centenáriumára is emlékeznek.
Tovább...
 
Földbe zárt kincseink Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. szeptember 18.

Image

Országszerte több ezer épület kapuja nyílik meg szeptember 19-én és 20-án a Kulturális Örökség Napjain. Székesfehérvár idén is csatlakozott a rendezvényhez. Épületvezetések pincétől a padlásig, séták a középkori Fehérváron, koncertek, előadások várják a kultúra szerelmeseit.
Tovább...
 
WATHAY KÓDEX - EGYIK LEGSZEBB KÖZÉPKORI NYELVEMLÉKÜNKET MUTATJÁK BE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 18.
Szeptember 18-án a Wathay Emléknapon a hagyományos koszorúzást követően 15.30 órakor a Táncházban nyílik meg a Wathay Emlékkiállítás, ahol digitális nyomtatással készült tablók és más kiállítási tárgyak segítségével bemutatják Wathay Ferenc életét, katonai pályafutásának állomásait, székesfehérvári vitézségét, illetve a fogságban megírt művét, a Wathay Kódexet. amely legszebb középkori nyelvemlékünknek számít.
Tovább...
 
<< Első < Előző 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3697 - 3707 / 6178