Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Nasira Güzelik: Hárem és szerelem Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 21.

Image

Nasira Güzelik első regénye a történelemből és a népszerű tévésorozatból már jól ismert, karizmatikus szultán, Szulejmán és a feltűnően szép fiatal lány, Rokszolána – a későbbi Hürrem szultána – szenvedélyes szerelmének történetét meséli el.
Tovább...
 
Zomboriék a WOMEX-re készülnek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 21.
Mint arról korábban már hírt adtunk, egy fehérvári résztvevője is lesz a budapesti világzenei expó magyar napjának október 20-án. A Zombori Zenekar is felléphet majd a jelentős eseményen. A pályázati úton kiválasztott 95 zenekar között ott van a Babra, a David Yengibarian Trio, a Dina Zenekar, a Fonó Zenekar, a Góbé, a HolddalaNap, a Kerekes Band, a Meszecsinka és a Parno Graszt. A tíz együttes az expó nulladik napján, a magyar showcase napon áll színpadra.
Tovább...
 
1983: a napfény "regi" kiteljesedése Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 19.

Image

1983 igazán különleges év volt a globális popzene -ezen belül a disco irányzat- tekintetében. Ebben az esztendőben számtalan máig ikonikus név került elő a semmiből, ugyancsak számolatlan sikert termelve az utókornak is.
Tovább...
 
Angyalosy Eszter  Baranyai Ákos: Wonderland Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 19.

Image

A 2000-es évek eleji Budapest underground zenei világa, szenvedély, barátság, szerelem és árulás egy most megjelent generációs regényben. A Wonderland több mint egy történet és több mint egy könyv. Sokkal inkább egy szimbólum, egyfajta menedék a gyerek- és a felnőttkor közti "senkiföldjén" ahol egy időre bárki meghúzhatja magát, de ahová nem szerencsés túl sok időre beragadni. Ezt az üzenetet közvetíti a Wonderland Project minden alkotása.
Tovább...
 
IV. Pál István Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 18.

Image

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Paál István Fesztivál (PIF) A Szabadművelődés Házában Székesfehérváron. Az országos amatőr színjátszó találkozót a Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület rendezi október 23. és 25. között, amelynek a célja, hogy bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítson a nem hivatásos színjátszó csoportoknak, együtteseknek, az ország egész területéről és a határon túlról is. A fesztiválra való jelentkezés határideje 2015. augusztus 23.
Tovább...
 
Papp Diána: Jóságszalon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 18.

Image

Mit tennél, ha a sorsod tálcán kínálná a tökéletes párt, a fényűző mindennapokat, a gondtalan életet? Kényelmesen élnél, vállalva akár egy érzelmileg kiüresedett kapcsolat nehézségeit is, vagy lenne merszed magad mögött hagyni mindezt, hogy végre megtaláld önmagad? Ez a dilemma tölti ki Papp Diána új kötete főhősének, Lilinek az életét. Az elgondolkodtató, mégis könnyed humorú Jóságszalon talán megadja a megoldást...
Tovább...
 
1986: a "Bohlen-gyár" tarolása Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 18.
1986 nyara éppen olyan forró volt, s éppen olyan remek zenéket hozott, mint a már korábban boncolgatott '85-ös esztendő hasonló időszaka. Ekkor már egész Európát elborította a Modern Talking láz, s megjelent a színen a duó szőkébbik fele, Dieter Bohlen több más projektje, felfedezettje, így C.C. Catch vagy éppen az ex-Smokie frontembere, Chris Norman.
Tovább...
 
Fehérvári együttes a budapesti világzenei expón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 18.
A székesfehérvári Zombori Zenekar is fellépője lesz a budapesti világzenei expó magyar napjának október 20-án. A 95 pályázatból kiválasztott zenekarok között ott van a Babra, a David Yengibarian Trio, a Dina Zenekar, a Fonó Zenekar, a Góbé, a HolddalaNap, a Kerekes Band, a Meszecsinka és a Parno Graszt. A tíz együttes az expó nulladik napján, a magyar showcase napon áll színpadra.
Tovább...
 
Philippa Gregory - A király átka Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 17.

Image

Plantagenet Margitot (avagy Margaret Pole-t) rokoni szálak fűzik az uralkodó Tudor-házhoz, de Artúr walesi herceg és Aragóniai Katalin tanácsosaként mindezt titkolnia kell. Artúr váratlan halálát követően Katalin − férje utolsó akaratának megfelelően − hozzámegy VIII. Henrikhez... 
Tovább...
 
30 éve Amadeus a csúcsra ért Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 17.
A Média24 Group rádiós tagjával, a Maxi Disco Rádióval közösen visszatekintünk az elmúlt évtizedek legnagyobb sikereire, kiemelt tekintettel a 80-as, 90-es esztendők disco és dance slágereire, előadóira.
Tovább...
 
KULTÚRA - 2015. 08. 12. 11:20 - www.szekesfehervar.hu SZENT ERZSÉBET LEGENDÁJA A MOZIBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 15.

Image

Liszt Ferenc nagyszabású zenei freskójának ősbemutatóját 1865. augusztus 15-én tartották a Pesti Vigadóban. 150 évvel később, ugyanazon napon és helyszínen a legenda eredeti változatának rekonstruálására tesznek kísérletet, amit a Magyar Művészeti Akadémia jóvoltából a Barátság moziban is közvetítenek augusztus 15-én, szombaton 21.30 órától.
Tovább...
 
<< Első < Előző 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3741 - 3751 / 6178